Kinder- en Jeugdpsycholoog (individueel traject)

Ben je (basis)psycholoog of (basis)orthopedagoog en wil je verder in het jeugdveld als Kinder- en Jeugdpsycholoog? Hiervoor kun je bij ons terecht. Bij King nascholing kies je de cursussen die jou interesseren en je bepaalt zelf het tempo, waarbij je 5 jaar de tijd hebt om aan de registratie-eisen te voldoen.

De belangrijkste registratie eisen op een rijtje

Wil je kunnen starten met de opleiding tot Kinder- en Jeugdpsycholoog dan zijn dit de belangrijkste registratie eisen:

> 480 uur geaccrediteerd onderwijs (waaronder 160 uur diagnostiek, 160 uur behandeling)

> 90 uur supervisie & 2.790 uur werkervaring.

> verplichte literatuurstudie NIP 120 uur

> Casus- en reflectieverslagen.

Individueel traject 

Wij hechten veel waarde aan maatwerk en persoonlijke begeleiding. Soms heb je een handje nodig om alle informatie en mogelijkheden goed in beeld te krijgen en de juiste puzzel te leggen. Wij helpen je graag met de juiste keuzes en het leertraject inzichtelijk te maken. De uiteindelijke beoordeling van je plan doet het NIP.

We denken vanaf het begin mee over het aantal punten dat je nog dient te halen, de verdeling in behandeling, diagnostiek, overige punten en extra literatuurstudie. We kijken welke interesses je hebt en stemmen hier een programma op af. Bovendien ontvang je van ons een aantrekkelijke korting als je je individuele traject bij ons volgt. 

Opname Kinder- en Jeugdpsycholoog in de Wet Big

Minister Bruins heeft in mei 2019 groen licht heeft gegeven voor het voorbereiden van een wetsvoorstel om de Kinder- en Jeugdpsycholoog op te nemen in artikel 3 van de wet BIG. Het tijdpad hierin is nog onbekend. Mede dankzij deze ontwikkelingen is een individueel traject tot KJ psycholoog een aantrekkelijke optie.

Heb je brandende vragen, wil je meer weten of met met ons in gesprek hierover? Bel of mail ons voor verdere informatie. We denken graag met je mee!

tel: 0202443165

Naar het cursusaanbod

Naar boven