Docent in de Spotlight!

Docent in de Spotlight Ontmoet onze inspirerende docent, Ruth Willems , die met passie en dynamiek verschillende cursussen bij King Nascholing tot leven brengt sinds 2016! Ruth is afgestudeerd i...

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Docent in de Spotlight!

Docent in de Spotlight

Ontmoet onze inspirerende docent, Ruth Willems , die met passie en dynamiek verschillende cursussen bij King Nascholing tot leven brengt sinds 2016! Ruth is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen en heeft zich gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP, GZ-psycholoog en supervisor K&J. Ruth haar werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. 

Ruth geeft meerdere cursussen bij ons, waaronder ‘Motiverende gespreksvoering’ en ‘Geweldloos verzet’. We zetten haar vandaag even in de spotlight: 

♦Diversiteit

Ruth geeft diverse cursussen bij King en is dol op de afwisseling die het lesgeven biedt, met cursussen die elkaar overlappen en een rijke oefenomgeving creëren voor cursisten die bij haar terugkomen voor meer cursussen. 

♦Lesgeven met liefde

Ruth omschrijft zichzelf als een docent met een hart voor elke cursist die een veilige en uitnodigende leeromgeving creëert. ‘Ik probeer een veilige sfeer neer te zetten waar cursisten ook graag van elkaar leren.’

♦Samen sterker

Ruth vindt de samenwerking met King fijn, snel en efficiënt. Ze vertelt dat er wederzijdse waardering is.

♦Toekomstvisie

We vroegen Ruth hoe volgens haar de toekomst van het psychologie onderwijs er uit zal zien. Ze vertelt ons dat ze een blijvende rol voor online onderwijs in psychologie ziet, met een groter bereik en een verschuiving in de benadering van onderwijs - minder oplossen, meer betekenis geven. 

♦Kennis is kracht

Ruth blijft altijd up-to-date door haar deelname aan wetenschappelijk onderzoek en het uitwisselen van kennis met cursisten en collega's. Ook via haar man, als hoofd bij Arkin onderzoek, krijgt zij inzichten over de nieuwe ontwikkelingen binnen de psychologie.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.