Kinder- en Jeugdpsycholoog (individueel traject)

Voor registratie als K&J-psycholoog NIP/SKJ volg je na de universitaire opleiding (psychologie en pedagogische wetenschappen), een postmastertraject (met werkervaring, supervisie, scholing en praktijkopdrachten). Dit traject kan worden gevolgd via een gestructureerde postmasteropleiding of via een individueel registratietraject bij King nascholing. Het niveau van de registratie is vergelijkbaar met de eisen voor het BIG-register voor gezondheidszorgpsychologen. Voor meer info download de folder NIP Jeugd.

Voor wie

Je kunt het individuele traject tot kinder- en jeugdpsycholoog volgen indien je een universitaire studie psychologie of pedagogische wetenschappen hebt afgerond en je vakkenpakket aan bepaalde voorwaarden voldoet, ofwel na afstuderen twee jaar fulltime werkervaring hebt opgedaan in het werkveld kinder- en jeugdpsychologie. Meer informatie over het vakkenpakket vind je op de site van het NIP onder aanmelding registratietraject.

Scholing voor het individuele traject Kinder- en Jeugdpsycholoog via King nascholing  

Ben je (basis)psycholoog of (basis)orthopedagoog en wil je het individuele opleidingstraject volgen, dan ben je bij ons aan het juiste adres voor het cursorisch onderwijs. Bij King nascholing kies je de cursussen die jou interesseren en je bepaalt zelf het tempo. Vervolgens dien je je plan in bij het NIP/SKJ die dit toetsen.

Hieronder de volledige registratie eisen in het kort (zie voor de uitgebreide versie de site van het NIP)

  • 2.790 uur werkervaring Op een door de registratiecommissie goedgekeurde werkplek.
  • 90 uur supervisie van een geregistreerd supervisor K&J-psycholoog NIP
  • 480 punten geaccrediteerde scholing (waarvan minimaal 1/3 op het taakgebied van diagnostiek en 1/3 behandeling)
  • 120 punten literatuurstudie. Te behalen bij het volgen van scholing, waar ook punten voor ‘extra literatuurstudie’ gegeven worden.
  • casusverslagen: 3 diagnostiek en 3 begeleiding/behandeling. Lever van alle verslagen een beoordelingsformulier in, mede ingevuld door je supervisor. Daarnaast leg je tevens de laatste diagnostiekcasus en behandel-/begeleidingscasus ter beoordeling voor aan de registratiecommissie

In totaal heb je 5 jaar de tijd om aan de registratie eisen te voldoen. 

Voordat je begint aan het individuele opleidingstraject van het NIP/SKJ moet je een opleidingsplan laten goedkeuren door de registratiecommissie. Daarin laat je zien hoe je van plan bent te gaan voldoen aan de 480 uur geaccrediteerde scholing.

King nascholing kan je hierbij helpen. We hebben een pakket voor je samengesteld waarin je vanaf januari 2022 kan starten met het volgen van cursussen. De cursussen zijn achter elkaar gepland (op verschillende dagen).  Uiteraard kun je ook zelf kiezen om je traject vorm te geven. Als je start in 2022, kun je eind 2024 klaar zijn met het cursorisch onderwijs. Je dient rekening te houden met 1 cursusdag per week, waarbij alle vakanties worden vrijgehouden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om langer over je traject te doen. 

Via de volgende link vind je het traject wat je bij King nascholing zou kunnen volgen: Traject tot kinder- en jeugdpsycholoog

Kosten

Mocht je al je cursorisch onderwijs bij ons willen volgen, bedragen de kosten €14000,- (exclusief de kosten voor literatuur). Hierbij bieden wij een korting aan van 10% waardoor de kosten €12.600,- zullen zijn (nb. de korting gaat gelden als je 10 of meer cursussen bij King nascholing volgt).

Persoonlijk advies

Wij hechten veel waarde aan maatwerk en persoonlijke begeleiding. Soms heb je een handje nodig om alle informatie en mogelijkheden goed in beeld te krijgen en de juiste puzzel te leggen. Wij helpen je graag met de juiste keuzes en het leertraject inzichtelijk te maken. 

We denken vanaf het begin mee over het aantal punten dat je nog dient te halen, de verdeling in behandeling, diagnostiek, overige punten en extra literatuurstudie. We kijken welke interesses je hebt en stemmen hier een programma op af. Bovendien ontvang je van ons een aantrekkelijke korting als je je individuele traject bij ons volgt. Je kunt ons mailen of bellen voor persoonlijk advies! 

Heb je brandende vragen, wil je meer weten of met met ons in gesprek hierover? Bel of mail ons voor verdere informatie. We denken graag met je mee! tel: 0202443165


  • Let op: je opleidingsplan dien je zelf te laten beoordelen door het NIP.  Zij geven het uiteindelijke akkoord voor je plan. 


Naar het cursusaanbod

Algemeen

Algemeen

0202443165

Ingrid Rodenberg-Oostervink

Ingrid Rodenberg-Oostervink

Eigenaar

0643438267

Kim van den Berg

Kim van den Berg

Eigenaar

0650742691

Wat anderen zeggen

Susan Rosalina

Ik vind het erg fijn om opleidingen te volgen via King nascholing. Kim en Ingrid zijn enthousiast en toegankelijk, denken graag mee en bieden erg leuke cursussen/opleidingen die goed georganiseerd zijn voor een mooie prijs!

Susan Rosalina
Monique Bloemsma

King nascholing werkt ontzettend klant- en service gericht. Ze denken mee over creatieve oplossingen, bijvoorbeeld dat ik me als back-up voor een cursus kon inschrijven zolang ik op de wachtlijst stond voor mijn eerste keuze. Altijd kreeg ik binnen 24 uur antwoord op al mijn vragen. Kortom, goed georganiseerd!

Monique Bloemsma
Marja Pappot

In Company cursussen organiseer ik graag samen met King nascholing. Kim en Ingrid denken met ons mee, zijn flexibel en weten deskundige trainers te vinden. En fijn voor deelnemers is de gunstige prijsstelling van een cursus.

Marja Pappot
Marloes van Niftrik

King nascholing zorgt niet alleen voor het overbrengen van kennis maar ook het uitwisselen van kennis. Ik ben zoveel wijzer en vooral ook enthousiaster geworden.

Marloes van Niftrik
Naar boven