Hoe houd je zicht op de veiligheid in tijden van het Coronavirus?

Wat een ingewikkelde tijden zijn het zeg! Ik kan me voorstellen dat je als hulpverlener behoorlijk met de handen in het haar zit. Zo min mogelijk fysiek contact, dus ook de gesprekken met de cliënten zullen zo min mogelijk plaats vinden.

Zelf heb je het misschien al lastig, want thuiswerken, hoe dan? Soms is iets wegwerken achter de laptop nog wel een optie, maar ook het contact met cliënten onderhouden?

Misschien heb je er al wel bij stil gestaan. Zeker als je met kwetsbare groepen werkt die al onder grote stress staan. Want stress en een goede zelfregulering gaan nou eenmaal niet goed samen. Gedwongen thuis op elkaars lip zitten, de vrees voor verlies van werk en inkomen, misschien een kind met gedragsproblemen of een beperking, zelf al in de financiële problemen zitten.

Kinderen die de tent uit stressen omdat ze er aan moeten wennen dat ze thuis hun schoolwerk moeten doen en het contact met hun leeftijdsgenootjes en juf of meester missen.

Angsten voor de gezondheid van familieleden of dierbaren. Oude trauma’s die geactiveerd worden. Smetvrees, prepping, isolatie, blootgesteld worden aan nieuws.

Deze situatie kan maken dat er sneller huiselijk geweld ontstaat. En daar wordt, geheel terecht, aandacht voor gevraagd. Maar wat kan jij doen om mensen te ondersteunen die het al zwaar hebben, zonder dat je face-to-face contact hebt? En hoe zorg je ervoor dat je toch zo goed mogelijk zicht houdt op de veiligheid?

Daarom kan je deelnemen aan het webinar: Hoe houd je zicht op de veiligheid in tijden van het Coronavirsus. 

We gaan in op vragen als:

  • Wat doe ik als ik geen contact of onvoldoende contact krijg met het gezin?
  • Hoe maak ik een goede veiligheidsinschatting op afstand?
  • Hoe kan ik de meldcode blijven toepassen?
  • Hoe handel ik professioneel maar ook warm?

Wat deelnemers zeggen over het webinar: Zou je het je collega’s aanraden dit webinar te volgen? 

Ellen: Ja zeker. Goed om aandacht te hebben voor dit thema, juist in Coronatijd.

Erni: Ja, goede tips en gevoel dat je er niet alleen voor staat

Aniek: Ik zou het aanraden, vooral wanneer je zelf tegen moeilijke situaties aanloopt in de hulpverlening naar gezinnen.

Nicole: Praktische checklist om situatie/ mogelijkheid in te schatten

Deel deze pagina:
aantal dagen:
1

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Naar boven