Slaaptraining bij jongeren

Slaapproblemen zijn van invloed op het dagelijkse functioneren en kunnen de behandeling van psychische problemen veroorzaken, verergeren, in stand houden en belemmeren. En omgekeerd gaan psychische problemen en stoornissen meestal samen met slaapproblemen en -stoornissen. Om die reden is het belangrijk om slaapproblemen aan te pakken.

Deze cursus leert hulpverleners hoe ze jongeren tussen 12 en 20 jaar met slaapproblemen kunnen helpen, door gebruik te maken van het evidence-based werkboek "Mijn Slaap Plan". Jongeren in de puberteit zijn niet altijd gemotiveerd om beter te gaan slapen en traditionele hulpmiddelen hebben vaak weinig effect. Dit programma maakt gebruik van motiverende gespreksvoering om jongeren te informeren en te helpen overwegen om zelf stappen te zetten. Door deelname aan deze cursus kunnen hulpverleners hun kennis en vaardigheden verbeteren en slaapproblemen bij jongeren beter aanpakken. 

Doelstelling

Cursisten kunnen na het volgen van de workshop direct in de praktijk aan de slag met Mijn Slaap Plan.

Werkwijze

Theoretische uitleg, videomateriaal, rollenspelen, literatuur.

Deel deze pagina:
aantal dagen:
1

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Amsterdam, Aristo Amsterdam
  1. maandag 13 nov 2023 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

13 nov 2023

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 8 jan 2021— 7 jan 2024
Behandeling4Toegekend
Diagnostiek2Toegekend
Extra literatuurstudie1Toegekend
Herregistratie6Toegekend

SKJ

Opleidingstraject jeugdzorgwerker/ jeugd- en gezinsprofessional6Toegekend

Hulpverleners; groepswerkers, (GZ)psychologen, orthopedagogen, SPV-ers, gedragstherapeuten, psychotherapeuten en psychiaters die werken met kinderen en jongeren met slaapproblemen.

 

13 nov 2023

Marije Kuin

Marije Kuin

Marije Kuin is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut (supervisor) bij Psychologenpraktijk Kuin. Zij heeft jarenlang bij diverse instellingen gewerkt en daarnaast in een eigen praktijk. Ze heeft veel ervaring met het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek en ontwikkelde verschillende behandelmodules (Zelf Plannen, Zelf Oplossingen Bedenken, Werken aan je zelfbeeld). Ze is gespecialiseerd in ADHD en gedragsproblemen.


Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 4 uur

Naar boven