Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamer

Leer in onze cursus 'Minder Praten, Meer Beleven en Doen in de (K&J) Behandelkamer' hoe je als professional in de behandelkamer met actieve werkvormen meer plezier en energie kunt brengen. Ontdek manieren om weerstand te begrijpen en de psychologische basisbehoeften van kinderen te vervullen. Versterk zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn met werkvormen zoals 'Emotiebal', ballonbadminton en touwtrekken. Schrijf je nu in voor deze waardevolle cursus.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamer

Kinderen hebben vaak moeite met stilzitten en het bespreken van serieuze onderwerpen in de behandelkamer. Onze cursus biedt dynamische en prikkelende benaderingen om de behandeling aantrekkelijker en energieker te maken. Dit resulteert niet alleen in een versterkt zelfvertrouwen en bewustzijn bij kinderen en jongeren, maar ook in het bereiken van behandeldoelen door middel van praktische ervaringen. Onze benadering stelt kinderen en ouders in staat om moeilijke emoties indirect aan te pakken en aanzienlijke vooruitgang te boeken in hun behandeling.

Gebaseerd op de principes van de zelfdeterminatietheorie, leren deelnemers weerstand beter te begrijpen door in te spelen op de psychologische basisbehoeften van opgroeiende kinderen, zoals relaties, competentie en autonomie. Tijdens de cursus demonstreren en oefenen we actieve werkvormen met een specifieke focus op het bespreken en onderzoeken van de ervaringen van de cliënt. Daarnaast gebruiken we speelse metaforen en visuele hulpmiddelen, waaronder het 'emotiebal'-spel, ballonbadminton, zelfvertrouwen opbouwen met 'Samen Stralend te Falen', en het verdiepen van kennismaking met een denkbeeldige huiswandeling of krachtenposterontwerp.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Inzicht en vaardigheid in het toepassen van speelse en actieve werkvormen tijdens de therapie /behandeling met kinderen en jongeren in de GGZ. Uitbreiden van repertoire aan actieve mogelijkheden wanneer de standaardbehandeling vastloopt en het ‘leren door doen’ uitkomst en afwisseling biedt.

Na de cursus kunnen de deelnemers zelfstandig de vertaalslag maken van gedrag/weerstand bij kinderen naar behoefte en actief ervaren in de behandelkamer.

Werkwijze

Korte uitleg, actieve werkvormen oefenen in groepsverband en tweetallen, demonstratie door trainer, discussie toepassing bij eigen casus. De deelnemers leren verschillende speelse en uitnodigende materialen kennen.

Wijze van toetsing

Aanwezigheid 100%

Afsluiting met demonstratie opdracht actieve werkvorm

Contacturen: 13 uur

Zelfstudie: 9 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamer

Amsterdam, Aristo Amsterdam
13 contacturen
Evie Daniels

Reviews

Er werden zoveel concrete, handelingsgerichte tools gegeven,...

16-10-2023

Er werden zoveel concrete, handelingsgerichte tools gegeven, die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk!

Sara

De cursus bevatte een actieve werkvorm. In...

16-10-2023

De cursus bevatte een actieve werkvorm. In de praktijk ik merk bij de cliënten dat het voor veel bewustwording zorgt, dingen blijven beter hangen en ze vinden het leuk om wat te doen.

Laura

k vond het erg leuk en prettig...

16-10-2023

k vond het erg leuk en prettig dat er veel praktische werkvormen werden besproken. Je kan er in principe de volgende dag al mee aan de slag. Daarnaast was het leuk dat er ook direct ideeën en tips vanuit de groep kwamen, wat het dynamisch maakte.

Pien

Veel ervaring opgedaan en praktische tip gekregen!

16-10-2023

Veel ervaring opgedaan en praktische tip gekregen!

Hans

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.