Vervolgcursus Schematherapie

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Vervolgcursus Schematherapie in Amsterdam, Aristo op 19 mrt 2024

Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder doelgroep. Mocht je vragen hebben, of twijfelen of je voldoet aan te toelatingseisen, neem dan voordat je je inschrijft, contact met ons op. 

De Vervolgcursus schematherapie richt zich op het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen door de opsporing, beïnvloeding en verandering van disfunctionele schema's en modi. Volgens het uitgangspunt van SchemaTherapie (ST) worden psychopathologieën veroorzaakt door tekorten in basisbehoeften in de vroege jeugd. Dit leidt tot slecht aangepaste schema's, disfunctionele modi en inadequate coping strategieën die patiënten belemmeren in hun dagelijks leven.

De cursus biedt verdieping in kennis en vaardigheden van schematherapie, gericht op behandeling van persoonlijkheidsstoornissen in cluster B (BPS en NPS) en cluster C. Patiënten leren tijdens de behandeling om meer functionele schema's en modi te ontwikkelen en adequatere coping strategieën toe te passen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk. De Vervolgcursus schematherapie omvat zowel individuele schematherapie als schematherapeutische groepstherapie. Schrijf u nu in voor de Vervolgcursus schematherapie en ontdek hoe u uw patiënten kunt helpen bij het doorbreken van disfunctionele patronen.