Martin de Vor

Martin de Vor

Martin de Vor is orthopedagoog-generalist BIG, gezondheidszorgpsycholoog BIG en NVO/NIP supervisor. Martin is tientallen jaren bij verschillende instellingen als senior gedragskundige werkzaam geweest. Vanuit die achtergrond is hij thans actief als consulent en docent in het (post)academisch onderwijs. Hij is auteur van het boek 'Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking'. Dit boek is verschenen in 2014.

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Martin de Vor

Cursussen gegeven door Martin de Vor

  Activerende gespreksvoering met mensen met een LVB

  15 mei 2025
  13 contacturen

  Deze 2-daagse cursus richt zich op het trainen van praktische (gespreks)vaardigheden voor activerende gespreksvoering met jongeren en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

  Active Support; methodisch interveniëren bij mensen met een verstandelijke beperking

  Het uitgangspunt van Active Support, een evidence based methodiek, is om aansluiting te vinden bij het gewone leven en bij de mogelijkheden van mensen met een beperking, zodat er ruimte komt voor eigen regie en ontwikkeling.

  De kunst van het kijken

  Observeren helpt om gedrag te begrijpen en de context te duiden. Om beter te observeren maken we in deze 2-daagse cursus gebruik van kunst, die is gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, en verschillende observatiemethoden. 

  Didactische vaardigheden

  Hoe breng je kennis over? Hoe geef je handvatten voor de praktijk? Hoe motiveer je medewerkers om met inhoudelijke kennis aan de slag te gaan? Het bevorderen van inzicht en het omzetten van theoretische kennis naar handelingen in de praktijk staat in de cursus 'Didactische vaardigheden' centraal. 

  Sociale Netwerkontwikkeling

  Het ondersteunen van volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking bij het opzetten, handhaven en uitbreiden van een sociaal netwerk vormen de centrale thema’s van deze cursus.

  Sociale Netwerkontwikkeling (1-daagse)

  Het ondersteunen van volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking bij het opzetten, handhaven en uitbreiden van een sociaal netwerk vormen de centrale thema’s van deze cursus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.