Activerende gespreksvoering met mensen met een LVB

Deze 2-daagse cursus richt zich op het trainen van praktische (gespreks)vaardigheden voor activerende gespreksvoering met jongeren en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Activerende gespreksvoering met mensen met een LVB

De cursus 'Activerende gespreksvoering met mensen met een LVB' richt zich op gedragskundigen, leraren in het voortgezet speciaal onderwijs en begeleiders in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het voeren van gesprekken met deze doelgroep is van essentieel belang voor het slagen van het onderwijs- en hulpverleningstraject. Deze intensieve cursus biedt daarom training in activerende gesprekstechnieken, zoals vragen stellen, luisteren, feedback geven, observeren en motiverende gespreksvoering. Ook wordt er aandacht besteed aan non-verbale communicatie en het gebruik van ondersteunende middelen tijdens het gesprek. Het doel is het ontwikkelen van een eigen stijl in activerende gespreksvoering. De cursus biedt praktische oefeningen en feedback van medecursisten en de docent om het geleerde in de praktijk toe te passen en daarop te reflecteren.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang gelijk je certificaat

Doelstelling

  • Kennis van activerende gesprektechnieken en LVB
  • Praktische vaardigheden voor het voeren van activerende gesprekken
  • Het toepassen van gesprekstechnische interventies
  • Inzicht in eigen competenties ten aanzien van gesprekvoering
  • Het ontwikkelen van een eigen stijl in activerende gespreksvoering 

Werkwijze 

Na een theoretische verdieping wordt als didactisch principe het ervaringsleren gehanteerd. De cursisten zijn zelf verantwoordelijk voor het eigen leerproces door een bijdrage te leveren bij het uitvoeren van opdrachten en oefeningen. Naast theoretische kapstokken, vormt het oefenen een belangrijk onderdeel van de training. 

Contacturen: 13 uur

Zelfstudie: 9 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Activerende gespreksvoering met mensen met een LVB

Utrecht, nog niet bekend
13 contacturen
Martin de Vor

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.