Post master opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Volg de Postmaster opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut!

Het opleidingstraject bestaat uit verschillende cursusonderdelen, de basiscursussen, de vervolgcursussen, leertherapie en supervisie die je als één pakket, of als losse modules, bij King nascholing kan volgen. 

Wat houdt het volgen van de Postmaster opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut bij King nascholing in? 

 • 100% geaccrediteerde leergang door nauwe samenwerking met VGCt
 • Interessant totaalpakket inclusief slagingsgarantie
 • Inclusief alle cursusdagen, supervisie, leertherapie, support bij mini N=1 en alle certificaten
 • Wij bieden gegarandeerde cursusbeschikbaarheid, bij de cursus waar jouw interesse naar uit gaat
 • Uniek full service leerconcept waarbij wij alles voor je regelen
 • Uitsluitend de meest hoogwaardige docenten

  Hoe werkt het?

 • Je bent psycholoog of orthopedagoog en je wilt worden opgeleid tot Cognitief Gedragstherapeut
 • Je kiest er voor het gehele pakket te volgen; Basiscursus (100 uur) Vervolgcursussen (100 uur), 25 tot 50 leertherapiesessies, 75 tot 100 supervisiesessies en begeleiding bij de Mini n= 1
 • Je kiest je eigen leertempo en bepaalt in hoeveel jaar je de opleiding wilt afronden.
 • Gedurende het gehele traject houden wij je leeragenda bij, informeren je over jouw persoonlijke voortgang en zorgen ervoor dat je altijd precies weet wat je moet doen. 
 • Doordat je het hele traject bij ons volgt, is je deelname gegarandeerd en weet je direct wat je kunt verwachten

  Waarom is een volledige Postmaster opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut interessant?

 • Verrijk je CV en vergroot directe je carrièrekansen
 • Complete leergang met duidelijk programma en vaste doorlooptijd
 • Jij focust je op de inhoud van je opleiding, wij doen de rest
 • Hoogwaardige kwaliteit met uitsluitend de meest gerenommeerde docenten
 • Interessant totaalpakket met gegarandeerde deelname
 • Verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar (vooraf, gespreid)

Geinteresseerd? Bel ons en vraag naar de mogelijkheden! 020-2443165
Basis

Basis

King nascholing biedt verschillende basiscursussen aan voor je opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut: de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur), de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie Volwassenen (100 uur) en de Basiscursus (geïntegreerde) Cognitieve Gedragstherapie (100 uur). Daarnaast biedt King nascholing de mogelijkheid om de verschillende onderdelen van de Basiscursus (100 uur) apart te volgen: de Inleiding (30 uur) en de Verdieping (70 uur).

Na het volgen van de basistraining heb je voldoende kennis om (onder supervisie) gedragstherapieën uit te voeren bij kinderen, jeugdigen en/of volwassenen.

Naar het cursusaanbod

Vervolg

Vervolg

Wanneer je de basiscursus hebt afgerond, heb je acht jaar de tijd om een aantal vervolgcursussen te volgen. Dit dienen er maximaal 3 te zijn, samen 100 contacturen.

Bij King nascholing heb je de keuze uit verschillende vervolgcursussen: (Mediërende) Cognitieve Gedragstherapie voor ernstig verstandelijk beperkte kinderen, jeugdigen en volwassenen (25 uur VGCt), Cognitief Systeemgerichte traumabehandeling bij kinderen en jeugdigen (50 uur VGCt), Vervolgcursus Gezinsgerichte Cognitieve Gedragstherapie (50 uur VGCt), Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie; systemisch-cognitieve en lichaamsgerichte behandeling van gezinnen in de knel (50 uur VGCt). Voor het volledige cursusaanbod klik je op de link hieronder.

Naar het cursusaanbod

Nascholing

Nascholing

Behoud je registratie als Cognitief gedragstherapeut

Om je registratie te behouden, dien je je elke vijf jaar herregistreren. Hiervoor is het onder andere noodzakelijk om te voldoen aan de werkervaringseis of publicatie-eis. Daarnaast dien je minstens 30 punten scholing te hebben gevolgd.

Naar het cursusaanbod

Supervisie

Supervisie

Naast de basis- en vervolgcursussen, ben je verplicht om 25 tot 50 leertherapiesessies te volgen. Ook moet je 75 tot 100 supervisiesessies afronden, waarin 200 therapiesessies zijn gesuperviseerd. Supervisie- en leertherapiesessies zijn samen 125 uur. Je leest hier meer over de voorwaarden van deze sessies. 

Na het doorlopen van de cursussen, leertherapiesessies, supervisies en een N=1 verslag, kun je je aanvraag indienen voor je registratie als Cognitief Gedragstherapeut.

Naar het cursusaanbod

Algemeen

Algemeen

0202443165

Ingrid Rodenberg-Oostervink

Ingrid Rodenberg-Oostervink

Eigenaar

0643438267

Kim van den Berg

Kim van den Berg

Eigenaar

0650742691

Wat anderen zeggen

Monique Bloemsma

King nascholing werkt ontzettend klant- en service gericht. Ze denken mee over creatieve oplossingen, bijvoorbeeld dat ik me als back-up voor een cursus kon inschrijven zolang ik op de wachtlijst stond voor mijn eerste keuze. Altijd kreeg ik binnen 24 uur antwoord op al mijn vragen. Kortom, goed georganiseerd!

Monique Bloemsma
Susan Rosalina

Ik vind het erg fijn om opleidingen te volgen via King nascholing. Kim en Ingrid zijn enthousiast en toegankelijk, denken graag mee en bieden erg leuke cursussen/opleidingen die goed georganiseerd zijn voor een mooie prijs!

Susan Rosalina
Mark

Fijne opbouw van de cursus, goede koppeling met de praktijk door middel van casussen van elkaar te gebruiken.

Mark
Marja Pappot

In Company cursussen organiseer ik graag samen met King nascholing. Kim en Ingrid denken met ons mee, zijn flexibel en weten deskundige trainers te vinden. En fijn voor deelnemers is de gunstige prijsstelling van een cursus.

Marja Pappot
Marloes van Niftrik

King nascholing zorgt niet alleen voor het overbrengen van kennis maar ook het uitwisselen van kennis. Ik ben zoveel wijzer en vooral ook enthousiaster geworden.

Marloes van Niftrik
Naar boven