Marije van Oostendorp

Marije van Oostendorp

drs

Marije van Oostendorp (orthopedagoog generalist en supervisor NVO) is hoofdbehandelaar in de basis-ggz en doet vanuit die functie zowel de diagnostiek als behandeling bij kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. Daarnaast verzorgt zij diagnostiek en behandeling voor scholen en particulieren. Als supervisor NVO en begeleider van stagiaires van de UvA en VU heeft zij geleerd hoe zij studenten en supervisanten kan helpen bij het op papier krijgen van het diagnostisch proces. Daarnaast geeft zij bij King de cursus Leerstoornissen samen met Madelon van den Boer en bij de Rino cursussen over dyscalculie. 

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Marije van Oostendorp

Cursussen gegeven door Marije van Oostendorp

  Kind/ Jeugd/ Gezin

  In deze verdiepingscursus wordt nader ingegaan op de uitdagingen bij het stellen van de diagnose, het opstellen van een dyscalculie-verklaring en passende adviezen voor leerlingen met dyscalculie in het primair, voortgezet onderwijs en MBO.

  Onderwijs

  In de cursus 'Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie' leer je lees-, reken- en spellingsproblemen goed in kaart te brengen door ze te kunnen signaleren, een goede intake en dossieranalyse. De cursus verbindt wetenschappelijke kennis aan een praktische vertaling.

  Onderwijs

  Leer in de cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' over nieuwe inzichten in hoogbegaafdheid en verbeter jouw kennis over het diagnostisch proces, behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ.

  Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie (tweedaagse cursus)

  (Therapeutische) Vaardigheden

  Leer tijdens de praktische tweedaagse cursus 'NVO casusbeschrijving: Zo pak je het aan' stap voor stap het diagnostisch- en behandelproces op papier te krijgen volgens de richtlijnen van de NVO. Krijg tools aangereikt om academisch te formuleren en leer hoe je objectief en bondig samenvat en gegevens weergeeft. Voorkom afwijzing en maak het schrijven en begeleiden van de casus een stuk eenvoudiger met deze cursus.

  (Therapeutische) Vaardigheden

  In zeven bijeenkomsten je registratie als NVO supervisor halen. Na deze opleiding kun je je ook registeren als supervisor Kinder- en Jeugdpsycholoog. Daarnaast ben je bevoegd supervisie te geven aan Jeugd- en Gezinsprofessionals.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.