EMDR therapeut

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode voor traumagerelateerde angstklachten
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. EMDR therapeut

Omschrijving

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode voor traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, en waarbij een veronderstelde causale relatie tussen deze ervaring en de huidige symptomatologie (angst, somberheid, herbelevingen, slaapproblemen etc.) aannemelijk is. 

Bij King nascholing bieden we twee opleidingsroutes aan: EMDR bij volwassenen en EMDR bij kinderen en adolescenten. Onze EMDR basis- en vervolgtraining is erkend door de Vereniging EMDR Nederland en door EMDR Europe. 

De training om EMDR verantwoord te kunnen uitvoeren, bestaat uit een Basis- en een Vervolgtraining. Beide trainingen bestaan uit een aantal opleidingsdagen, waarna een supervisietraject gevolgd kan worden. Het hele opleidingstraject ziet er als volgt uit:

Basis

0 contacturen

Basiscursus (volwassenen / kind en jeugd)

De Basistraining heeft tot doel EMDR te leren toepassen bij posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere traumagerelateerde stoornissen bij zowel volwassenen als kind en jeugd. Aan het eind van de cursus beheers je het EMDR basisprotocol en heb je geoefend met je eigencasuïstiek. Klik op de link hieronder voor de eerstvolgende startdata van de Basiscursussen. Bekijk hier de toelatingseisen.

Supervisie

Hierbij moet voldaan worden aan het supervisiebeoordelingsformulier standaardprotocol. Dit betekent dat alle genoemde competenties op dit formulier op video worden getoond en als goed beoordeeld zijn door de supervisor.

Vervolg

0 contacturen

Vervolgcursus (volwassenen / kind en jeugd)

Wanneer je de EMDR Basiscursus met goed gevolg hebt afgerond, kun je een vervolgtraining volgen om complexe traumabehandelingen uit te leren voeren met behulp van EMDR. Je vindt hier meer informatie over de toelatingseisen voor de Vervolgcursus EMDR.

Supervisie

Na afloop van de vervolgopleiding kan er een supervisietraject tot EMDR Europe practitioner gevolgd worden. Hierbij moet worden voldaan worden aan het supervisiebeoordelingsformulier practitioner. Zie voor de eisen de aanhef op het supervisiebeoordelingsformulier practitioner.

EMDR Europe practitioner

Na de succesvolle afronding van de EMDR Basisopleiding, het supervisie standaardprotocol EMDR, de vervolgtraining en de supervisie EMDR practitioner, kun je je registeren als EMDR Europe practitioner. Op de website van het EMDR vind je meer informatie hierover. 

Nascholing

0 contacturen

In de tweedaagse verdiepingscursus EMDR therapie bij mensen met een laag IQ of autisme leer je hoe je EMDR bij deze doelgroep kunt inzetten en hoe je het systeem bij deze behandeling kunt betrekken.

Reviews

Enthousiaste trainer die...

06-07-2023

Enthousiaste trainer die duidelijk veel ervaring heeft en veel informatie kon geven over de procedure maar vooral ook over de onderliggende gedachte en het 'waarom/wanneer inzetten' van EMDR.

Charlotte

Ik vond de...

06-07-2023

Ik vond de manier hoe de docent over EMDR sprak en zijn enthousiasme inspirerend. Daarnaast heb ik geleerd dat je EMDR kan toepassen binnen verschillende behandelingen gericht op diverse problematiek (na een goede casusconceptualisatie). De vraag “Wat zou een reden zijn om het niet te doen?” en de opmerking “Het ergste wat er kan gebeuren is dat de EMDR sessie niet optimaal verloopt”, helpen mij om meer te durven doen!

Lucia

Een erg leerzame...

06-07-2023

Een erg leerzame cursus. De afwisseling tussen theorie (goede powerpoint presentatie), mogelijkheid tot vragen stellen en het bekijken en bespreken van casuïstiek waren erg nuttig.

Anke

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.