Hoe plan ik mijn huiswerk?

Veel jongeren hebben de neiging om taken zoals huiswerk uit te stellen tot het laatste moment en geven dan uiteindelijk op of werken onder grote stress. Als je in je hulpverleningspraktijk te maken hebt met jongeren die moeite hebben met concentreren en het lastig vinden om vooruit te werken/denken, helpt deze cursus je hen beter te begeleiden hierin.

€ 210,00
Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Hoe plan ik mijn huiswerk?

Inhoud

In de 1-daagse workshop leren de cursisten het werkboek Hoe plan ik mijn huiswerk te gebruiken voor verschillende doeleinden. Aangezien veel scholieren moeite hebben motivatie te vinden om aan hun huiswerk te werken, zal er veel aandacht worden besteed aan de motiverende technieken die aan het werkboek zijn toegevoegd.

Allereerst zal de opbouw en inhoud van de training Hoe plan ik mijn huiswerk worden behandeld. Het stellen van individuele behandeldoelen bij jongeren en de haalbaarheid van die doelen zal uitgebreid worden besproken en worden geoefend.

De cursisten leren vervolgens wat motiverende gespreksvoering inhoudt, wat een juiste therapeutische houding is en dit oefenen door middel van rollenspelen. Door middel van motiverende gesprekstechnieken en allerlei tips en trucs die in het werkboek worden behandeld, kun je jongeren helpen om ze beter te laten weten wat wel en niet goed werkt bij hen. Hierdoor kunnen ze beter volhouden, doorzetten en ontspannen hun huiswerk maken. Daarnaast zal aan de hand van filmmateriaal worden besproken wat de invloed is van motiverende gespreksvoering op de werkrelatie.

 

Werkwijze

Theoretische uitleg, videomateriaal, rollenspelen, literatuur


Doelstellingen

Cursisten kunnen na het volgen van de workshop direct in de praktijk aan de slag met Hoe plan ik mijn huiswerk.


Wijze van toetsing

Schriftelijk tentamen

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.