Ovidia Tiut

Ovidia Tiut

Ovidia Tiut, afgestudeerd bij de Open Universiteit, is klinisch psycholoog/psychotherapeut en sinds 2009 werkzaam in de specialistische ggz. Zij heeft gewerkt met verschillende doelgroepen en problematieken en is supervisor bij de Vereniging voor Schematherapie en VGCt. Werken met groepen geeft haar veel energie en zij is bezig om haar registratie tot specialist groepstherapeut (NVGP) te behalen. Daarnaast verzorgt Ovidia onderwijs voor de GZ-opleiding en begeleidt zij opleidelingen en collega’s bij psycho-diagnostiek volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Door haar Roemeense achtergrond is ”Cultuur’’ voor haar een actief thema in de interpersoonlijke communicatie en interactie. 

Cursussen gegeven door Ovidia Tiut

  Basis

  Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

  Basis

  Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

  Cognitieve Gedragstherapie

  Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

  Cognitieve Gedragstherapie

  Deze cursus (gebaseerd op het gedachtegoed van Farell en Shaw) is geschikt voor therapeuten die al ervaring hebben met schematherapie en tenminste een basiscursus hebben gevolgd. Randvoorwaarde voor groepsschematherapie is dat er twee opgeleide therapeuten zijn en conform dit model wordt deze cursus met twee docenten vorm gegeven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.