Arnoud van Loon

Arnoud van Loon

Arnoud van Loon

Arnoud van Loon is GZ psycholoog/psychotherapeut en supervisor VGCt. Hij heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in de psychiatrie en geeft de basiscursussen GCt, CGW, Perfectionisme, Zelfwaardering en Misofonie. Tot zijn pensioen(november 2020) was hij praktijkopleider GZ en KP en  hoofd van het dagcentrum van het AMC.  Op het dagcentrum worden patiënten behandeld met OCD, BDD, misofonie en perfectionisme. 

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Arnoud van Loon

Cursussen gegeven door Arnoud van Loon

  Cognitieve Gedragstherapie

  Deze cursus stelt je in staat om klinisch perfectionisme te behandelen. Door middel van een ervaringsgerichte werkwijze krijg je inzicht in perfectionistisch denken bij zowel je cliënt als bij jezelf en worden oefeningen aangeboden die je kunt inzetten in de praktijk. 

  Basis

  Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

  Basis

  Leer hoe je cognitief-emotionele en gedragsproblemen kunt verminderen of veranderen met onze evidence-based cursus. Gericht op volwassenen en geaccrediteerd door de VGCt, biedt deze cursus praktische vaardigheden en kennis over cognitief gedragstherapeutische processen, diagnostiek en behandelingen. Schrijf je nu in en ontdek hoe je evidence-based behandelprogramma's kunt uitvoeren bij angst- en stemmingsstoornissen en andere veelvoorkomende problematieken.

  Cognitieve Gedragstherapie

  Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

  Cognitieve Gedragstherapie

  Leer in deze 48 uur durende Post-HBO opleiding conform de VGCt-richtlijnen de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie, inclusief analyse van oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag. Oefen met veelvoorkomende stoornissen en interventies en bouw aan een therapeutische werkrelatie. Deels online beschikbaar.

  Cognitieve Gedragstherapie

  In deze 1-daagse workshop leer je de diagnostiek en oefenen met interventies bij misofenie.

  Basis

  In deze verdiepingscursus van 70 uur leer je cognitief/emotionele en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen/veranderen. De cursus is op volwassenen gericht en kun je volgen als je de Inleiding (30 uur) al hebt gevolgd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.