EMDR bij ontwikkelingsstoornissen

In de cursus 'EMDR bij ontwikkelingsstoornissen' leer je nog beter om een EMDR-casusconceptualisatie te maken bij kinderen, jongeren en volwassenen, in het bijzonder bij diegenen met co morbide ADHD en/of ASS.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. EMDR bij ontwikkelingsstoornissen

Let op: Er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder 'doelgroep'.

De cursus 'EMDR bij ontwikkelingsstoornissen' leert EMDR-behandelaars hoe ze een casusconceptualisatie kunnen maken voor cliënten met ADHD en/of ASS en hoe ze veelvoorkomende problematiek kunnen behandelen met EMDR. Mogelijke knelpunten en aanpassingen in de EMDR behandeling worden behandeld aan de hand van casuïstiek, met veel ruimte voor eigen inbreng, oefening en uitwisseling tussen de cursisten. Wil jij de diepte ingaan over de behandeling van trauma bij cliënten met ontwikkelingsstoornissen? Dan is deze cursus wat jij zoekt!

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Na de cursus heeft de cursist voldoende kennis om een goede EMDR- casusconceptualisatie te maken, vooral bij kinderen of volwassenen met ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en/of ASS met co morbide (trauma- of angst) klachten. En kan de cursist een EMDR-behandeling bieden met aanpassingen voor cliënten met ADHD en/of ASS.

Werkwijze

De verschillende indicaties en casus conceptualisaties/zoekstrategieën van EMDR worden behandeld. En knelpunten bij cliënten met ADHD en/of ASS en mogelijke aanpassingen in het EMDR-protocol worden behandeld. Er wordt ook stilgestaan bij screenende vragenlijsten die gebruikt kunnen worden.  

Interactief: Voorbeeld casuïstiek om zelf mee te oefenen worden afgewisseld met zelf oefenen met eigen casussen m.b.t. het zelf leren opstellen van een EMDR-casusconceptualisatie en breder behandelplan. En er zal aandacht zijn voor positieve kennisdeling onderling. En er zal gebruik gemaakt worden van rollenspellen.Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 3 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

EMDR bij ontwikkelingsstoornissen

6 contacturen
Tirtsa Ehrlich

Reviews

De docent enthousiasmeerde...

02-10-2023

De docent enthousiasmeerde de groep leuke voorbeelden uit de praktijk.

Bas

Leuke cursus, inhoudelijk...

02-10-2023

Leuke cursus, inhoudelijk interessant en prettig tempo!

Patrice

Er was een...

02-10-2023

Er was een fijne interactie met de docent en de cursisten.

Anniek

Wat een leerzame...

02-10-2023

Wat een leerzame cursus zeg! echt een aanrader als je van plan bent meer te willen leren over EMDR.

Joelle

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.