Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld. 

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' biedt professionals de nieuwste inzichten en technieken om geweld duurzaam te stoppen en kwetsbare gezinsrelaties te verbeteren. Leer hoe je als professional kindermishandeling kunt herkennen, onderzoeken en valideren, en ontdek hoe je effectief kunt samenwerken met Veilig Thuis en andere instanties. Aan de hand van een casus en in samenwerking met een ervaringsdeskundige krijg je praktische handvatten om complexe situaties aan te pakken en gebruik te maken van je eigen professionaliteit. Ontdek ook de benadering van Signs of Safety, in Nederland bekend als Veilig Opgroeien, en leer hoe je deze vaardig kunt inzetten. Schrijf je vandaag nog in en vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties.

100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
Geaccrediteerd

Werkwijze

Voorafgaand aan elke bijeenkomst dient er literatuur gelezen te worden  over de verschillende vormen van mishandeling, over interventies, complexe scheiding en over het gebruik van instrumenten. Er worden elke bijeenkomst enkele vragen over gesteld die schriftelijk worden beantwoord en aan het begin van de cursusdag worden ingeleverd . Ook brengen de deelnemers de tweede cursusdag een casus in waarop ze als eindopdracht reflecteren. Tijdens de derde dag is er een uur ‘open space’ waarin deelnemers hun eigen vraagstukken kunnen inbrengen. De reflectie op de casus en de cursus grijpt terug op de eerdere leerpunten en dient binnen een week na het afsluiten van de cursus te worden ingeleverd of op basis van specifieke afspraken die tijdens de laatste cursusdag gemaakt worden.  In de cursus wordt er gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, groepswerk, discussie, oefening, film, (mini)college, gastdocent en huiswerk: leren van en met elkaar, gericht op het versterken van professioneel handelen, inbrengen van specifieke leervragen.

 

Contacturen: 18 uur

Zelfstudie: 11 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties

BCN Utrecht CS Utrecht
18 contacturen
Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho

Reviews

Ik vond het erg bijzonder om collega...

11-03-2024

Ik vond het erg bijzonder om collega professionals te ontmoeten die ook eigen vragen hebben over veiligheid. Hiernaast vond ik de informatie over intiem terreur inspirerend.

Nela

King heeft voor ons Samenwerkingsverband de nascholing...

20-11-2023

King heeft voor ons Samenwerkingsverband de nascholing 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' incompany verzorgd. De samenwerking met King heb ik daarbij als erg prettig ervaren; meerdere overlegmomenten om zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van de organisatie.

Annelies Borsje

De combinatie van theorie en praktijk van...

11-03-2024

De combinatie van theorie en praktijk van deze cursus was top! De kennis van de docent en de voorbeelden die zij vanuit de praktijk kon weergeven inspireerden mij.

Zarina

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.