Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.

Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

Tijdens deze praktijkgerichte tweedaagse training leer je hoe je positieve CGT toepast bij kinderen en adolescenten met verschillende diagnoses. In plaats van te focussen op wat er mis is, richt deze 4e generatie gedragstherapie zich op wat er goed gaat en hoe daarop verder te bouwen. Door de focus te leggen op sterke kanten, vergroot je het gevoel van zelfvertrouwen en zet je positieve verandering en duurzaam herstel in gang. Ontdek hoe je optimistisch denken kunt aanleren en welbevinden actief kunt stimuleren met praktische werkvormen die je direct kunt toepassen in de begeleiding van kinderen, adolescenten en jezelf!

100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Na de cursus:

  • Hebben cursisten geoefend met toepassingen van oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie en positieve CGT en zelf de kracht hiervan ervaren.
  • Weten de cursisten hoe ze een behandeling en de cliënt zelf op een positieve manier weer in beweging kunnen krijgen.
  • Weten cursisten hoe ze de sterke kanten van cliënten kunnen ontdekken en inzetten in de behandeling.
  • Weten cursisten hoe ze positieve CGT interventies in kunnen zetten, zoals de functie-analyse van gewenst gedrag, het dagboek van de uitzonderingen, de opwaartse pijltechniek en het plan voor gedragsbehoud.
  • Hebben cursisten meer kennis van het behandelprotocol Positieve CGT en hebben ze inspiratie opgedaan hoe ze dit protocol kunnen toepassen in de behandeling van kinderen en jongeren.

Werkwijze 

Er zal gewerkt worden met veel ervaringsgerichte opdrachten die je direct kunt toepassen in de praktijk. Het doel is dat je met energie en voldoende inspiratie naar huis gaat en wat je hebt geleerd direct gaat toepassen.

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.