Onze docenten

Bij King nascholing besteden we veel aandacht aan de de koppeling tussen theorie en praktijk. Onze hoog gekwalificeerde docenten staan met beide benen in het werkveld en gebruiken hun vaak jarenlange werkervaring in de cursus. Hierdoor weet je zeker dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk kunt gebruiken.

 van de Kraats

van de Kraats

Erik van de Kraats werkt als systeemtherapeut, trainer en supervisor bij de Opvoedpoli. Daarnaast is hij opleider en supervisor van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie.

Erik is als (hoofd)docent betrokken bij RINO Noord Holland en bij diverse (post) HBO opleidingen. Vanaf 1977 heeft Erik gewerkt in de kinder-, jeugd – en gezinspsychiatrie, jeugdzorg en verslavingszorg, waarvan vanaf 1991 als systeemtherapeut.

Hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in ( collaboratieve, oplossingsgerichte ) systeemtherapie, werken met multi-stressgezinnen en samenwerken rondom geweld & onveiligheid voor kinderen. Vanuit zijn eigen praktijk geeft Erik supervisie, trainingen en workshops bij GGZ- en Kinder-Jeugdzorginstellingen.


Profiel

Anne Geuze

Anne Geuze

Anne Geuze is psychotherapeut, klinisch psycholoog in opleiding en Infant Mental Health specialist Daimh. Haar interesse en specialisme ligt op het gebied van diagnostiek en behandeling van jonge kinderen in relatie tot hun ouder(s)/verzorger(s).

Binnen Altrecht (SGGZ) werkte zij in eerste instantie met jonge kinderen met autisme waarna haar interesse zich al snel uitbreidde naar alle jonge kinderen en hun ouders. Contact tussen beiden staat daarbij altijd op de voorgrond.

De laatste jaren heeft ze haar aandacht vooral gericht op de psychiatrische problematiek van de ouder en het effect hiervan op de relatie met het (ongeboren) kind. Zij werkt bij Poli het Jonge Kind van Altrecht (waar gehechtheid en psychiatrie centraal staan) en richt zich nu naast diagnostiek en behandeling ook op wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs/supervisie aan vakgenoten.

Zij deelt graag haar ervaring en werkt samen met anderen in de regio Utrecht om er voor te zorgen dat problemen in de gehechtheid vroeg gesignaleerd worden en hiervoor de nodige aandacht/zorg komt.


Profiel

Anne Koning

Anne Koning

Anne Koning is (NVRG geregistreerd) systeemtherapeut. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van systeemgerichte hulpverlening bij huiselijk geweld. Zij heeft verschillende methodieken ontwikkeld op dit terrein.

Daarnaast heeft zij als systeemtherapeut gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, in de jeugdhulpverlening, bij een behandelcentrum seksueel misbruik voor kinderen met een verstandelijke beperking en bij een dagbehandeling voor mensen met  een  persoonlijkheidsstoornis.

Momenteel is zij werkzaam in haar eigen praktijk voor systeemtherapie en training/scholing (www.praktijkkoning-grit.nl).


Profiel

Annet Hofman

Annet Hofman

Ik ben GZ psycholoog en psychotherapeut en geef al sinds vele jaren met heel veel plezier het basisblok Cognitieve Gedragstherapie. Omdat mijn kinderen dit jaar allebei in Utrecht gaan studeren, leek het me leuk om mijn horizon ook te verbreden en vanuit Zuidelijk Limburg nu eens boven de Rivieren te gaan buurten. Zodoende dit cursusaanbod in Utrecht. Ik ben ondertussen al zo’n 20 jaar supervisor voor de VGCT en geef sinds ongeveer 2000 als hoofddocent het Basisblok Cognitieve Gedragstherapie en angst- en stemmingsstoornissen bij RINO Zuid in Eindhoven. Aanvankelijk heb ik 13 jaar gewerkt bij de RIAGG Maastricht, afdeling Sociale Psychiatrie, maar werk nu alweer 17 jaar in mijn vrijgevestigde psychotherapiepraktijk in Geleen. Qua scholing heb ik zelf de laatste jaren verschillende cursussen gevolgd, waaronder Schematherapie, EMDR, EFT en onlangs ACT.


Profiel

Arnoud van Loon

Arnoud van Loon

Arnoud van Loon is Klinisch Psycholoog-Psychotherapeut en supervisor VGCT.

Hij heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in de psychiatrie.

Hij geeft oa ook de basiscursus VGCT en CGW .

Sinds 2010 is hij hoofd van het dagcentrum van het AMC.

Op het dagcentrum worden patiënten behandeld met angst en stemmingsstoornissen.

Perfectionisme is een van de transdiagnostische behandelingen die op het AMC ontwikkeld en onderzocht worden.


Profiel

Astrid Wetzels

Astrid Wetzels

Astrid Wetzels is psychotherapeut en NVRG-erkend systeemtherapeut, supervisor NVRG en NVP. Astrid is een ervaren psychotherapeut en systeemtherapeut. In het systeemtherapeutisch werken vindt zij het belangrijk om aandacht te hebben voor de ontwikkeling van de cliënt en het cliëntsysteem maar zeker ook voor de persoon van de behandelaar en de betekenis daarvan voor de (therapeutische) samenwerking. Astrid heeft ervaring met verschillende doelgroepen: kinderen, adolescenten, volwassenen en heeft zowel klinisch als poliklinisch gewerkt. Sinds 2010 heeft zij haar eigen praktijk als psychotherapeut, systeemtherapeut, docent en supervisor.


Profiel

Astrid van Dam

Astrid van Dam

Astrid van Dam runt samen met Yael Meijer het Centrum voor Familietherapie, een praktijk voor therapie, opleiding en coaching. Daarnaast is zij Clinical director bij FFT Associates. Dit Amerikaanse bedrijf verzorgt de training en implementatie van Functional Family Therapy en is een van de twee organisaties die hiervoor gecertificeerd zijn.

Op dit moment is FFT Associates onder meer actief in de VS, Canada, Engeland en Ierland. Astrid is verantwoordelijk voor het implementatieproces en de supervisie in de verschillende organisaties en is tevens actief als supervisor en trainer.

Daarvoor heeft zij 10 jaar bij de Bascule gewerkt als gezinstherapeut/FFT therapeut/supervisor in de forensiche jeugdpsychiatrische polikliniek. Ook heeft zij 10 jaar supervisie en les gegeven aan de VO (post HBO) opleidingen in Amsterdam. Opleidingen; HBO IW, VO (Voortgezette Opleidingen,) , Masterclass contextueel therapeut, opleiding FFT therapeut, supervisor.


Profiel

Bea Lalmahomed

Bea Lalmahomed

Op basis van empirische kennis en theoretisch onderzoek, publiceerde ik als senior gedragsdeskundige vanaf 1992, diverse studies over huiselijk geweld, zoals: Andere tijden andere meiden, ‘Schade, schande, schuld‘ en ‘EER, leven met eergedrag en eergeweld‘. Ook migratiestudies zoals ‘Hindostaanse vrouwen‘, ‘Creoolse vrouwen‘ en tal van andere thema’s, kwamen van mijn hand en publiceerde ik in diverse bundels.

 


Profiel

Beatrijs Brand

Beatrijs Brand

Beatrijs is orthopedagoog/ GZ-psycholoog, School Psychologische Praktijk Haarlem. Zij heeft ruim dertig jaar ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met onderwijsleerproblemen, specifiek mbt de thema’s handelingsgericht werken, ADHD, autisme, dyslexie en EF. Zij is als docent betrokken bij diverse nascholingen en opleidingen.


Profiel

Bianca Boyer

Bianca Boyer

Dr. Bianca Boyer is psycholoog, onderzoeker en docent bij de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zich binnen haar studie en haar werk in de klinische praktijk met name geconcentreerd op kinderen met ADHD en Autisme en werkt bij Psychologenpraktijk Kuin als cognitief gedragstherapeut.


Profiel

Carla Steeman

Carla Steeman

Ik werk als cognitief gedragstherapeutisch werker bij het AMC, afdeling angst en dwangstoornissen.

Bij King verzorg ik samen met Arnoud van Loon de cursusdag 'perfectionisme'. In deze dag gebruiken wij veel oefeningen die ik mee heb genomen uit mijn werk als improvisatietrainer. Binnen het improvisatietheater leer je ook hoe je je perfectionisme los kan laten, kan spelen met wat er is en bijvoorbeeld een zin kan beginnen zonder dat je weet waar hij eindigt. Het doet me veel plezier om dit aan anderen over te dragen, zowel binnen de therapie die we in het AMC aanbieden, als binnen de workshops en cursussen die we hierover geven. Dit in combinatie met technieken uit de CGT zorgt voor een prachtig aanbod.

Naast mijn werk als cognitief gedragstherapeutisch werker en als improvisatietrainer ben ik ook trainingsactrice. In die hoedanigheid kun je mij tegenkomen in verschillende CGT opleidingen bij King of elders.Profiel

Carlijn de Roos

Carlijn de Roos


Profiel

Catherine Pannevis

Catherine Pannevis

Catherine Pannevis is klinisch psycholoog/psychotherapeut/ Infant Mental Health specialist en kinderanalytica i.o. Na haar studie klinische psychologie aan de Universiteit van Leiden, heeft ze zich gespecialiseerd in de kinder- en jeugd psychotherapie en met name de doelgroep van -9 maanden tot 4 jaar en hun ouders.

Catherine is in de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest in de kinderpsychiatrie, op de jeugdafdeling van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut en in het IMH Centrum te Utrecht. Sinds 2013 is zij zelfstandig gevestigd psychotherapeut te Amsterdam. Naast haar werk is zij docent op het gebied van de kinderontwikkeling, de infant mental health en adolescenten. Daarnaast geeft ze supervisie aan professionals. Tot slot is ze als bestuurslid actief in de DAIMH.


Profiel

Charlotte Immerzeel

Charlotte Immerzeel

Charlotte Immerzeel is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR therapeut.
Ze werkt poliklinisch in de specialistische GGZ met K&J en met volwassenen.


Profiel

Colin van der Heiden

Colin van der Heiden

Prof. dr. Colin van der Heiden heeft bijna 25 jaar ervaring als behandelaar bij diverse instellingen binnen de GGZ. Momenteel is hij als GZ-psycholoog/psychotherapeut werkzaam op de afdeling Angst en Dwang bij PsyQ in Rotterdam. Daarnaast is hij een dag per week werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als bijzonder hoogleraar Klinische Psychologie. Hij is erkend supervisor van de VGCt en NVP, en geeft ruim 15 jaar les op het gebied van de cognitieve gedragstherapie.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van angst en dwangstoornissen. En dan vooral van de gegeneraliseerde angststoornis, het onderwerp waarop hij in 2011 promoveerde, en de obsessieve compulsieve stoornis, waarnaar hij momenteel onderzoek doet. Hij heeft diverse wetenschappelijke publicaties op het vlak van de cognitieve gedragstherapie op zijn naam staan, waaronder (met anderen) het boek Cognitieve therapie: De basisvaardigheden.


Profiel

Cristina Vellinga

Cristina Vellinga

Cristina Vellinga is een ervaren docent, onderzoeker en psycholoog. Haar aandacht voor culturele diversiteit heeft zich vertaald in het deelnemen aan tientallen activiteiten binnen en buiten het NIP, zowel op beleidsniveau als praktisch (bijv. als voorzitter van de sectie Interculturalisatie of lid van de expert groep Diversiteit van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ). Cristina is momenteel werkzaam in haar eigen praktijk en adviesbureau op gebied van cross-culturele psychologie en communicatie. Daarnaast is ze lid van de commissie Cultuur en Psychologie NIP, psychosociale hulpverlener bij Dokters van de Wereld en onderzoeker voor het RUG-Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht.


Profiel

Dagmar Kroeze

Dagmar Kroeze


Profiel

Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT, Professor Paul Gilbert, in Derby.

Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.


Profiel

Debbie Been

Debbie Been

Debbie Been is werkzaam als vrijgevestigd GZ-psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut en EMDR Europe Practitioner in Broek in Waterland. Zij is tevens supervisor/leertherapeut VGCt en EMDR supervisor (io).

Eerder werkte ze als cognitief gedragstherapeut op dubbele diagnostiekafdelingen en in het gevangeniswezen. Zij heeft veel ervaring met (complexe) PTSS, ernstige angststoornissen, verslavingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en psychiatrie.  Ook werkt ze veel met mindfulness en ACT. Daarnaast is Debbie bestuurlijk actief en heeft ze een crowdfundingsplatform voor de zorg.


Profiel

Denise Beuvens

Denise Beuvens

Denise Beuvens is GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog, Cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Zij is werkzaam in haar eigen praktijk Psychologenpraktijk Kwadrant in Zaandam. Zij behandelt kinderen, jeugdigen en volwassen en geeft les in postdoctorale opleidingen en nascholing.


Profiel

Dorris van Wensen

Dorris van Wensen

Dorris van Wensen is Systeemtherapeut en EFT therapeut werkzaam vanuit eigen praktijk en als ZZP-er voor Bright GGZ. 

Samen met Marjoleine Streefkerk heeft zij haar krachten gebundeld en deze cursus ontwikkeld. Hun jarenlange ervaring in het werken met gezinnen, kennis van de systeemtheorie en de hechtingstheorie, zoals deze binnen de EFT gebruikt wordt, hebben zij toegepast en aangepast in het werken met gezinnen.


Profiel

Dries Vos

Dries Vos

Dries Vos is sinds 2000 trainer. Werkte ruim twintig jaar in de zorg in verschillende functies en deed daar veel praktijkervaring op. Als trainer en coach heeft hij het vermogen anderen te inspireren en hen in beweging te krijgen. Zijn werkstijl wordt gekenmerkt door directheid, enthousiasme, oplossingsgerichtheid en out-of-the-box-denken. Relativeren en humor zijn belangrijke ingrediënten van zijn werkstijl.


Profiel

Elien van Oostendorp

Elien van Oostendorp

Elien van Oostendorp is GZ-psycholoog, relatie- en gezinstherapeut en NVRG opleider (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) en in opleiding tot Attachment focused family therapist.

Tijdens haar studie psychologie raakte ze overtuigd van nut en noodzaak van de systeemtherapie als bron van kracht en herstel, en sindsdien past ze deze toe in de ambulante GGZ met volwassenen, jeugdigen en kinderen. 


Profiel

Ella de Stigter

Ella de Stigter

Ella de Stigter studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en studeerde daar af in de klinische richting. Na haar studie werkte zij een jaar bij Ensis en vervolgens zo'n tien jaar op een gespecialiseerde angstpoli bij PsyQ. Sinds eind 2015 werkt zij bij Psychologenpraktijk van den Elshout. Ella is naast GZ-psycholoog ook cognitief gedragstherapeut & supervisor VGCt. Daarnaast is zij als schematherapeut aangesloten bij zowel de Nederlandse vereniging voor schematherapie (VSt, ook supervisor)  als internationale schematherapie-vereniging (ISST). 


Profiel

Ellis Baron

Ellis Baron


Profiel

Els Loeb

Els Loeb

Drs. E. (Els) Loeb, klinisch psycholoog/ psychotherapeut, is een enthousiaste docente. Zij heeft ruime ervaring met het geven van basis- en vervolgcursussen Schematherapie. Haar spreekt de Schematherapie aan omdat het een methode is die cliënten en hulpverleners veel handvatten biedt in het doorgronden en veranderen van hardnekkige problematiek. Els was in het begin van haar carrière muziektherapeut, het belang van ervaringsgericht werken heeft zij in die jaren ervaren. In de Schematherapie komen voor haar de verschillende psychotherapeutische technieken in combinatie met ervaringsgericht werken weer bij elkaar. De centraal staande relatietechniek ‘limited reparenting’ biedt veel ruimte om met de cliënt samen de vaak ingewikkelde interacties in de werkrelatie te gaan begrijpen en verbeteren. Dat dit ook leuk kan zijn leer je in deze cursus.

Cursisten geven als feedback dat Els een veilige sfeer weet te creëren waarbinnen de cursisten de ruimte ervaren om met elkaar te oefenen en zich de technieken eigen kunnen maken; het ontwikkelen van je eigen stijl, terwijl je de techniek methodisch goed toepast. Els besteedt in de basiscursus veel aandacht aan het opstellen van een casusconceptualisatie, de onderlegger voor je behandeling. Tijdens iedere bijeenkomst in de basis- en vervolgcursus komen de experiëntiële technieken, zoals meerstoelentechniek en imaginatie, aan bod. Zij kiest voor het verdelen van de bijeenkomsten over een langere periode, zodat jij in staat gesteld wordt ervaringen op te doen. Vaardigheden ontwikkel je door te doen en te herhalen en daar is tijd voor nodig. De in de basiscursus opgebouwde samenwerking in de cursusgroep wordt voortgezet in de verdiepingscursus. Cursisten geven aan dat zij dit als prettig ervaren.

Els heeft haar ervaring met Schematherapie opgedaan in de 12 jaar dat zij werkte op het Centrum voor Psychotherapie van Pro Persona. Zij zette samen met het multidisciplinaire team een groepsschematherapeutische behandeling binnen een (dag)klinische afdeling voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek op.

Deze ervaring gebruikt zij nu in haar functie als behandelaar en programmaleider in de acute psychiatrie. De groepsschematherapie in combinatie met individuele sessies voert zij uit binnen het zorgprogramma Persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast is zij werkzaam als opleider/supervisor/leertherapeut in haar eigen praktijk Els Loeb: Psychotherapie, Advies en Opleiding.

Els is supervisor van de vereniging Schematherapie, de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT),de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en opleider van de Nederlandse Vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie. 


Profiel

Elsbeth Emsbroek

Elsbeth Emsbroek

Mijn naam is Elsbeth Emsbroek en ik ben GZ psycholoog en cognitief gedragstherapeut, leertherapeut en supervisor voor de VGCt. Ik werk sinds 1997 met veel plezier in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb zowel ervaring in het werken in de gespecialiseerde GGZ als in de generalistische basis GGZ. Na 15 jaar werken voor grote GGZ instellingen, ben ik in 2012 een eigen praktijk begonnen in het multiculturele stadsdeel Amsterdam West. Ik huur mijn ruimte in een huisartsenpraktijk en werk daar onder een dak samen met de huisartsen, de POH GGZ-ers, een haptotherapeut en een vrijgevestigd psychiater.

Een van de allerleukste dingen van mijn werk is dat ik met zoveel verschillende soorten mensen heb mogen kennismaken. Jongeren en ouderen. Migranten, expats. Mensen met een angststoornis, mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Mensen die nooit bij een psycholoog zijn geweest en mensen die er al heel veel hebben gezien. Mensen die gestuurd worden en mensen op eigen initiatief komen. Mensen die met dialectische gedragstherapie behandeld willen worden en mensen die in aanmerking komen voor een EMDR behandeling. Deze rijke ervaring hoop ik mee te nemen in mijn lessen.

Lesgeven vind ik een cadeautje. Ik ben daar in 2012 mee begonnen en ik vind het steeds weer een feest om met leergierige, gemotiveerde professionals te mogen werken en ze te helpen beter te worden in hun vak. Ik leer er zelf altijd ook veel van. De lessen hoop ik interactief te maken door veel rollenspellen te doen, documenten te delen en video-opnames te laten zien.

Op mijn openbare profiel op LinkedIn kan je meer lezen over mij.


Profiel

Erica Westerveld

Erica Westerveld

Erica is afgestudeerd in de zorgethiek. Ik ben sinds 1973 werkzaam in Zorg en Welzijn als begeleider of verpleegkundige. Daarnaast werk ik als docent in het onderwijs en geef ik cursussen over het vak ethiek. Aansluiten bij de ander die je mag ondersteunen, onderwijzen of begeleiden vind ik belangrijk. Je ervaring en deskundigheid gebruiken daar waar dat nodig is of gewenst is, vind ik een uitdaging. Tot nu toe heb ik het altijd naar mijn zijn gehad in de werkzaamheden die ik gedaan heb, dat zo houden is mijn streven.


Profiel

Erik ten Broeke

Erik ten Broeke

Drs. Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Sinds circa 20 jaar is hij als opleider/supervisor voor de VGCt betrokken bij verscheidene opleidingen cognitieve gedragstherapie.

In dat kader heeft hij samen met Steven Meijer een opleidingscentrum te Deventer: ‘STER-opleidingen' (www.ster-opleidingen.nl). Voorts is hij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR. Samen met Ad de Jongh verzorgt hij al jaren de EMDR-opleidingen in Nederland en schreven zij tal van artikelen en boeken over EMDR, waaronder ‘Handboek EMDR’, ‘Praktijkboek EMDR’ en ‘Vraagbaak EMDR’.

Daarnaast publiceert hij artikelen over met name cognitieve gedragstherapie, angststoornissen en schreef hij – samen met anderen - verscheidene boeken over cognitieve gedragstherapie.


Profiel

Esther ten Brink

Esther ten Brink

Esther is vanaf 1988 werkzaam in de GGZ, vanaf 1997 als psychotherapeut en in 1998 ook als geregistreerd GZ psycholoog, zowel binnen grotere als een kleinere instelling als binnen een eigen praktijk. Lidmaatschap van de VGCT volgde in 1999 en vanaf 2004 is Esther ook erkend supervisor en leertherapeut. 

In haar werk heeft zij zich vooral gericht op behandeling, op basis van een holistische theorie, voor zowel externaliserende als internaliserende problemen binnen het cognitief gedragstherapeutisch kader, aangevuld met meerdere opleidingstrajecten zoals de RET. Vanaf het begin van haar werk als psycholoog heeft zij contact onderhouden met de universiteit (van Amsterdam) en op basis van onderzoeksgegevens nieuwe behandelmethodes ontwikkeld, deze getoetst op effectiviteit en deze geïmplementeerd (o.a. oudertrainingen, Braingame Brian). Op freelancebasis is Esther vrijwel vanaf het begin als docent verbonden geweest aan diverse instellingen en opleidingstrajecten en heeft zij supervisie gegeven. Zij-activiteiten, zoals haar  werk als front office en bestuurslid van de Stichting Gaming & Training, bestuurslid jeugd VGCT (inmiddels afgerond) en de Nederlandse Nanny in de tv serie van RTL 4 “Eerste hulp bij opvoeden”” maken dit geheel compleet.


Profiel

Eva Eggink

Eva Eggink

Eva Eggink is orthopedagoog-generalist (i.o). Zij heeft ruime ervaring in de gedwongen jeugdzorg zowel als uitvoerend medewerker (gezinsvoogd) als gedragswetenschapper. Ze is expert op het gebied van met traumagerelateerde problematiek en hechtingsproblematiek binnen multistress gezinnen. Daarnaast is een belangrijke taak het begeleiden van de uitvoerend medewerkers  individueel en in teamverband. Het werken met gezinnen met weerstand is bekend terrein voor haar waarin zij ook persoonlijk ervaren heeft welk effect dit heeft op haar werkplezier en interactie met het gezin. 


Profiel

Femke van de Linde

Femke van de Linde

Als Psychotherapeut en GZ-psycholoog is Femke –na ervaring te hebben opgedaan bij een grote GGZ-instelling- werkzaam in haar eigen praktijk. zij is cognitief gedragstherapeut VGCt, supervisor en docent VGCt, EMDR practitioner en EMDR supervisor (VEN).


Profiel

Fieke Wellink

Fieke Wellink

Fieke Wellink is GZ-psycholoog / Orthopedagoog- Generalist en supervisor voor NVO en NIP. Naast haar werkzaamheden bij VTO~Vroeghulp van de GGD Amsterdam en het expertise netwerk jonge kind, heeft zij een kleine eigen praktijk.

Daarvoor heeft zij 16 jaar gewerkt binnen de jeugd GGZ. Zij is o.a. geschoold in de psychodiagnostiek en behandeling van zeer jonge kinderen en jeugdigen (al dan niet met een ontwikkelingsstoornis c.q. leerstoornis), de IMH-visie, de diagnostiek van vroege ouder-& kindrelaties (EAS en Ambiance), contextueel werken met duplo, ouder-/ systeembegeleiding en oplossingsgericht werken. Zij werkt als freelancer o.a. voor de WSG en de CCE.


Profiel

Francien Geerds

Francien Geerds


Profiel

Frederiek Stapel

Frederiek Stapel

Frederiek Stapel is sinds 2000 GZ-psycholoog en na jaren werkzaam geweest te zijn in de gespecialiseerde GGZ heeft zij in 2010 een eigen praktijk gestart. Sinds 15 jaar geeft zij les in diagnostiek, angststoornissen en cognitieve gedragstherapie. Zij heeft een eigen praktijk in Haarlem en geeft supervisie en leertherapie. Daarnaast is zij Mindfulnesstrainer en heeft als aandachtsgebied EMDR en ACT. Profiel

Frieda Aelen

Frieda Aelen

Drs. Frieda Aelen is klinisch psycholoog, gedrags- en gezinstherapeut, supervisor bij de VGCt en lid van de NVRG. Zij is werkzaam in haar vrijgevestigde psychotherapiepraktijk in Amsterdam en als docent in postdoctorale opleidingen en nascholing.


Profiel

Guido Machielsen

Guido Machielsen

Guido Machielsen is klinisch psycholoog-psychotherapeut, geregistreerd als groepspsychotherapeut NVGP, systeemtherapeut NVRG en cognitief-gedragstherapeut VgcT.

Hij geeft individuele psychotherapie en partner-relatietherapie in eigen praktijk (www.praktijkvoorpsychotherapiemachielsen.nl) en heeft daarnaast een passie voor het opleiden van collega’s. Hij is jaargroepopleider voor de GZ-opleiding (Stichting RINO)  en verzorgt sinds enkele jaren de basiscursus cognitieve gedragstherapie voor verschillende RINO’s.


Profiel

Hans Cladder

Hans Cladder

Dr. Hans Cladder is GZ-psycholoog en psychotherapeut, in 1969 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie aan de R.U.G. Hij is in 1979 gepromoveerd op “Oudercursussen op M.O.B.’s”, waar hij aantoonde dat oudercursussen efficiënter zijn dan individuele kindertherapie.

Hij werkte tot 1987 als hoofddocent op het Instituut voor Ontwikkelingspsychologie van de R.U.U., waar hij vooral therapie onderwijs gaf, en o.m. onderzoek deed naar reïncarnatietherapie. Hij publiceerde boeken over Vaardigheden voor ouders, gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen, hypnose als hulpmiddel bij psychotherapie, en oplossingsgerichte korte psychotherapie.

Hij werkt als psychotherapeut in zijn eigen praktijk in Bilthoven, en als docent. Van Albert Ellis en Maxy Maultsby leerde hij de Rationeel-emotieve therapie. Hij is master in solution-focused brief therapy, en trainde o.a. samen met Insoo Kim Berg en Steve deShazer. Hij is een bewonderaar en fan van de simpelste vorm van oplossingsgerichte korte therapie, die van Chris Iveson van BRIEF in Londen.


Profiel

Henk Pijnenburg

Henk Pijnenburg

Dr. Henk C.E. Pijnenburg is klinisch psycholoog. Van 1973 t/m 2003 verbonden geweest aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast tot oktober 2012 gewerkt als clinicus in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie: Triversum in Alkmaar en de Bascule in Amsterdam. Betrokken bij de opleiding tot GZ-Psycholoog en Orthopedagoog Generalist. Lid van de beroepsverenigingen N.I.P. en NVO en van de specialistische verenigingen VGCt en NVRG. Zeer geïnteresseerd in het empirisch onderzoek binnen het domein van de systeemtherapie.


Profiel

Indra Spierts

Indra Spierts

Indra Spierts is GZ Psycholoog, Kinder-  & Jeugdpsycholoog en Arbeids- & Organisatiepsycholoog. Sinds ruim 20 jaar is zij werkzaam binnen de Geestelijke gezondheidszorg als behandelaar.

Sinds een tiental jaren is zij werkzaam in haar vrijgevestigde psychologenpraktijk Mensano Psychologie te Brabant. Samen met meerdere collegae behandelen zij kinderen, adolescenten en volwassenen. Als docent is zij werkzaam in postdoctorale- en nascholingsopleidingen. Voorts is zij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR.


Profiel

Ineke Rood

Ineke Rood


Profiel

Ingrid Mater Malij

Ingrid Mater Malij

Ingrid Mater Malij is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, EMDR practitioner, schematherapeut in opleiding en supervisor VGCT. Zij heeft ervaring met cognitieve gedragstherapie zowel face to face als via internet. Twee jaar is zij werkzaam geweest voor Interapy.

Zij heeft 8 jaar bij HSK voornamelijk met volwassenen gewerkt middels protocollaire cognitieve gedragstherapie. De laatste twee jaar heeft ze daar ook kinderen en jongeren behandeld. In 2010 is zij bij Triversum gaan werken, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, in eerste instantie als behandelcoördinator op de jeugdkliniek, waar jongeren van 12 tot 18 worden opgenomen met ASS, psychoses, gedragsproblemen, eetstoornissen en persoonlijkheidproblematiek.

Per september 2011 heeft zij de overstap gemaakt naar de polikliniek van Triversum te Alkmaar. Daar behandelde zij met name jongeren met eetstoornissen ook in groepstherapie. Daarnaast deed zij daar diagnostisch onderzoek en behandelde zij kinderen en jongeren met andere AS-I of AS-II problematiek en gaf daarbij ouderbegeleiding. Zij was programmacoördinator van het zorgprogramma Eetstoornissen.

Vanaf 1 oktober 2016 is zij werkzaam als GZ psycholoog bij de GGZ Noord Holland Noord, centrum voor Kind en Jeugd, te Hoorn. Daar verricht zij dezelfde werkzaamheden als bovenstaand en is zij zich verder aan het opleiden tot schematherapeut en werkt veel met eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, angstklachten, stemmingsproblematiek en trauma.

Tevens geeft zij zowel in het kader van de VGCT opleiding als in het kader van de GZ opleiding supervisie. Dit laatste doet zij ook vanuit haar eigen praktijk ViZie (www.vizie.nu).


Profiel

Irene Mol

Irene Mol

Irene Mol is GZ-psycholoog / Orthopedagoog- Generalist en Infant Mental Health specialist DAIMH. Zij is sinds 2008 werkzaam bij het team VTO-Vroeghulp in Amsterdam. Per 1 januari 2015 is zij ook verbonden aan het expertise netwerk jonge kind in Amsterdam.
Sinds september 2017 is zij ook verbonden aan het geboortecentrum en de kinderpolikliniek van het Amstelland Ziekenhuis als Infant Mental Health specialist en GZ-psycholoog. 

Daarvoor heeft zij onder andere gewerkt bij Jeugdbescherming Amsterdam en bij de Pedologisch Instituutschool (afdeling zeer jonge kinderen) in Leiden. Zij is geschoold in de diagnostiek van vroege ouder-kindrelaties, het herkennen en diagnosticeren van deviante kenmerken binnen gehechtheidsrelaties als gevolg van onverwerkt trauma, psychopathologie bij zeer jonge kinderen en op het gebied van jonge kinderen met een voorlijke ontwikkeling.


Profiel

Iva Bicanic

Iva Bicanic

Dr. Iva Bicanic is klinisch psycholoog en coördinator van het Landelijk Psychotraumacentrum in het UMC Utrecht. Vanaf 1997 werkt zij met kinderen, jongeren en jong-volwassenen die seksueel trauma hebben meegemaakt. Als co-auteur werkte zij mee aan de Horizon en STEPS methodiek voor de behandeling van de gevolgen van seksueel trauma voor resp. kinderen en adolescenten. Tevens is zij coördinator van het multidisciplinaire Centrum Seksueel Geweld dat in 2012 in het UMC Utrecht is geopend voor acute slachtoffers van een verkrachting, en verantwoordelijk voor de landelijke uitrol van deze centra. In maart 2014 is zij gepromoveerd op het onderwerp ‘psychological and biological correlates of adolescence rape‘.


Profiel

Jacqueline Heeren

Jacqueline Heeren

Ik ben sinds 2005 gecertificeerd EBL therapeute spel en trainer in de opleiding EBL.

Ik ben in 1986 begonnen met werken op de leefgroepen van het pedologisch instituut de Hondsberg in Oisterwijk. Ik heb daar jaren lang kinderen geobserveerd en behandeld met hun mogelijkheden en onmogelijkheden en ben dus gespecialiseerd in ADHD, autistisch spectrum stoornis, hechtingsproblematiek, eetproblematieken en ga zo maar door.

Jaren later, in 1998, ben ik met al mijn opgedane ervaringen de ouders van deze doelgroep gaan ondersteunen met Video Home Training. Via deze methode kunnen we (de ouders en ik) samen kijken hoe we het kind in het dagelijkse kunnen ondersteunen als de eigen ontwikkeling nog niet zover is. Op de Hondsberg ben ik in aanraking gekomen met een fascinerend syndroom: het Prader Willi Syndroom en ben me hierin gaan specialiseren. Dit was ook het moment dat voeding en alle problematieken hierin naar voren kwamen en hoe weinig hulp er is te krijgen als je meerdere problemen te samen hebt. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en een syndroom en autisme enzovoort.


Profiel

Jacqueline Hilbers

Jacqueline Hilbers

Jacqueline Hilbers werkt al meer dan 15 jaar in de jeugd GGZ als vaktherapeut drama. Zij heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van verschillende modules voor kinderen met uiteenlopende problematieken.

Binnen haar huidige baan bij Lucertis KJP geeft zij individuele therapieën, oudertrainingen en groepstherapieën. Samen met oud-collega Tirtsa Ehrlich heeft zij de protocollen voor de psycho-educatiegroepen voor kinderen met AD(H)D ontwikkeld en beschreven. Ook het boek ‘Zo snel als een…..’ voor kinderen met ADHD is door hen samen geschreven. In 2012 heeft Jacqueline ook haar eigen praktijk opgericht www.praktijkdurfendoe.nl


Profiel

Jan Meerdinkveldboom

Jan Meerdinkveldboom

Jan Meerdinkveldboom heeft ruim 30 jaar gewerkt als kinder- en jeugdpsychiater en als psychotherapeut/systeemtherapeut. Hij werkte merendeels in klinische settingen voor oudere adolescenten, meestal gecombineerd met poliklinische activiteiten voor alle leeftijden.

Hij is gespecialiseerd in psychiatrische hulp vanuit een systemisch kader, en heeft daarover ook gepubliceerd in Systeemtherapie. De laatste jaren heeft hij zich intensief bezig gehouden met het schrijven, samen met Ad kerkhof en Ineke Rood, van het Handboek Suicidaal gedrag bij jongeren. thans geeft hij nog cursussen, workshops, lezingen en  trainingen op het gebied van suïcidale jongeren, en over de systemische context van het hulpverlenen aan jongeren met psychiatrische problemen en hun gezinnen. Hij is redacteur van Systeemtherapie, werkt voor het Kenniscentrum Kinder-en jeugdpsychiatrie en is consulent voor hulpverleners en voor ouders van suïcidale jongeren.


Profiel

Jeroen Bartels

Jeroen Bartels

Jeroen Bartels is GZ psycholoog en was 9 jaar verbonden aan de polikliniek Autisme Spectrum Stoornissen van De Bascule in Amsterdam (academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie).

Daar werkte hij voornamelijk met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een vorm van autisme en uiteenlopende comorbide problemen. Sinds 2014 werkt hij als GZ psycholoog / hoofdbehandelaar op de polikliniek van Voorzet Behandeling (specialistische GGZ voor volwassenen met autisme). Hier voert hij diagnostiek en behandeling van volwassenen met (een vermoeden van) ASS uit en heeft hij een individuele behandelmodule “Zelfcontrole voor volwassenen met autisme: omgaan met onrecht, boosheid en frustratie” ontwikkeld.


Profiel

Jessica Terwiel

Jessica Terwiel

Jessica Terwiel is gz-psychologe, forensisch psychologe en praktijkopleider gz-psychologie.

Zij heeft een deel van haar studie psychologie in Italië gevolgd en haar expertise ligt op het gebied van zowel de psychologie als de psychiatrie. Zij is onder andere werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg en diverse psychiatrische settingen. Momenteel werkt zij als behandelaar/praktijkopleider in een gespecialiseerde ggz-instelling in Noord-Holland. Daarnaast werkt zij in de gespecialiseerde diagnostiek voor de rechtbank en in de eigen praktijk.


Profiel

José van den Heuvel

José van den Heuvel

Jose van den Heuvel is contextueel therapeut en (NVRG geregistreerd) systeemtherapeut.

Ze is werkzaam bij CLAS (Contextuele Leergroepen en behandeling aan Alle betrokkenen bij Seksueel misbruik). Daarnaast heeft ze een zelfstandige praktijk in Werkendam, waarin ze in een samenwerkingsverband ambulante behandelingen doet binnen de GGZ. Ook is ze methodiek docent bij de Nagy Academie waar ze hulpverleners opleid in het contextuele gedachtegoed.


Profiel

Karen den Dekker, drs.

Karen den Dekker, drs.

Karen den Dekker is kookpedagoog. Zij werkt met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme op het vlak van koken en eten. Via het koken werkt zij aan taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, planningsvaardigheden en sociale vaardigheden.

In 2011 won zij een landelijke kookboekenprijs voor haar kookboek “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren”. Ze schreef ook “O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017).

Je vindt haar op Linkedin, Twitter en Facebook.


Profiel

Kees Korrelboom

Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij werkt als behandelaar en senior onderzoeker bij de TOPGGz afdeling Angststoornissen van PsyQ Den Haag, onderdeel van de Parnassia Groep. Daarnaast is hij als bijzonder hoogleraar verbonden aan het Departement voor Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. Kees publiceerde over diverse onderwerpen op het gebied van de psychotherapie en dat van de cognitieve gedragstherapie in het bijzonder. Hij is erelid en lid van verdienste van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT).


Profiel

Kim Oude Egberink

Kim Oude Egberink

Mijn naam is Kim Oude Egberink, psycholoog (SKJ-geregistreerd), ambulant pedagogisch gezinsbegeleider en (ervarings-)deskundige op het gebied van hoogsensitiviteit. Ik werk sinds 2006 in de jeugdzorg en heb de missie om hoogsensitiviteit meer kenbaar te maken binnen ons werkgebied. Daarom streef ik er naar om een training aan te bieden waarin interessante, wetenschappelijk onderbouwde kennis aan bod komt welke meteen toepasbaar is in onze dagelijkse praktijk. 


Profiel

Leonie Sieverding

Leonie Sieverding

Drs. Leonie Sieverding is als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkzaam in haar eigen Praktijk voor Kinder-en Jeugdpsychologie Zuid-Kennemerland in Heemstede.

Zij heeft hiervoor jarenlang bij diverse instellingen gewerkt, waar ze ruime ervaring heeft opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling  van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met verschillende problematiek. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van angstklachten. 


Profiel

Liesbeth Mevissen

Liesbeth Mevissen

Dr. Liesbeth Mevissen is orthopedagoog generalist, klinisch psycholoog, psychotraumatherapeut NtVP en EMDR supervisor (VEN). Zij promoveerde aan de UvA op onderzoek naar diagnostiek en behandeling van PTSS bij mensen met een verstandelijke beperking (VB). Liesbeth is als klinisch psycholoog en onderzoeker werkzaam bij het traumacentrum van de Divisie Intensieve Zorg van Accare, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast verzorgt zij postdoctorale nascholingen over diagnostiek en behandeling van psychotrauma bij mensen met een VB en/of autisme.

Liesbeth heeft meerdere nationale en internationale publicaties op haar naam staan. Zo schreef zij onder andere samen met Francine Shapiro en Deborah Wesselman een hoofdstuk over EMDR-therapie voor het recent verschenen boek ”Evidence based Treatments for Trauma Related Disorders in Children and Adolescents” en schreef ze een hoofdstuk over EMDR therapie bij mensen met een VB in het “Praktijkboek EMDR deel II” en het recent verschenen ”Handboek EMDR bij kinderen en jongeren.

Liesbeth heeft jarenlange ervaring in zowel de zorg voor mensen met een VB als de kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij benadrukt het belang van systeemgerichte (trauma)behandeling. 


Profiel

Lou Bettina Klein

Lou Bettina Klein

Bettina Klein is Master of Arts Therapies en Symbooldrama-therapeut. Ze is werkzaam als docent aan het Instituut voor Toegepaste Psychologie en vaktherapeutische beroepen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en in eigen praktijk 'Kunst &Therapie’. Bettina is leertherapeut en docent voor Katathym Imaginatieve Psychotherapie (www.symbooldrama.nl). Haar werkervaring komt voort uit begeleiding van oncologische patiënten (sinds 2000) en enkele jaren werkzaam geweest te zijn in de psychiatrie.


Profiel

Madelon van den Boer

Madelon van den Boer

Madelon van den Boer is als onderzoeker en docent werkzaam bij de afdeling Pedagogiek en Onderwijskunde van de Universiteit van Amsterdam. In 2014 promoveerde zij op onderzoek naar de leesontwikkeling bij kinderen.

In huidig onderzoek richt zij zich op de ontwikkeling van lees- en spellingvaardigheden op de basisschool en op het aanleren van vreemde talen en het aanpakken van dyslexie op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is zij als orthopedagoog werkzaam op een basisschool. 


Profiel

Manon Mostert

Manon Mostert

Manon Mostert-Uijterwijk is klinisch psycholoog/ psychotherapeut/ IMH specialist en praktijkopleider. Daarnaast is zij ruim 10 jaar supervisor bij de VGCT, NIP, NvP en de VKJPen ook voor de BIG opleidingen bij de nieuwe vereniging NVGzP-KP.

Manon heeft haar KP en psychotherapie opleiding halverwege de jaren negentig gedaan bij de Bascule. Daarna heeft ze gewerkt bij het RCKJP, het UMC te Utrecht, Rivierduinen en is daarna een eigen afdeling begonnen dat sinds 2014 valt onder Virenze. Ze is daar behandelcoordinator/ inhoudelijk leidinggevende en stuurt drie teams inhoudelijk aan, het IMH team, het team neuropsychiatrie en het team transitiepsychiatrie.

Ze voert complexe diagnostiek uit en behandelt kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met As I en As II problematiek. Ze is Jaargroepopleider voor de GZ opleiding geweest en heeft zowel in Utrecht als in Leiden als hoofddocent meegewerkt aan het curriculum voor de GZ opleiding. Momenteel geeft ze nascholingscursussen gricht op speltherapie/ CGT en IMH.


Profiel

Marca Geeraets

Marca Geeraets

Marca Geeraets is GZ-psycholoog en houdt zich bezig met ontwikkeling, implementatie en kwaliteitsbewaking van (bewezen effectieve) behandeling binnen de ggz, jeugd zorg, het (speciaal) onderwijs en de zorg voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking.

Haar portfolio betreft: strategische zorginnovatie, inhoudelijke zorgprogrammering, schoolbased mental health, oudertrainingen en consultaties bij complexe vorm van probleemgedrag. Marca is werkzaam bij Bureau PEERS, bestuursadvies, ontwikkeling & training.


Profiel

Margreet van der Plas

Margreet van der Plas

Margreet van der Plas is van oorsprong neuropsycholoog en gerontopsychotherapeut. Ze is klinisch psycholoog-psychotherapeut en gedragstherapeut. Ze is bezig met haar registratie tot groepstherapeut.

Sinds een jaar werkt ze in haar eigen praktijk Active Psychotherapie in Haarlem. Ze heeft 25 jaar ervaring in de GGZ, in ambulante-, deeltijd- , en klinische instellingen alsook in de crisisdienst. Qua doelgroepen heeft ze ervaring met ouderen, volwassenen en adolescenten. 

Ze heeft jaren gewerkt in deeltijdbehandelingen met volwassenen met ernstige angst- en dwangstoornissen, chronische depressies, somatoforme stoornissen, complexe PTSS en persoonlijkheidsstoornissen.

Tevens heeft ze ervaring met ACT, mindfullness, Dialectische Gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

Daarnaast geeft ze al jaren met veel plezier de basiscursus cognitieve gedragstherapie en is ze supervisor-leertherapeut voor de VGCt. Binnen de VGCt zit ze in de taakgroep N=1 van de registratiecommissie.

In de cursus vindt ze het belangrijk dat de verbinding tussen theorie en praktijk aan bod komt, onder andere door veel te oefenen met eigen casuïstiek. Naast de evidence based behandelingen is er aandacht voor de op maat gemaakte behandelingen die volgen uit de gedragstherapeutische analyses. Het is de kunst complexe problematiek uiteen te rafelen tot behapbare behandelonderdelen. Hierbij komen de volgorde- en fasering van behandeling aan de orde. Humor vindt ze belangrijk in een behandeling als ook in de cursus. Het gezond blijven in dit zware, maar mooie vak wordt ook behandeld.    Profiel

Marieke van Roy

Marieke van Roy

Drs. Marieke van Roy heeft als docent/ coach jarenlang in het voortgezet onderwijs gewerkt. In die tijd heeft ze niet alleen ervaring opgedaan in het primaire proces met vmbo-, havo- en vwo-leerlingen; ook het coachen/ consulteren van jonge evenals ervaren docenten behoorde tot haar takenpakket. Tijdens haar studie Onderwijskunde begon ze al te werken voor de Rijksuniversiteit Groningen evenals voor de Stichting Pedagogisch Onderwijs (SPO).

In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze werkt als docent/ onderzoeker. In haar onderzoek richt zij zich voornamelijk op de implementatie van consultatieve leerling begeleiding (CLB), coachingstechnieken en denk- en leervaardigheden in alle typen van onderwijs. Ze is actief betrokken bij zowel de bachelor- als de masteropleidingen Onderwijskunde, Pedagogiek en Orthopedagogiek. Daarnaast werkt ze voor de Universitaire Postmaster opleiding Orthopedagogiek-generalist te Groningen (UPO-G) en de Postmaster Psychologie Opleidingen (PPO). Sinds 2015 is Marieke toetsdeskundige bij SPO. Per 2017 is ze auditor bij audits in het hoger onderwijs.

Tussen 2014 en 2016 werkte Marieke als coördinator onderwijskunde bij de lerarenopleidingen van de Noordelijke hogeschool Leeuwarden. Inmiddels werkt ze als opleidingscoördinator van het Noordelijk Onderwijsgilde van de onderwijsbegeleidingsdienst Effectief Onderwijs.

Tevens is Marieke eigenaar van Edu Colt; een onderneming die in het leven is geroepen door vragen vanuit het onderwijsveld op het gebied van consultatie, coaching, onderzoek, onderwijs, lezingen en trainingen.


Profiel

Marije Kuin

Marije Kuin

Drs. Marije Kuin is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut (supervisor) bij Psychologenpraktijk Kuin. Zij heeft jarenlang bij diverse instellingen gewerkt en daarnaast in een eigen praktijk.

Ze heeft veel ervaring met het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek en ontwikkelde verschillende behandelmodules (Zelf Plannen, Zelf Oplossingen Bedenken en Werken aan je zelfbeeld). Ze is gespecialiseerd in ADHD en gedragsproblemen.


Profiel

Marije van Oostendorp

Marije van Oostendorp

Marije van Oostendorp is gespecialiseerd in dyscalculie. Ze doet onderzoek, geeft nascholing, adviseert scholen en begeleidt kinderen van 7 tot 17 met reken- en wiskundeproblemen. Ze heeft een eigen praktijk en is betrokken bij de ontwikkeling van een rekenmethode en dyscalculie behandeling.


Profiel

Marilene de Zeeuw

Marilene de Zeeuw

Marilene de Zeeuw is Klinisch psycholoog Kinderen en Jeugd, psychotherapeut en supervisor gedragstherapeut VGCt. Zij heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en onderzoek op het gebied van ouder-kind relaties, gehechtheid bij baby's, peuters, kleuters, en jongeren.

Marilene heeft veel ervaring met ouders met psychiatrische problemen en met jonge kinderen met emotieregulatieproblemen en trauma. Vanaf 2009 is Marilene hoofddocent Infancy aan de landelijke opleiding tot klinisch psycholoog K&J, geeft zij veel trainingen over het onderwerp gehechtheid, heeft zij het boekje 'Er zijn voor je kind' geschreven en twee interventies ontwikkeld samen met collega's, waarvan een gepubliceerd is in de Kind en Adolescentpraktijkreeks van Bohn Stafleu van Loghum: Handboek en werkboek preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders bij jonge kinderen met een problematische gehechtheid. Recent heeft ze 'Url en Uk' - brainbased online module voor moderne ouders met een kind met emotionle buien ontwikkeld samen met Carla Brok, Hedwig van Bakel en Esther van der Zee. Profiel

Marina Reijns

Marina Reijns

Marina Reijns is klinisch psychologe en werkt ruim 25 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. De eerste 20 jaar in het brede veld van de algemene psychiatrie en bekend met de klinische, dagklinische en poliklinische setting.

De laatste vijf jaar werkt Marina in een psychotrauma centrum met vooral complex trauma. Daarnaast geeft Marina ruim 15 jaar les op het brede terrein van de psycho-pathologie en diagnostiek bij kinderen en jongeren. Vooral het neuropsychologisch onderzoek bij jongeren is haar stokpaardje.


Profiel

Mariët van der Molen

Mariët van der Molen

Dr. Mevr. M.J. (Mariët) van der Molen, ontwikkelingspsycholoog. Gepromoveerd op het werkgeheugen en de trainingsmogelijkheden daarvan bij jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Na jaren in de praktijk en op universiteiten gewerkt te hebben, is zij in 2017 haar eigen onderzoek, onderwijs, en adviesbureau gestart, gericht op kinderen en jongeren binnen de zorg en het onderwijs. Behalve het verzorgen van verschillende (postdoctorale) cursussen, begeleidt zij praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in opdracht van universiteiten en zorgorganisaties.


Profiel

Mariëtte van den Hoven

Mariëtte van den Hoven

Mariëtte van den Hoven is toegepast ethicus sinds 1998 werkzaam bij ethiek centra aan universiteiten. Zij heeft ervaring met en onderzoek gedaan naar public health, jeugdzorg, professionele ethiek en is bekend met moreel beraad, trainingen ethiek voor professionals (NspoH, ministerie, forensisch instituut, ziekenhuizen), en lid van diverse commissies ethiek (o.a. MEtC en verpleeghuisinstellingen) geweest in het verleden

Mariëtte is  betrokken als docent bij de opleiding toegepaste ethiek (Applied Ethics) aan de Universiteit Utrecht. Boeken van haar hand zijn o.a. ‘Ethiek in Discussie’, Even stilstaan, en Preventie en Ethiek. Mariëtte is eindredacteur bij een serie van Boom ‘ethiek voor.... (professie)’ waarvan het eerste deel binnenkort verschijnt.


Profiel

Marjan Schreurs

Marjan Schreurs

Marjan Schreurs is een Psychotherapeut/senior-Schematherapeut/Cognitief Gedragstherapeut en supervisor bij de Vereniging van Schematherapie en de VGCt.

Ze is werkzaam in haar eigen praktijk (leertherapie, (groeps)supervisie en coaching) te Blaricum. Voor het behandelen van  patiënten is ze verbonden aan Transparant (SGGZ) te Leiden. 

Marjan is een enthousiast en gedreven docent/supervisor en vindt het opleiden van collega's zeer inspirerend. Ze stelt in haar lessen een actieve interactie met haar cursisten zeer op prijs. Ze  is ervan overtuigd dat  het in het opleiden van collega's tot een goede (Schema)therapeut vooral gaat om het "zien en doen" (naast uiteraard verdieping via literatuur). In haar lessen is  daarom grote aandacht en ruimte voor praktische oefening en modeling door docente en middels DVD's. In haar cursussen werken cursisten deels vanuit eigen schema's. Haar lessen worden mede daardoor (zeer) positief  beoordeeld (gemid. 9) en als zeer leerzaam ervaren. 

Marjan geeft de basis en vervolgcursus Schematherapie aan diverse opleidingen  (opleidingstraject Schematherapeut, de opleiding tot Psychotherapeut RINO, als onderdeel in de opleiding tot CGT/lid VGCt en  via  King Nascholing). Ze heeft ervaring in het lesgeven van de  basiscursus CGT.   Marjan is tevens  opgeleid tot het geven van de supervisorencursus ST (verplicht bij registratie als schematherapeut supervisor).   

Een nieuwe stap is het geven van workshops over interventies in Schematherapie.

Ze heeft veel ervaring in het werken met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek (PT/Schematherapie), en  heeft ruime  ervaring met het meer klachtgericht werken (PT en GZ-Psycholoog/CGT).

Marjan Schreurs is oorspronkelijk opgeleid als Klinisch- en Orthopedagoog (RUL) en heeft voorheen als GZ-psychologoog in de K&J psychiatrie en jeugdhulpverlening gewerkt. 
Profiel

Marjoleine Streefkerk

Marjoleine Streefkerk

Marjoleine Streefkerk is orthopedagoog en psychotherapeut, Systeemtherapeut, EFT therapeut. Zij is werkzaam vanuit haar eigen praktijk. 

Samen met Dorris van Wensen heeft zij haar krachten gebundeld en deze cursus ontwikkeld. Hun jarenlange ervaring in het werken met gezinnen, kennis van de systeemtheorie en de hechtingstheorie, zoals deze binnen de EFT gebruikt wordt, hebben zij toegepast en aangepast in het werken met gezinnen.


Profiel

Mark Crouzen

Mark Crouzen

Mark maakte ruim 15 jaar geleden kennis met de Amerikaanse therapeute Insoo Kim Berg. Zij luisterde naar wat cliënten zelf willen, naar hun eigen theorieën en krachten. Haar gedachtegoed inspireerde Mark te onderzoeken hoe therapeuten effectiever kunnen worden.

Natuurlijk ging hij eerst zelf aan de slag. Mark zette de oplossingsgerichte benadering in bij de RIAGG waar hij toen werkte. Wat bleek: de meeste cliënten gingen in de eerste paar sessies al enorm vooruit. En dat terwijl er nog geen behandelplan gemaakt was. In trainingen deelde hij zijn ervaringen met vakgenoten. Ook zij raakten enthousiast.

Scott Miller is Mark's tweede inspiratiebron. Net als Kim Berg gelooft Miller in de kracht van oplossingen die cliënten zelf aandragen. Cliënten actief vragen naar feedback, dat voegde hij toe aan Kim Berg's gedachtegoed. Op basis van intensief onderzoek verfijnde Miller de feedback van cliënten en ging die meten. Een simpel maar heel effectief systeem: het zorgt ervoor dat het mislukken van therapieën tijdig wordt gesignaleerd. Pas je dit CDOI-systeem consequent toe, dan realiseer je als therapeut maar liefst 65% verbetering.

Mark volgde in Amerika trainingen bij Miller en past CDOI ook dagelijks toe. Ook nu weer deelt hij zijn gedachtegoed met collega-therapeuten en hulpverleners. Veel GGZ-instellingen volgden trainingen bij Mark en zijn CDOI gaan gebruiken. Mark gelooft in bewezen effectiviteit, hij doet wat werkt.


Profiel

Martijn Stöfsel

Martijn Stöfsel

Martijn Stöfsel is klinisch psycholoog en psychotherapeut in Lunteren. Sinds 1989 is hij als psycholoog werkzaam in de (ambulante) hulpverlening. Martijn heeft ruime ervaring met de behandeling van mensen met uiteenlopende klachten en problemen. Profiel

Martin de Vor

Martin de Vor

Martin de Vor is NVO orthopedagoog-generalist, gezondheidszorgpsycholoog BIG en NVO supervisor. Martin is tientallen jaren bij verschillende instellingen als senior gedragskundige werkzaam geweest. Vanuit die achtergrond is hij thans actief als consulent en docent in het (post)academisch onderwijs. Hij is auteur van het boek Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking. Dit boek is verschenen in 2014.


Profiel

Masha Spits

Masha Spits


Profiel

Meike van Veggel

Meike van Veggel

Meike van Veggel is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, EMDR-therapeut en supervisor VGCT. Zij is werkzaam in haar eigen praktijk Psychologenpraktijk Kwadrant in Zaandam en bij KSK Psychologenpraktijk in Amsterdam. Zij behandelt kinderen, jeugdigen en volwassen en geeft les in postdoctorale opleidingen en nascholing.


Profiel

Merijn Merbis

Merijn Merbis

Merijn Merbis, is Klinisch psycholoog (BIG),  psychotherapeut (BIG) en supervisor van de VKJP (Vereniging voor Kinder en Jeugd Psychotherapie). Hij is werkzaam bij de Opvoedpoli en hij heeft een eigen praktijk bij Plein20. 


Profiel

Miep Burger

Miep Burger

Miep Burger is  orthopedagoog en rouwtherapeut. Zij heeft de  2 jarige gespecialiseerde opleiding gevolgd “Omgaan met Verlies” bij het Land van Rouw in Nijmegen.

Mevr Burger is een aantal dagen in de week werkzaam als Orthopedagoog binnen de jeugdzorg en werkt daarnaast in haar eigen rouwbegeleidingspraktijk RouwNouw als rouwtherapeut. Hier biedt zij  rouwgroepen aan kinderen,  gezinsbegeleiding en individuele rouwbegeleiding aan jongeren en volwassenen. Dit met als visie, systemisch werken.


Profiel

Milena Hilstra

Milena Hilstra

Milena ontwikkelde samen met Mirjam Spijker het 'Brain based opvoeden/ Family empowerment methodiek' gebaseerd op het werk van Daniël Siegel en Dan Hughes. Milena is gelicenseerd door het het Mindsight Insitute uit de VS om kennis van Daniel Siegel over te dragen in Nederland heeft zeven jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en systemen in een zelfstandige praktijk. De Family Empowerment methodiek is geschikt om te gebruiken met ouders en kinderen. Het doel hiervan is ouders en kinderen te leren stress gerelateerde klachten het hoofd te bieden en te werken aan een veilige hechting door middel van psycho-educatie en oefeningen.


Profiel

Mirjam Spijker

Mirjam Spijker

Mirjam is GZ-psycholoog met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met volwassenen, kinderen en systemen in een eigen praktijk. Samen met haar dochter, Milena Hilstra schreef ze het Mindfulfamily Werkboek en samen ontwikkelden zij Brain-based opvoeden/ Family Empowerment methodiek, gebaseerd op onder andere het gedachtegoed van Daniel Siegel en Daniel Hughes. Kennis van de ontwikkeling van het kinderbrein en hechting staat hierbij centraal. Door het Mindsight Insitute uit de VS zijn Mirjam en Milena nu gelicenseerd om kennis van Daniel Siegel over te dragen in Nederland. De Family Empowerment methodiek is geschikt om te gebruiken met ouders en kinderen. Het doel hiervan is ouders en kinderen te leren stress gerelateerde klachten het hoofd te bieden en te werken aan een veilige hechting door middel van psycho-educatie en oefeningen.


Profiel

Morfouace

Morfouace

In Nederland heb ik sinds 1990 ervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg met zeer verschillende doelgroepen, van 2 tot 80 jaar en van laag- tot hoogbegaafd. Cliënten kregen behandeling in verband met onder andere angst, post-traumatische stress, klachten na pestervaringen, moeite met assertiviteit en een negatief zelfbeeld.
De rode draad binnen de behandelingen was steeds te werken aan zelfvertrouwen, eigenheid met valkuilen en krachten en het recht op eigen wensen en grenzen, zodat de betrokkene weer prettiger kan functioneren en tegenslag in de toekomst beter het hoofd kan bieden, om daarna tegen elkaar te kunnen zeggen 'het ga je goed'. 

In 2016 ben ik naar de Franse Dordogne verhuisd om op een andere manier van het leven te genieten. Nog steeds werkend in mijn mooie vak, maar in een prettiger tempo, in een prachtige omgeving.

In mijn praktijk aan huis ontvang ik deelnemers groepsleertherapie erkend door de VGCt (25 uur) en geef ik supervisie en individuele leertherapie via Skype. 
Dit doe ik met veel plezier. Vooral het werken met de groepen is voor mij een mooie combinatie om mijn passies samen te brengen; mijn mooie vak uitoefenen, muziek, natuur en koken. 
Mijn missie is geslaagd wanneer aan het eind van een gezamelijke pad, de ander naar huis gaat met hernieuwde energie, nieuwe inzichten en meer zicht op de eigen grenzen en wensen. Als ik aan het eind van het gezamelijk pad ook nu weer kan zeggen 'het ga je goed'. 

Naast het werk binnen de praktijk heb ik samen met mijn echtgenoot een gîte (vakantiehuis), waar de deelnemers aan groepsleertherapie worden ontvangen, om zonder afleiding van privé en werk optimaal te kunnen profiteren van een intensief leertherapieproces in een rustige omgeving vol natuur, cultuur en goede maaltijden. 


Profiel

Muriel Vermeulen

Muriel Vermeulen

Muriel Vermeulen is klinisch psycholoog/psychotherapeut/psychoanalytica en Infant Mental Health specialist. Zij heeft in Amsterdam klinische psychologie gestudeerd en heeft daarna de RINO opleiding gedaan in Rotterdam.

Vervolgens heeft zij zich gespecialiseerd in de doelgroep -9 mnd tot 4 jaar en hun ouders. In 2013 rondde zij haar opleiding tot psychoanalytica af bij het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap.

Voordat zij haar eigen praktijk in Utrecht startte (2013) heeft zij gewerkt bij het Emma KinderZiekenhuis/Het Kinder AMC in Amsterdam en op de kinder-en jeugdafdeling van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut en het IMH Centrum te Utrecht. In haar vrijgevestigde praktijk behandelt zij infants, kinderen, adolescenten en volwassenen. Naast het behandelen geeft zij supervisie aan vakgenoten in opleiding en heeft zij een dienstverband als docent bij de RINO in Utrecht voor de KP opleiding.


Profiel

Myrna Cleef

Myrna Cleef

Myrna Cleef is (forensisch) orthopedagoog bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp in Amsterdam. Ze werkt bij het seksespecifiek expertisecentrum van Spirit: Qpido. Ze is verantwoordelijk voor het programma Nova.

Nova is intensieve ambulante hulpverlening aan jongens en meisjes die seksueel uitgebuit zijn (o.a. slachtoffers van loverboys). Ze houdt zich bezig met jongens, meisjes, ouders, professionals en anderen die vragen hebben over of problemen hebben met liefde, relaties, seksualiteit en grenzen. Myrna is gecertificeerd trainer van het Vlaggensysteem en geeft daarnaast trainingen over Seksualiteit en Opvoeden. Daarnaast werkt ze bij BRight GGZ als cognitief gedragstherapeut i.o. en NVO Orthopedagoog Generalist i.o.


Profiel

Nico van der Molen

Nico van der Molen


Profiel

Nicolle van de Wiel

Nicolle van de Wiel

Nicolle van de Wiel is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zij is werkzaam bij de afdeling kinderpsychologie van het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Nicolle werkt tevens vanuit haar eigen bedrijf BurO3 als zzp-er binnen een psychologenpraktijk in Amersfoort. Verder verricht zij onderwijsactiviteiten en houdt zij zich bezig met het schrijven van boeken en behandelprogramma’s. Zij is gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van het behandelprogramma 'Minder boos en opstandig'.

 


Profiel

Paulien Peters

Paulien Peters

Paulien is auteur van het boek 'Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren'. Zij is orthopedagoog in opleiding tot GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCt i.o. Paulien werkt bij de polikliniek van Intermetzo Zutphen, specialistische jeugdzorg. Zij werkt voornamelijk met jongeren met gedragsproblemen, (complex) trauma en hechtingsproblematiek.


Profiel

Renee Beer

Renee Beer

Renée Beer is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut en door EMDR Europa geaccrediteerd als trainer EMDR K&J.  

Zij is supervisor voor de VGCt en de VEN, sinds 2013 werkzaam in eigen praktijk en daarvoor als coördinator Centrum voor Trauma en Gezin van de Bascule.

Specialisme: EMDR bij kinderen en jeugd en bij patiënten met een eetstoornis. Samen met Carlijn de Roos geeft zij trainingen EMDR-Kind en Jeugd sinds 2000.


Profiel

Rik Knipschild

Rik Knipschild

Rik Knipschild is GZ-psycholoog en Psychotraumatherapeut NtVP bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en werkt in de functie van behandelcoördinator op een crisisafdeling. Naast zijn klinische werkzaamheden heeft hij een Fellowship aanstelling vanuit ZonMw. In deze functie verricht hij onderzoek naar de effectiviteit van verschillende behandelprogramma’s die als doel hebben het verminderen van posttraumatische stress bij kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling, geweld en/of misbruik. Verder maakt Rik deel uit van de erkenniningscommissie effectieve jeugdinterventies van het NJI, is hij bestuurslid van de Vereniging EMDR Nederland en redactielid van het tijdschrift GZ-psychologie.  


Profiel

Roos Gerats

Roos Gerats

Roos Gerats is orthopedagoog-generalist (i.o.). Zij heeft ruime ervaring in de gedwongen jeugdzorg. Ze heeft zich in haar werk met name geconcentreerd op kinderen en jeugdigen waarbij de ontwikkeling ernstig verstoord verloopt door allerlei omstandigheden zoals trauma, systeemproblematiek en hechtingsproblemen. Daarnaast is een belangrijke taak het begeleiden van de uitvoerend medewerkers  individueel en in  teamverband. Werken met de weerstand die deze cliënten en hun ouders laten zien en desalniettemin een werkrelatie op weten te bouwen is zorgt voor steeds wisselende dynamieken die het werk interessant houden.


Profiel

Roos Koolhof

Roos Koolhof

Roos Koolhof is psycholoog bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp in Amsterdam. Ze werkt bij het seksespecifiek expertisecentrum van Spirit, Qpido. Ze is verantwoordelijk voor het programma Julia.

Julia is (preventieve) individuele ambulante hulpverlening aan meisjes die vragen hebben over of problemen hebben met liefde, relaties, seksualiteit en grenzen. Roos is gecertificeerd trainer van het Vlaggensysteem en geeft daarnaast trainingen over Seksualiteit en Opvoeden. Vanuit Qpido is ze deeltijd gedetacheerd naar de Gemeente Amsterdam waar ze als Adviesteam Zelfredzaamheid werkt voor het Programma Prostitutie.


Profiel

Rosanne de Clercq

Rosanne de Clercq

Blij met het immer boeiende vak, met al 25 jaar als voornaamste standplaats de Parnassiagroep, laatste 10 jaar cluster persoonlijkheidsproblematiek, trauma en eetstoornissen.
Post-universitaire KP-opleiding begin jaren negentig, sindsdien werkzaam als BIG-geregistreerd klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor VGCT, en sinds 15 jaar docent aan oa. de GZ-opleiding (eetstoornissen) en VGCT-opleiding tot cognitief gedragstherapeut.


Profiel

Ruth Willems

Ruth Willems

Ruth, kinderpsycholoog NIP en registermediator NMI, heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en the University of Melbourne en is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen. Hierna heeft zij zich gespecialiseerd tot kinder-en jeugdpsycholoog.

Tevens heeft Ruth  de postmediation opleiding Family mediation gevolgd. Ruth's werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. Ruth doceert aan de VU en heeft haar eigen psychologenpraktijk Hulp op IJburg in Amsterdam. Ze heeft een vragenlijst met handleiding ontwikkeld voor adoptiegezinnen: Vragen over adoptie. Ook heeft zij  een kinderboek geschreven: Hana. Daarnaast schrijft zij artikelen en levert zij bijdragen aan wetenschappelijke boeken.
Profiel

Sandra Beltjens

Sandra Beltjens

Sandra Beltjens is systeemtherapeut en EFT-therapeut. Het werken met gezinnen met adolescenten en het werken met (echt)paren is haar grote passie. Zij werkt vanuit verschillende invalshoeken en bekijkt alles vanuit de samenhang, de context, de krachten en de communicatie en ziet dit als een rijkdom van de systeemtherapie.

Sinds 10 jaar werkt zij in de verslavingszorg, zowel met jeugd, als met volwassenen en hun gezinnen en/of andere relaties. Het afgelopen jaar is zij haar eigen praktijk gestart naast haar werk in de verslavingszorg. Naast therapeut is zij ook docent. Zij heeft voor alle medewerkers van Brijder-jeugd een training ‘systeemgericht werken in de verslavingszorg’ ontwikkeld en gegeven. Zij is docent bij onder andere de RINO Groep en King nascholing en geeft verschillende trainingen op maat op het gebied van jongeren en middelengebruik, motiverende gespreksvoering, systeemgericht werken en het werken met ouders binnen de verslavingszorg. Daarnaast leidt zij oudergespreksgroepen en de oudergroep ‘Geweldloos verzet en Nieuwe Autoriteit’.


Profiel

Selma Ruiter

Selma Ruiter

Dr. Selma Ruiter studeerde in 1998 af als gedragsdeskundige. In 2007 promoveerde zij op een onderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. Ze ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen.

Daarna heeft zij zich gericht op het ontwikkelen en onderzoeken van aangepast testmateriaal voor jonge kinderen met een beperking. Ook is zij als docent aan verschillende post-master opleidingen verbonden en geeft ze trainingen over de toepassing van verschillende psychodiagnostische instrumenten. Selma is verbonden aan de Kinderacademie in Groningen. Dit is een kleinschalige praktijk die ouders ondersteunt bij vragen over de opvoeding, de ontwikkeling of het gedrag van hun kind.


Profiel

Sietske Dijkstra

Sietske Dijkstra

Dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, promoveerde op een studie naar betekenisgeving van geweld uit de kindertijd aan de universiteit Utrecht. Ze startte in 1998 haar eigen bureau Dijkstra, www.sietske-dijkstra.nl. en richt zich op praktijkgericht onderzoek, scholing en advies.

Ze was van 2007 tot eind 2014 lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten en maakte van 2010 tot eind 2012 deel uit van de commissie Samson. Deze commissie rapporteerde in oktober 2012 haar bevindingen over seksueel misbruik in residentiële jeugdzorg en pleegzorg sinds 1945.


Profiel

Sonja van der Toorn

Sonja van der Toorn

Sonja van der Toorn is psychotherapeut, GZ psycholoog en supervisor VGCT. Zij heeft ervaring met het behandelen van volwassenen bij HSK. Van 2001 tot 2010 heeft zij gewerkt in het Sophia Kinderziekenhuis op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie en -psychologie. Sinds 2010 is zij werkzaam als zelfstandig gevestigd psychotherapeut in het IJsselland Ziekenhuis op de afdeling kindergeneeskunde. Tevens had zij van 2010 tot 2015 een eigen praktijk in de jeugd S-GGZ. Vanaf 2016 is zij werkzaam als psychotherapeut / regie behandelaar bij Virenze locatie Den Haag, dat per 2018 overgenomen is door Parnassia. Zij is daarnaast supervisor/ praktijkbegeleider in het kader van de GZ opleiding en de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Zij is als docent, hoofddocent en jaargroepleider betrokken geweest bij de GZ-opleiding te Rotterdam. 


Profiel

Susanne Wegen

Susanne Wegen

Susanne Wegen is Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut, EMDR practitioner, schematherapeut en Cognitief Gedragstherapeut i.o. (VGCT). Haar passie en specialisatie ligt in de behandeling van trauma’s, persoonlijkheidsproblematiek en verslaving en de veel voorkomende combinatie van deze drie.

Zij werkt vanuit verschillende referentiekaders waarbij met name schematherapie en EMDR haar voorkeur hebben. Naast het werken met volwassenen heeft zij jarenlange ervaring in het klinisch en ambulant werken met adolescenten en jong volwassenen in zowel de psychiatrie als (jeugd) verslavingszorg. Naast haar werkzaamheden binnen een GGZ instelling en in een eigen praktijk, geeft zij regelmatig les als hoofddocent bij o.a. de RINO Groep en King nascholing en geeft zij diverse trainingen (op maat) op het gebied van middelenproblematiek, motiverende gespreksvoering, trauma en persoonlijkheid. Zij geeft (incompany) trainingen zowel binnen de GGZ als binnen de Jeugdzorg, de Raad en andere instanties die werken met jongeren, (jong) volwassenen en ouders.


Profiel

Suzan Oudejans

Suzan Oudejans


Profiel

Suzanne Terhorst

Suzanne Terhorst

Na jarenlang bij een ggz instelling te hebben gewerkt, werkt Suzanne Terhorst nu als vrijgevestigde gz psycholoog en EMDR practitioner in haar eigen praktijk te Haarlem. Daar behandelt zij kinderen en volwassenen met emotie-regulatie problemen, eetproblemen, angsten en depressies en ptss klachten. Daarnaast werkt Suzanne als docent en verzorgt zij trainingen op het gebied van diagnostiek bij een vermoeden van seksueel misbruik.


Profiel

Tanja Bakels

Tanja Bakels

Tanja Bakels is werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut te IJburg.

Daarnaast heeft zij ruim 10 jaar gewerkt bij de Parnassia Groep op de afdelingen psychotrauma en persoonlijkheidsstoornissen.
Zij heeft zich gespecialiseerd in PRI therapie (Past Reality Integration).


Profiel

Tineke Haks

Tineke Haks


Profiel

Tirtsa Ehrlich

Tirtsa Ehrlich

Tirtsa Ehrlich is als GZ-psycholoog momenteel werkzaam bij Dokter Bosman, locatie Amsterdam (voormalige locatie The Busy People, specialisten in ADHD en ASS). Ze is al 15 jaar werkzaam binnen de kinder- en jeugd GGZ en behandeld kinderen met uiteenlopende psychiatrische problematiek.

Maar ze heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met ADHD en de begeleiding van hun ouders. Zij is op meerdere ADHD poli's betrokken geweest bij de oprichting en coordinatie van het aanbod.

Naast haar werk als GZ- psycholoog is zij auteur van de kinderboeken ‘ADDaisy’ en ‘ADDavid’ voor kinderen met ADD. En van haar laatste boek Wonderlijke wazigheid, een boek voor jongeren en jongvolwassenen met ADD, is in 2016 alweer de vierde druk verschenen.

En ze heeft samen met oud-collega Jacqueline Hilbers de protocollen voor de psycho-educatiegroepen voor kinderen met AD(H)D ontwikkeld en beschreven. Ook het boek ‘Zo snel als een…..’ voor kinderen met ADHD is door hen samen geschreven.


Profiel

Ton van Heugten

Ton van Heugten

Ton van Heugten is klinisch psycholoog-psychotherapeut en vanaf 1977 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. In de loop der jaren werkt(e) hij als behandelaar met volwassenen, kind-& jeugd, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en forensische patiënten. Daarnaast gaf hij vanaf begin jaren '80 veel scholing aan professionals. In oktober 2016 ging hij wat betreft arbeidsovereenkomst met pensioen. Sindsdien werkt hij nog ruim 1 dag als regiebehandelaar bij kleinere zorgaanbieders, geeft hij verder scholing op gebied psychopathologie en DSM-5 en geeft hij groepsleertherapie.


Profiel

Walter de Vries

Walter de Vries

Ik ben Walter de Vries, supervisor van de VGCT en geef al 10 jaar lang meerdere basis- en vervolgcursussen gedragstherapie incompany en bij diverse opleidingsinstituten, waaronder over trauma en over de therapeutische relatie. Ik werk in eigen opleidings-, onderwijs- en psychotherapiepraktijk Zielsbelang in Culemborg (www.zielsbelang.nl) en geef daar psychotherapie, coaching, supervisie (VGCT/NVP) en leertherapie(-groepen).


Profiel

Willem Barents

Willem Barents

Willem Barents is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Hij werkt meer dan 35 jaar met  veel enthousiasme in het werkveld. Hij heeft ervaring in zowel de acute-, klinische, deeltijd en ambulante GGZ. Sinds 2008 is hij werkzaam bij GGZ Heuvelrug waar hij behalve zorginhoudelijk ook als bestuurder aan verbonden is.  

Willem heeft altijd een brede integratieve belangstelling voor het werk gehad. Daarbij heeft zich gespecialiseerd en is hij docent in systeemtherapie, schematherapie en psychodiagnostiek.  Daarnaast geeft hij supervisie (erkend door NVRG, NVP en vereniging voor schematherapie), leersupervisie over supervisie (erkend door NVRG en NVP) en leertherapie.


Profiel

Willemine Heiner

Willemine Heiner

Willemine Heiner is Klinisch Psycholoog, Kinder-en Jeugd Psycholoog Specialist, Cognitief Gedragstherapeut  (VGCT), PCIT en EMDR practionar. Verder is Willemine opleider/supervisor cognitieve gedragstherapie (VGCT) en  opleider Parent Child Interaction Therapy (PCIT International).

Willemine heeft  25 jaar ervaring in de  (kinder-en jeugd) ggz  in een poliklinische setting, dagbehandeling en klinische afdeling. Zij heeft gewerkt  als (inhoudelijk) manager, behandelverantwoordelijke, methodiek ontwikkelaar, consulent, opleider/trainer en supervisor en heeft ervaring met  gevarieerde  problematiek en diverse doelgroepen: Kinderen en jeugdigen, ouders, volwassenen, multiprobleem gezinnen (al dan niet  met een beschermende maatregel), kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Momenteel is Willemine werkzaam  in eigen praktijk.


Profiel

Yael Meijer

Yael Meijer

Yael Meijer is klinisch psycholoog en psychotherapeut, gedragstherapeut en supervisor VGCt. Praktijkhouder van het Amsterdams Centrum voor Familie therapie, met als specialisme regulatieproblematiek bij het jonge kind en bij jongeren en hun gezinnen. Binnen het Centrum verzorgt zij samen met Astrid van Dam ook training en supervisie in FFT. 

Daarnaast is Yael werkzaam als regiebehandelaar bij Fier, expertise en behandelcentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties, in Leeuwarden en in Rotterdam. Verder doet Yael bestuurswerk voor het NIP (voorzitter sectie Het Jonge Kind).


Profiel

Yaron Kaldenbach

Yaron Kaldenbach

Drs. Yaron Kaldenbach is gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en K&J-psycholoog. Hij is directeur van Apollo Praktijk en werkzaam in de GGZ. Yaron publiceert veel, onder meer over analyse en interpretatie van de WISC-III.

Hij ontwikkelde een aantal inmiddels veel gebruikte materialen voor het werkveld, zoals de WISC-III Scorehulp, Beslisboom, Profielhypothesen en Toelichting voor Ouders & Jeugd. Yaron is specialist op het gebied van intelligentie-diagnostiek en geeft hierover al jaren geaccrediteerde cursussen.


Profiel

drs. Erik Jongman

drs. Erik Jongman

Erik Jongman is psycholoog/psychotherapeut. Hij werkt met forensisch psychiatrische jeugdige delinquenten en is hoofddocent adolescentie bij de opleiding tot klinisch psycholoog en docent gedragsstoornissen bij de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog.


Profiel
Naar boven