Marije Kuin

Marije Kuin

Marije Kuin is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut (supervisor) bij Psychologenpraktijk Kuin. Zij heeft jarenlang bij diverse instellingen gewerkt en daarnaast in een eigen praktijk. Ze heeft veel ervaring met het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek en ontwikkelde verschillende behandelmodules (Zelf Plannen, Zelf Oplossingen Bedenken, Werken aan je zelfbeeld). Ze is gespecialiseerd in ADHD en gedragsproblemen.

Cursussen gegeven door Marije Kuin

  Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen - CGT (100 uur)

  14 januari 2025
  Amsterdam
  100 contacturen

  In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

  Hoe plan ik mijn huiswerk?

  Veel jongeren hebben de neiging om taken zoals huiswerk uit te stellen tot het laatste moment en geven dan uiteindelijk op of werken onder grote stress. Als je in je hulpverleningspraktijk te maken hebt met jongeren die moeite hebben met concentreren en het lastig vinden om vooruit te werken/denken, helpt deze cursus je hen beter te begeleiden hierin.

  Vervolgcursus Cognitieve gedragstherapie bij kind & jeugd (50 uur VGCt)

  10 september
  Amsterdam
  50 contacturen

  Deze cursus biedt hulpverleners meer draagkracht in het cognitief gedragstherapeutisch werken met kinderen en jeugdigen. In de cursus worden diverse cognitief gedragstherapeutische behandeltechnieken bij kinderen, jeugdigen en hun systemen intensief geoefend.


  Zelf plannen en zelf oplossingen bedenken

  Twee cognitief gedragstherapeutische protocollen worden behandeld: Zelf plannen èn Zelf oplossingen bedenken (gericht op adolescenten met ADHD en 'minder gemotiveerde' adolescenten). Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan motiverende gesprekstechnieken.

  Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen - CGT (blended)!

  30 augustus
  Amsterdam
  100 contacturen

  In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

  Cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten (en hun ouders) met angst/dwangproblematiek (25 uur vervolgcursus CGT)

  4 maart 2025
  Amsterdam

  Leer effectieve behandelingen voor kinderen en jongeren met angst- en dwangproblemen en betrek belangrijke anderen. Ontwikkel je vaardigheden tijdens deze praktische vierdaagse vervolgcursus (25 uur) in cognitieve gedragstherapie (CGT).

  Co-morbide problematiek bij dyslexie

  Cursus COMET voor negatief zelfbeeld

  In deze 1-daagse cursus maak je kennis en leer je het toepassen van het protocol gebaseerd op Competitive Memory Training (COMET). Dit protocol, gericht op lage zelfwaardering, kan ingezet worden om cliënten met zelfbeeldproblematiek te behandelen. 

  Mond houden en op je handen zitten: motiverende gespreksvoering bij k&j;

  2 december 2025
  Amsterdam
  12 contacturen

  Een praktijkgerichte nascholingscursus om je mond te leren houden en achterover te leunen terwijl je op je handen zit.   Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

  14 oktober
  Amsterdam
  12 contacturen

  Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.

  Slaaptraining bij jongeren

  Slaapproblemen zijn van invloed op het dagelijkse functioneren en kunnen de behandeling van psychische problemen veroorzaken, verergeren, in stand houden en belemmeren. En omgekeerd gaan psychische problemen en stoornissen meestal samen met slaapproblemen en -stoornissen. Om die reden is het belangrijk om slaapproblemen aan te pakken.

  Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongeren

  16 juli
  Amsterdam
  7 contacturen

  De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

  Motiverende Gespreksvoering

  Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongeren

  16 juli
  Amsterdam
  7 contacturen

  De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

  Pubers met ADHD; wat kun je ermee?

  De cursus omvat een unieke combinatie van geprotocolleerd cognitief gedragstherapeutisch werken en motiverende gespreksvoering.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.