Beroepsethiek (WO)

In deze cursus krijg je een introductie tot de beroepsethiek en beroepscodes voor psychologen en orthopedagogen. Dit vormt een leidraad voor het beroepsmatig handelen.  

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Beroepsethiek (WO)

De cursus 'Beroepsethiek (WO)' biedt een diepgaande verkenning van de specifieke beroepsethische en juridische vereisten voor gedragskundige professionals werkzaam in de jeugdhulp, het onderwijs en de jeugdbescherming. De cursus richt zich specifiek op kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen die op een veeleisend en complex werkterrein werken met cliëntsysteem bestaande uit ouders (met en zonder gezag), minderjarige cliënten en andere betrokkenen. Dit vereist uitgebreide kennis van beroepsethiek en wetgeving specifiek voor deze beroepen. Ook wordt de werking van het (wettelijk) tuchtrecht besproken, met name in het licht van de recente wet BIG-regulering van de orthopedagoog-generalist.

De cursus behandelt talrijke onderwerpen die in de praktijk van de orthopedagoog en kinder- en jeugdpsycholoog vaak vragen, lastige afwegingen en dilemma's oproepen. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktijkervaringen van cursisten en de behandeling van casuïstiek.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling 

  • de cursist op de hoogte van het relevante beroepsethische en juridische kader als behorend tot de professionele standaard voor psychologen en orthopedagogen;
  • de cursist in staat om op een zorgvuldige en verantwoorde manier naar deze kaders te handelen, daarover verantwoording af te leggen en daarop te reflecteren.

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Beroepsethiek (WO)

12 contacturen
Rosalinde Visser

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.