Leonie Sieverding

Leonie Sieverding

GZ psycholoog/ Cognitief Gedragstherapeut VGCT

Leonie Sieverding is als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkzaam in haar eigen praktijk voor Basis GGZ in Heemstede. Ze heeft bij diverse specialistische GGZ instellingen gewerkt, waar ze kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met verschillende problematiek heeft behandeld. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van angstklachten bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Met veel plezier combineert Leonie het lesgeven met haar werk in de praktijk. Ze is enthousiast over haar vak en vindt het mooi om dit tijdens het lesgeven over te kunnen brengen. 

Samen met Marije Kuin legt ze binnen de cursus de nadruk op CGT bij kind & jeugd, waarbij een praktische vertaalslag van de (soms ingewikkelde) theorie wordt gemaakt waar cursisten direct mee aan de slag kunnen. Ze vindt veel oefenen in een veilig leerklimaat belangrijk en besteedt hier binnen de cursus veel aandacht aan. 

Leonie is ook supervisor voor de VGCT en NIP (K&J). 

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Leonie Sieverding

Cursussen gegeven door Leonie Sieverding

  Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen - CGT (100 uur)

  14 januari 2025
  Amsterdam
  100 contacturen

  In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

  Vervolgcursus Cognitieve gedragstherapie bij kind & jeugd (50 uur VGCt)

  10 september
  Amsterdam
  50 contacturen

  Deze cursus biedt hulpverleners meer draagkracht in het cognitief gedragstherapeutisch werken met kinderen en jeugdigen. In de cursus worden diverse cognitief gedragstherapeutische behandeltechnieken bij kinderen, jeugdigen en hun systemen intensief geoefend.


  Motiverende Gespreksvoering

  Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen - CGT (blended)!

  30 augustus
  Amsterdam
  100 contacturen

  In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

  Cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten (en hun ouders) met angst/dwangproblematiek (25 uur vervolgcursus CGT)

  4 maart 2025
  Amsterdam

  Leer effectieve behandelingen voor kinderen en jongeren met angst- en dwangproblemen en betrek belangrijke anderen. Ontwikkel je vaardigheden tijdens deze praktische vierdaagse vervolgcursus (25 uur) in cognitieve gedragstherapie (CGT).

  Mond houden en op je handen zitten: motiverende gespreksvoering bij k&j;

  2 december 2025
  Amsterdam
  12 contacturen

  Een praktijkgerichte nascholingscursus om je mond te leren houden en achterover te leunen terwijl je op je handen zit.   Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

  14 oktober
  Amsterdam
  12 contacturen

  Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.

  Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongeren

  16 juli
  Amsterdam
  7 contacturen

  De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.