De opvoeding draait door!

In deze interactieve cursus leer je hoe je snel en efficiënt ouders met alledaagse opvoedingsvragen weer op de rit kan helpen. De cursus richt zich op jouw rol als therapeut en wat jij voor ouders kan betekenen bij de opvoeding van hun kinderen. 

€ 420,00
Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. De opvoeding draait door!

De cursus 'De opvoeding draait door!' is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die ouders willen helpen met alledaagse opvoedingsvragen. Tijdens deze cursus leer je snel en efficiënt ouders ondersteunen en begeleiden. Vragen als: wat is adviseren en hoe herken je terugkerende patronen in opvoedingssituaties komen aan bod. Ook leer je waar de grens van jouw vakgebied ligt en wanneer je doorverwijst. Daarnaast leer je hoe je lastige onderwerpen zoals slaan, misbruik of verslaving bespreekbaar kunt maken en hoe je probleemeigenaarschap in goede banen leidt. Verder leer je hoe een goede intake eruit ziet en hoe je pedagogische kennis inzet in gesprekken met ouders. Met deze cursus krijg je handvatten om ouders op een effectieve manier te helpen bij hun opvoedingsvragen.

Doelstelling

  • Na deze training heeft de cursist voldoende in huis om een antwoord op bovenstaande te geven maar bovenal toe te kunnen passen. 
  • De cursist leert om met minder inspanning meer rendement en plezier uit zijn of haar werk te halen en in twee gesprekken ouders weer op de rit te helpen.

Werkwijze 

We gaan in deze cursus op onderzoek uit naar wat voor jou persoonlijk werkt en hoe je kan omgaan met bovengenoemde vragen. We gaan oplossingsgericht te werk met je eigen casuïstiek en met die van mede-cursisten. De cursus sluit nauw aan bij de praktijk van alledag. Soms zal er een begeleide discussie zijn, een spelvorm of een invulopdracht. Afwisselend zullen individuele, plenaire en opdrachten in subgroepen worden aangeboden. Ten alle tijden met respect voor de kennis, achtergrond en mogelijkheden van de cursist. 

Wijze van toetsing 

De toetsing bestaat uit een schriftelijke casusbeschrijving (reflectie-opdracht) waaruit blijkt dat het geleerde in praktijk is gebracht.

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.