Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT: Professor Paul Gilbert, in Derby. Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Daisy Alsemgeest

Cursussen gegeven door Daisy Alsemgeest

  Cognitieve Gedragstherapie

  In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

  Nascholing

  De verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leert je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf en zo een voorbeeld kunt zijn voor je cliënt. Verbeter je eigen zelfzorg en emotionele balans met ervaringsgerichte oefeningen en ontdek hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren. Gebruik het drie-cirkel-model om je interacties met de cliënt en de therapeutische relatie te verbeteren. Leer ook hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten. Versterk je vaardigheden in de (persoonlijke) praktijk en vergroot je impact als therapeut met deze inspirerende verdiepingsdag.

  Cognitieve Gedragstherapie

  Lief zijn voor een ander is soms makkelijker dan voor jezelf. Wil jij van jezelf je beste vriend maken? Volg jezelf met dit mini-retreat over zelfcompassie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.