Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

Tijdens deze praktijkgerichte tweedaagse training leer je hoe je positieve CGT toepast bij kinderen en adolescenten met verschillende diagnoses. In plaats van te focussen op wat er mis is, richt deze 4e generatie gedragstherapie zich op wat er goed gaat en hoe daarop verder te bouwen. Door de focus te leggen op sterke kanten, vergroot je het gevoel van zelfvertrouwen en zet je positieve verandering en duurzaam herstel in gang. Ontdek hoe je optimistisch denken kunt aanleren en welbevinden actief kunt stimuleren met praktische werkvormen die je direct kunt toepassen in de begeleiding van kinderen, adolescenten en jezelf!

100% op locatie
Zeer ervaren docent(en)
Direct toepasbaar in de praktijk
Geaccrediteerd

Doelstelling

Na de cursus:

  • Hebben cursisten geoefend met toepassingen van oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie en positieve CGT en zelf de kracht hiervan ervaren.
  • Weten de cursisten hoe ze een behandeling en de cliënt zelf op een positieve manier weer in beweging kunnen krijgen.
  • Weten cursisten hoe ze de sterke kanten van cliënten kunnen ontdekken en inzetten in de behandeling.
  • Weten cursisten hoe ze positieve CGT interventies in kunnen zetten, zoals de functie-analyse van gewenst gedrag, het dagboek van de uitzonderingen, de opwaartse pijltechniek en het plan voor gedragsbehoud.
  • Hebben cursisten meer kennis van het behandelprotocol Positieve CGT en hebben ze inspiratie opgedaan hoe ze dit protocol kunnen toepassen in de behandeling van kinderen en jongeren.

Werkwijze 

Er zal gewerkt worden met veel ervaringsgerichte opdrachten die je direct kunt toepassen in de praktijk. Het doel is dat je met energie en voldoende inspiratie naar huis gaat en wat je hebt geleerd direct gaat toepassen.

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Positieve CGT bij kinderen en adolescenten

Amsterdam, Aristo Amsterdam
12 contacturen
Leonie Sieverding en Marije Kuin

Reviews

Het lesmateriaal is van hoge kwaliteit, de...

01-02-2024

Het lesmateriaal is van hoge kwaliteit, de koppeling met de praktijk is ontzettend aanwezig. Direct toepasbaar, mega actueel!

Geertje

Wat mij het meest inspireerde was de...

01-02-2024

Wat mij het meest inspireerde was de inhoud, maar zeker ook de “Kleine Komedie” waardige trainers en hun grote kennis!

Petra

De docenten geven de cursus op een...

01-02-2024

De docenten geven de cursus op een inspirerende manier. Ze stralen uit dat ze achter het onderwerp staan en hebben veel creatieve ideeën. Hierdoor werd mijn enthousiasme echt aangewakkerd.

Mara

Super! Fijn dat de lessen praktisch waren,...

01-02-2024

Super! Fijn dat de lessen praktisch waren, in plaats van een herhaling van de literatuur (die als voorbereiding reeds gelezen was).

Roos

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.