Pubers met ADHD; wat kun je ermee?

De cursus omvat een unieke combinatie van geprotocolleerd cognitief gedragstherapeutisch werken en motiverende gespreksvoering.

€ 200,00
Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Pubers met ADHD; wat kun je ermee?

Vanwege het gebrek aan evidence-based behandelingen voor jongeren met ADHD, hebben wij in een grootschalig onderzoeksproject de effectiviteit van twee nieuwe behandelingen onderzocht: Zelf Plannen en Zelf Oplossingen Bedenken. Beide bleken effectief te zijn in het verminderen van ADHD symptomen en comorbide problematiek en beide zullen in deze cursus aan bod komen.

Zelf Plannen is een cognitief gedragstherapeutisch behandelprotocol gericht op het verbeteren van de planningsvaardigheden van jongeren met ADHD. Zelf Oplossingen Bedenken een oplossingsgericht behandelprotocol, waarin meer vrijheid is in de keuze van gespreksonderwerpen.

Doelstelling

Het doel van deze cursusdag is dat behandelaars aan het eind van de dag gereed zijn om met beide behandelprotocollen te kunnen starten. Omdat beide behandelprotocollen een groot beroep doen op motiverende gespreksvoering, is de cursus alleen geschikt voor behandelaars die kennis en ervaring hebben met motiverende gespreksvoering (hier zal in de cursus niet op in worden gegaan).

Werkwijze

Tijdens deze cursusdag zal kort worden verteld over de evidentie van beide protocollen en de behandelindicaties. Vervolgens zal per protocol een beschrijving worden gegeven en daarnaast veel worden geoefend met ondersteuning van filmmateriaal.

 

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.