Diagnostiek van gehechtheidsproblemen bij K&J met een licht verstandelijke beperking

In deze cursus leer je om verstoorde gehechtheidsgedrag bij kinderen en jongeren met een beperking te herkennen en scoren met behulp van verschillende diagnostische instrumenten. De cursus biedt uitgebreide kennis over de gehechtheidstheorie en het gebruik van de Lijst Signalen van Verstoord Gehechtheidsgedrag, en gaat in op het stappenplan voor vervolgdiagnostiek en behandeling. Na afloop van de cursus kun je effectief handelen bij gehechtheidsproblemen bij kinderen en jongeren met een beperking.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Diagnostiek van gehechtheidsproblemen bij K&J met een licht verstandelijke beperking

In de cursus 'Diagnostiek van gehechtheidsproblemen bij K&J met een licht verstandelijke beperking' leer je hoe je verstoorde gehechtheid kunt diagnosticeren door het herkennen van signalen in het gedrag en het scoren van verschillende diagnostische instrumenten. Deze cursus richt zich op het gebruik van de Lijst Signalen van Verstoord Gehechtheidsgedrag en het volgen van het stappenplan zoals beschreven door Dekker-van der Sande en Janssen. Je leert ook over ontwikkelingsanamnese, Clinical Observation of Attachment en Disturbances of Attachment Interview, en behandelmogelijkheden en begeleidingsadvies. Door deze cursus te volgen, kun je effectief handelen bij gehechtheidsproblemen bij kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking.


100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Je verwerft kennis over gehechtheidstheorie en stappenplan, Lijst Signalen van Verstoord Gehechtheidsgedrag (LSVG: afname en scoring) en ontwikkelingsanamnese verstoorde gehechtheid. Tevens maak je kennis met het Clinical Observation of Attachment (COA), het Disturbances of Attachment Interview (DAI) en Story Stem. Tot slot leer je deze kennis toepassen in praktijksituaties aan de hand waarvan je begeleidings- of behandeladvies kunt geven.

Werkwijze

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen, onder andere met behulp van diagnostische meetinstrumenten. 

Wijze van toetsing

De cursus wordt afgesloten met een toets en een praktijkopdracht. 

Contacturen: 18 

Zelfstudie: 15

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Diagnostiek van gehechtheidsproblemen bij K&J met een licht verstandelijke beperking

Utrecht, nog niet bekend
18 contacturen
Marieke Weijburg en Esther Tichgelaar

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.