Toont 347 stuks

Gekozen filters:

×beroepsvereniging nip-k-j

1 juni 2023donderdag

vol

ACT your wayDenise Matthijssen en Els de Rooij

Leer jongeren en jongvolwassenen psychologisch flexibel te worden met ACT your way. Dit evidence-based werkboek en trainingshandleiding op basis van Acceptatie & Commitment Therapie (ACT) is gericht op identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15-25 jaar). Verminder ineffectieve coping-stijlen en help jongeren een waardevol leven te leiden. Ontdek hoe je ACT your way inzet in individuele en groepsbegeleiding tijdens de 2-daagse training.

vol

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigenManon Zonder

In deze vierdaagse cursus ‘Psychopathologie bij kind en jeugdigen’ wordt ingegaan op het opstellen van gedragsanalyses bij probleemgedrag en keuze van interventie. Er is aandacht voor de normale ontwikkeling vs de ontwikkeling van psychopathologie.


vol

Verdiepingscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen (70 uur verdieping) - blended Mariken Braber

In deze blended verdiepingscursus van 70 uur leer je cognitief/emotionele en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen/veranderen. De cursus is op kinderen en jeugdigen gericht en kun je volgen als je de Inleiding (30 uur) al hebt gevolgd.

€ 1.820

2 juni 2023vrijdag

laatste 3

EMDR en SysteemtherapieMeike van Veggel en Denise Beuvens

Tijdens deze 3-daagse cursus EMDR en Systeemtherapie krijg je meer inzicht in de invloed van traumata van de ouders op hun kinderen, van traumata van partners op hun partners en van traumata van kinderen op hun ouders. EMDR met aanwezigheid van belangrijke andere, is hier een goede behandelmethode.

5 juni 2023maandag

laatste 2
Online

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (online)!

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.400

6 juni 2023dinsdag

nog 1 plaats

Basiscursus EMDR (volwassenen) Erik ten Broeke

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015

7 juni 2023woensdag

vol

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Christine van Giesen

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

nog 1 plaats

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld. 

8 juni 2023donderdag

Op locatie
1 dagSKJ

Onder- en overprikkeling, diagnostiek en interventieMonique Thoonsen

In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar gedrag; je leert onder- en overprikkeling herkennen en alternatieven bieden voor storend gedrag.

laatste 4

Behandeling van psychosociale problemen van jeugdigen met een leerstoornisJojanneke van der Beek en Martine Mönch

De cursus bestaat uit een dag van 6 uur. De training Wegwijs in dyslexie en dyscalculie staat hierin centraal. Cursisten krijgen inzicht in de achtergronden en uitvoering van de training en maken kennis met het materiaal van de training.  

9 juni 2023vrijdag

vol

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen Wilfried Ekkers

De Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

12 juni 2023maandag

vol
Op locatie
2 dagen12 uren

NIP casusbeschrijving: zo pak je het aanRuth Willems

Leer hoe je diagnostiek- en behandelverslagen volgens de richtlijnen van het NIP schrijft tijdens de tweedaagse training 'NIP casusbeschrijving: zo pak je het aan'. Krijg stap voor stap uitleg over de eisen en oefen met het schrijven van verslagen. Voorkom afwijzing van je casusbeschrijving en krijg inzicht in de aanpak, vraagstelling en formuleringen die door de commissie zijn goedgekeurd. Geschikt voor psychologen in de route tot kinder- en jeugdpsycholoog en supervisoren die hun supervisanten nog gerichter willen begeleiden.

14 juni 2023woensdag

laatste 4

Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZMarije van Oostendorp

Leer in de cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' over nieuwe inzichten in hoogbegaafdheid en verbeter jouw kennis over het diagnostisch proces, behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ.

16 juni 2023vrijdag

vol

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Natacha Schouten

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

20 juni 2023dinsdag

vol

Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongerenMarije Kuin en Leonie Sieverding

De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

21 juni 2023woensdag

nieuw
Op locatie

Workshop de Traumakaart Karine de Leeuw-Veneboer en Rosa Ravenhorst

De Traumakaart is een waardevolle tool voor elke behandelaar om traumabehandeling te introduceren en voor te bereiden en te gebruiken voor jongeren en (jong)volwassenen. Leer over de relevante achtergrondinformatie en ga zelf aan de slag, zodat je het direct kunt toepassen in de praktijk. 

23 juni 2023vrijdag

nog 1 plaats
Online
10 dagenNIP (K&J)

Groepssupervisie K&J NIP Barbara de Bruin

De Groepssupervisie K&J NIP is een cursus voor Kinder- en Jeugdpsychologen die 90 uur supervisie moeten volgen als onderdeel van hun registratie. Tijdens de cursus leer je te reflecteren op je functioneren als professional en stel je doelen op in overleg met je supervisor. De supervisor begeleidt je ook bij het opstellen en beoordelen van casusverslagen, die je nodig hebt voor de registratiecommissie.

€ 4.125

29 juni 2023donderdag

vol
Online
1 dagSKJ

Onder- en overprikkeling, diagnostiek en interventieMonique Thoonsen

In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar gedrag; je leert onder- en overprikkeling herkennen en alternatieven bieden voor storend gedrag.

3 juli 2023maandag

vol
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Bert Hoogstad

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

4 juli 2023dinsdag

vol
Op locatie

Vervolgcursus Cognitieve gedragstherapie bij kind & jeugd (50 uur VGCt)Leonie Sieverding en Marije Kuin

Deze cursus biedt hulpverleners meer draagkracht in het cognitief gedragstherapeutisch werken met kinderen en jeugdigen. In de cursus worden diverse cognitief gedragstherapeutische behandeltechnieken bij kinderen, jeugdigen en hun systemen intensief geoefend.


€ 1.520

5 juli 2023woensdag

Basiscursus Infant Mental Health (IMH) Judith van der Giessen

Infant Mental Health (IMH) richt zich op kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun ouders. In deze cursus leer je diagnostisch kijken naar de relatie tussen ouder en kind, en komen IMH-interventies aan bod.

10 juli 2023maandag

nog 1 plaats
Op locatie
4 dagenVGCt

Mindfulness Based Cognitive Therapy (25 uur)Bert Hoogstad

Mindfulness Based Cognitive Therapy (25 uur): ontdek de kracht van mindfulness in de geestelijke gezondheidszorg. Leer tijdens deze opleiding hoe MBCT kan bijdragen aan het terugdringen van recidive bij depressie en het verminderen van psychische klachten zoals spanning, somberheid en angst. Als derde generatie cognitieve gedragstherapie focust MBCT op het veranderen van de relatie tot klachten in plaats van het veranderen van de klachten zelf. Leer hoe je als therapeut de methodiek toepast in een individuele therapie en ervaar zelf de kracht van mindfulness tijdens de oefeningen. Met theoretische achtergrond, nieuwste ontwikkelingen en aandacht voor mindfulness-based inquiry.

11 juli 2023dinsdag

nieuw

Mindfulness interventies in de behandelkamerWieke Dobbelaer

Leer hoe je mindfulness kunt integreren in je therapeutische werk met de tweedaagse cursus 'Mindfulness interventies in de behandelkamer'. Ontdek de theoretische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing, oefen vaardigheden in het geven van mindfulnessoefeningen en ontwikkel een mindfulle houding. Deze cursus biedt praktische tools voor terugvalpreventie bij depressie en mindfulness based interventies voor de jeugdzorg. 

4 augustus 2023vrijdag

nog 1 plaats

Vervolgcursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenenWillem Barents en Wilfried Ekkers

Schematherapie is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze vervolgcursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

16 augustus 2023woensdag

laatste 4
Online

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

21 augustus 2023maandag

vol
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Bert Hoogstad

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

24 augustus 2023donderdag

vol
Op locatie
4 dagen26 uren

Basiscursus EMDR (volwassenen)Steven Meijer

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015

28 augustus 2023maandag

nieuw
Op locatie
4 dagenVGCt

Mindfulness Based Cognitive Therapy (25 uur)Bert Hoogstad

Mindfulness Based Cognitive Therapy (25 uur): ontdek de kracht van mindfulness in de geestelijke gezondheidszorg. Leer tijdens deze opleiding hoe MBCT kan bijdragen aan het terugdringen van recidive bij depressie en het verminderen van psychische klachten zoals spanning, somberheid en angst. Als derde generatie cognitieve gedragstherapie focust MBCT op het veranderen van de relatie tot klachten in plaats van het veranderen van de klachten zelf. Leer hoe je als therapeut de methodiek toepast in een individuele therapie en ervaar zelf de kracht van mindfulness tijdens de oefeningen. Met theoretische achtergrond, nieuwste ontwikkelingen en aandacht voor mindfulness-based inquiry.

29 augustus 2023dinsdag

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen) ONLINEFemke van de Linde

In deze Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen) ONLINE leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.400
nieuw

Eendaagse workshop CGT bij impulscontroleproblemen en problematisch gewoontegedrag Ilse van Kuilenburg

Vergroot je kennis en vaardigheden in het toepassen van cognitief gedragstherapeutische technieken in het vergroten van de zelfcontrole, specifiek bij jeugdigen (vanuit transdiagnostische visie) tijdens de eendaagse workshop CGT/CGW bij impulscontroleproblemen en problematisch gewoontegedrag. 

30 augustus 2023woensdag

Neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren Marina Reijns

In de cursus ‘neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren’ wordt stil gestaan bij de verschillende neuropsychologische vaardigheden die kunnen worden getest bij 4-24 jarigen.

31 augustus 2023donderdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Wim Voorwalt

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

1 september 2023vrijdag

nieuw
Op locatie
8 dagenVGCtSKJ

Post-HBO opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch werker (deels online)!Arnoud van Loon en Carla Steeman

Leer in deze 48 uur durende Post-HBO opleiding conform de VGCt-richtlijnen de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie, inclusief analyse van oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag. Oefen met veelvoorkomende stoornissen en interventies en bouw aan een therapeutische werkrelatie. Deels online beschikbaar.

€ 1.595

4 september 2023maandag

laatste 2
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy) Lisa Rübsteck

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

Werken met getraumatiseerde gezinnen Eva Eggink en Roos Gerats

In deze 3-daagse cursus worden de begrippen bij complex trauma behandeld; wat wordt hieronder verstaan? Daarnaast wordt trauma in relatie tot anderen behandeld en wat trauma voor effect kan hebben op de hulpverlener; secundair trauma.

6 september 2023woensdag

laatste 2
Op locatie

Verdiepingscursus Systeemtherapie 72 uur Henk Pijnenburg en Monique van der Ven

Als u deze cursus volgt als onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut in het kader van de NVRG, dan is het aan te raden om bij de NVRG na te gaan of uw vooropleiding past binnen de toelatingscriteria van de NVRG. U dient bijvoorbeeld óf de Inleiding Systeemtherapie van 60 uur te hebben gevolgd.

€ 2.195

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen); blended!

In deze blended cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.595

DSM 5 en DSM 5-TRMarina Reijns

Het DSM classificatiesysteem wordt overal in de GGZ toegepast. In deze dag komen de veranderingen van de DSM IV naar 5 en DSM 5-TR aan de orde. Er wordt uitleg gegeven over de logische opbouw van het systeem in de DSM 5. 


7 september 2023donderdag

ACT your wayDenise Matthijssen en Els de Rooij

Leer jongeren en jongvolwassenen psychologisch flexibel te worden met ACT your way. Dit evidence-based werkboek en trainingshandleiding op basis van Acceptatie & Commitment Therapie (ACT) is gericht op identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15-25 jaar). Verminder ineffectieve coping-stijlen en help jongeren een waardevol leven te leiden. Ontdek hoe je ACT your way inzet in individuele en groepsbegeleiding tijdens de 2-daagse training.

vol

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur) Franka Groote

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.400
nog 1 plaats
Op locatie
7 dagennog maar 1 plaats beschikbaar 😮

8 september 2023vrijdag

laatste 3

Basis- en vervolgcursus SchematherapieNatacha Schouten

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695
vol
Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Martine Onland

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695
vol
Op locatie

Emotionally Focused Therapy; Partner/relatietherapie op basis van de gehechtheidstheorieWilbert Kok

Leer de krachtige methodiek van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor partner/relatietherapie, gebaseerd op de gehechtheidstheorie van Bowlby en ervaringsgericht leren. Ontwikkel vaardigheden en een validerende attitude als therapeut om veiligheid en nieuwe verbindingen tussen partners te creëren. Deze helder beschreven cursus biedt inzicht in de drie fasen van het EFT-model en biedt praktische oefeningen en rollenspellen om de vereiste technieken te leren.

€ 1.310
vol
Op locatie

ACT In Systeemtherapie. Ervaringsgericht werken aan veerkracht in relaties (40 uur NVRG)Denise Matthijssen en Maaike Martens

ACT vaardigheden opdoen èn het ontwikkelen van een therapeutische houding om nog meer mogelijkheden te hebben in je systeemtherapie!

€ 1.310

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur)Manon Mostert-Uijterwijk

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.895
nieuw

Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen met psychosomatische en sociale klachten. Clarisse van Gorkom

In deze VGCt vervolgcursus wordt ingegaan op veelvoorkomende problemen bij kinderen en jeugdigen. Focus in deze cursus zijn psychosomatische en psychosociale klachten van kinderen en jeugdigen.


€ 1.695
vol

Inleiding Systeemtherapie (60 uur)Astrid Wetzels

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850

9 september 2023zaterdag

vol

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenenChris Korevaar

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

Op locatie
1 dagVGCt

Cursus positief zelfbeeld (oa COMET)Carla Steeman en Arnoud van Loon

Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

11 september 2023maandag

nieuw
Op locatie

Basiscursus ACT Floriaan Demeester

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

vol

Scholingstraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIPMiep Burger, Beatrijs Brand, Marina Reijns, Sietske Dijkstra, Mariët van der Molen, Willem Barents, Eva Eggink, Roos Gerats, Annemieke Oomen, Rosalinde Visser en Manon Zonder

Bezig met je registratie tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP? Volg ruim 380 punten in een vaste opleidingsgroep!

€ 10.950

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265
vol
Op locatie
2 dagen12 uren

NIP casusbeschrijving: zo pak je het aanRuth Willems

Leer hoe je diagnostiek- en behandelverslagen volgens de richtlijnen van het NIP schrijft tijdens de tweedaagse training 'NIP casusbeschrijving: zo pak je het aan'. Krijg stap voor stap uitleg over de eisen en oefen met het schrijven van verslagen. Voorkom afwijzing van je casusbeschrijving en krijg inzicht in de aanpak, vraagstelling en formuleringen die door de commissie zijn goedgekeurd. Geschikt voor psychologen in de route tot kinder- en jeugdpsycholoog en supervisoren die hun supervisanten nog gerichter willen begeleiden.

12 september 2023dinsdag

vol

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Rachelle Landman en Philip Beerendonk

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Cursus werken met Duplo poppetjes Anna Sara Prins

Werken met duplo-poppetjes is van oorsprong een contextuele methodiek met Duplo-poppetjes en ander materiaal. In deze cursus wordt het toegepast in het systemisch werken in relaties en gezinnen. 

vol
Op locatie
4 dagenVGCt

Cognitieve gedragstherapie bij trauma bij Kind en Jeugd (vervolgcursus VGCt 25 uur)Ilse van Kuilenburg

De cursus 'Cognitieve gedragstherapie bij Trauma bij Kind en Jeugd' biedt verdieping in het behandelen van trauma en angst bij kinderen en jongeren vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Er wordt gewerkt met evidence-based behandelmethoden en er is specifieke aandacht voor het betrekken van ouders, opvoeders en/of leerkrachten. De cursus is geschikt als nascholing voor (her)registratie cognitief gedragstherapeut of supervisor VGCt of voor wie meer kennis wil opdoen over dit onderwerp.

13 september 2023woensdag

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Esther Derksen

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

nieuw

Vervolgcursus Schematherapie Ovidia Tiut

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)Annemieke Oomen

Leer in de cursus 'Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)' verschillende oplossingsgerichte technieken, zoals de wondervraag en schaalvraag. Ontdek hoe je deze technieken kunt combineren met andere methodieken en hoe je de gewenste situatie van de cliënt kunt bereiken. Er wordt veel zelf geoefend en aan de hand van rollenspellen wordt eigen casuïstiek behandeld.

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld. 

laatste 3

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

Dyscalculie: de verdiepingMarije van Oostendorp

In deze verdiepingscursus wordt nader ingegaan op de uitdagingen bij het stellen van de diagnose, het opstellen van een dyscalculie-verklaring en passende adviezen voor leerlingen met dyscalculie in het primair, voortgezet onderwijs en MBO.

vol

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Marit Kool en Martine Daniels

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

14 september 2023donderdag

nieuw

GezinsdiagnostiekAnne Koning

Leer hoe je gezinsonderzoek op een effectieve manier uitvoert met de cursus 'Gezinsdiagnostiek'. Ontdek hoe je de gezinscontext in kaart brengt en samenwerkt met gezinsleden om oplossingen te vinden voor problemen. Pas de opgedane kennis toe in jouw eigen werkpraktijk.

Executieve Functies bij kinderen en jongerenMariët van der Molen

In de cursus 'Executieve Functies bij kinderen en jongeren' wordt ingegaan op verschillende executieve functies zoals het werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit. We starten bij de theorie en kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Wat is er bekend over de ontwikkeling van executieve functies? Maar er wordt nadrukkelijk ook gekeken naar executieve functies in de praktijk.

Op locatie
1 dagSKJ

Onder- en overprikkeling, diagnostiek en interventieMonique Thoonsen

In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar gedrag; je leert onder- en overprikkeling herkennen en alternatieven bieden voor storend gedrag.

15 september 2023vrijdag

vol

Vervolgcursus Cognitief Systeemgerichte traumabehandeling bij kinderen en jeugdigen - blendedDenise Beuvens en Meike van Veggel

In deze cursus leert u werken met cognitieve gedragstherapeutische methoden en technieken voor de behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigen, en hun gezinsleden. Bij trauma en angst spelen ouders een belangrijke rol. Ze bieden steun en helpen bij het aanleren van coping. Daarom staan systeembehandelingen en actieve betrokkenheid van gezinsleden centraal. 

€ 1.395
Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

Vervolgcursus: Cognitieve gedragstherapie bij het jonge kind Manon Mostert-Uijterwijk

Deze vervolgcursus is ontwikkeld voor de psychologen en pedagogen die de basiscursus hebben afgerond en zich willen specialiseren in het werken met jonge kinderen.

€ 1.695
nog 1 plaats
Op locatie
1 dagnog maar 1 plaats beschikbaar 😮

Begrijpelijk communiceren met mensen met een verstandelijke beperking (FORTIOR)

We weten allemaal dat voorspelbaarheid en duidelijkheid bieden erg belangrijk is voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Vaak wordt er verwezen naar allerlei ondersteunende en alternatieve communicatie in de vorm van pictos, afbeeldingen en ook wel voorwerpen. Bij mensen met een ernstig tot diep verstandelijke beperking stellen we echter vast dat deze hulpmiddelen op een te moeilijk niveau worden ingezet. 

Online

Autisme Spectrum Stoornissen bij jongeren en (jong)volwassenen; diagnostiek en behandelingJeroen Bartels

Vergroot binnen 2 dagen je kennis en vaardigheden in het begrijpen en begeleiden van kinderen en jeugdigen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en hun gezinnen. Deze cursus behandelt de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van ASS bij jongeren en (jong)volwassenen, inclusief richtlijnen, behandelinterventies en comorbide problemen. Praktische oefeningen en een ervaringsdeskundige maken deze cursus compleet.

nieuw

Diagnostiek en behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigenFenna Appelman en Nadine Blaauboer

De cursus 'Diagnostiek en behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigen' biedt uitgebreide kennis over het signaleren en behandelen van traumaklachten bij kinderen en jeugdigen. Leer hoe je PTSS kunt diagnosticeren en een behandelplan kunt opzetten met de juiste verwerkingstechnieken en vaardigheden. Inzicht in de indicatiestelling en behandeling van dissociatieve problematiek en zelfzorg worden ook besproken. Deze cursus biedt de nodige vaardigheden en kennis om effectief te kunnen handelen bij traumaklachten bij kinderen en jeugdigen.


18 september 2023maandag

Op locatie
2 dagen13 uren

Opvang na schokkende gebeurtenissenRuth Willems

Leer hoe je als gedragswetenschapper effectief kunt bijdragen aan de opvang na schokkende gebeurtenissen op de werkplek met de cursus 'Opvang na schokkende gebeurtenissen'. Ontdek hoe je bijdraagt aan het herstel van medewerkers en het herstel van vertrouwen in professionaliteit en de organisatie. Geaccrediteerd en gecertificeerd door de NtVP.

nieuw
Op locatie
1 dagnog 100 plaatsen beschikbaar

Webinar 'Zelf als context'Lieve Bruyninx

Een praktisch handvat gericht op het inzetten van 'Zelf als context' in een (ACT) sessie op een ervaringsgerichte manier. 

Online
4 dagen25 uren

Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)Jenneke Wiersma

De focus in deze 25-uurs cursus 'Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)' ligt op het verdiepen van kennis over de persisterende depressieve stoornis en op kennis opdoen en vaardigheden trainen om CBASP goed te kunnen gaan toepassen. 

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Slaapproblemen en gezonde slaap bij jonge kinderen (0-6 jaar)Arina de Vries

Slaapproblemen kunnen leiden tot geheugenproblemen, groeiproblemen, overgewicht, stemmingsklachten, aandacht- en concentratieproblemen en gedragsproblemen. In deze cursus doe je kennis op en krijg je handvatten om slaapproblemen bij de doelgroep 0-6 jaar te behandelen.  

19 september 2023dinsdag

nieuw
Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Sonja van der Toorn

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.450
laatste 4
Online
10 dagenVGCt

Begeleide intervisie (VGCt registratie)Wieke Dobbelaer

Volg bij King nascholing begeleide intervisie ten behoeve van je registratie tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt.

Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Els de Rooij

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

20 september 2023woensdag

ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van de diagnostische criteria en behandelingsopties voor kinderen en jeugdigen met ADHD. Ontwikkel een goed begrip van de verschillende symptomen van ADHD en hoe deze kunnen worden geïdentificeerd en geëvalueerd. Leer hoe u effectieve interventies kunt ontwikkelen en implementeren, waaronder farmacologische en niet-farmacologische behandelingen, die kunnen helpen de impact van ADHD te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. De cursus biedt praktische informatie en strategieën die direct kunnen worden toegepast in de klinische praktijk.

nieuw

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Geerke van Sprundel

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

Psychodiagnostiek: persoonlijkheidsonderzoek bij adolescenten en jong-volwassenen Marina Reijns

Het doen van psychodiagnostiek bij adolescenten omvat veel meer dan de afname van een aantal testen. De verwijzer, de jongere en vaak ook de ouders spelen allemaal een rol in het diagnostisch proces. Wanneer gebruik je welke testen of vragenlijsten bij deze specifieke doelgroep? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen?

21 september 2023donderdag

Didactische vaardighedenMartin de Vor

Hoe breng je kennis over? Hoe geef je handvatten voor de praktijk? Hoe motiveer je medewerkers om met inhoudelijke kennis aan de slag te gaan? Het bevorderen van inzicht en het omzetten van theoretische kennis naar handelingen in de praktijk staat in de cursus 'Didactische vaardigheden' centraal. 

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en (blended)!Sonja van der Toorn

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695
nieuw
Op locatie
5 dagenVGCt

Begeleide intervisie (VGCt registratie)Clarisse van Gorkom

Volg bij King nascholing begeleide intervisie ten behoeve van je registratie tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt.

22 september 2023vrijdag

laatste 4

Inleiding Systeemtherapie (60 uur)Monique van der Ven

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850
vol

Basis- en vervolgcursus SchematherapieEls Loeb

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695
vol

Verdiepingscursus Systeemtherapie (72 uur)Henk Pijnenburg, Maaike Martens en Erik Lagendijk

Als u deze cursus volgt als onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut in het kader van de NVRG, dan is het aan te raden om bij de NVRG na te gaan of uw vooropleiding past binnen de toelatingscriteria van de NVRG. 

€ 2.195

Dialectische Gedrags Therapie (DGT)Monique Hupkes en Linda Kramer

Dialectische Gedragstherapie (DGT) is de meest onderzochte behandelmethode voor ernstige emotionele ontregeling en borderline persoonlijkheidsstoornis, maar het effect is ook aangetoond bij andere ernstige gedragsproblematiek. Leer meer over deze effectieve behandelmethode, ontwikkeld door Marsha Linehan in 1995, en hoe je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt bij de behandeling van complexe emotionele ontregeling en comorbide stoornissen. Ontdek waarom commitment van de therapeut en cliënt aan het programma cruciaal is voor succesvolle behandeling.

€ 1.150
vol

Vervolgcursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenenWillem Barents en Wilfried Ekkers

Schematherapie is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze vervolgcursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

25 september 2023maandag

vol

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265

Leer- en gedragsproblemen in het basisonderwijs; begrijpen en begeleidenBeatrijs Brand

In deze drie daagse cursus staat het signaleren en analyseren van verschillende gedrags- en leerproblemen bij kinderen in de basisschoolleeftijd centraal.

26 september 2023dinsdag

nog 1 plaats

GroepsschematherapieElla de Stigter en Suzanne Schiereck

Deze cursus (gebaseerd op het gedachtegoed van Farell en Shaw) is geschikt voor therapeuten die al ervaring hebben met schematherapie en tenminste een basiscursus hebben gevolgd. Randvoorwaarde voor groepsschematherapie is dat er twee opgeleide therapeuten zijn en conform dit model wordt deze cursus met twee docenten vorm gegeven.

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

28 september 2023donderdag

nieuw
Op locatie
1 dagFGzPt

schematherapie voor oudersEsra Schuiling-Kayihan

Ontdek hoe schematherapie kan helpen bij het opvoeden van kinderen. Leer tijdens de 1-daagse workshop schematherapie voor ouders hoe je de schema's van jezelf en je kinderen herkent en aanpakt. Een praktische en effectieve manier om het gedrag van je kinderen te begrijpen en te verbeteren.

Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht Beatrijs Brand

Leer in de tweedaagse cursus 'Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht' hoe je als orthopedagoog in het onderwijs praktisch en verantwoord kunt omgaan met uiteenlopende vragen en hoe je prioriteiten kunt stellen en keuzes kunt maken bij het stellen van een diagnose.

29 september 2023vrijdag

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Psychische stoornissen bij zwangere en pas bevallen vrouwen: herkenning en omgangMerith Cohen de Lara

Ontdek alles over de psychische klachten bij zwangere en pas bevallen vrouwen in de cursus 'Herkenning en omgang van psychische stoornissen bij zwangere en pas bevallen vrouwen'. Leer hoe je als hulpverlener deze klachten kunt herkennen, verminderen en eventueel doorverwijzen indien nodig. Daarnaast komt ook de invloed van psychische stoornissen op de partnerrelatie en het systeem aan bod. De cursus biedt niet alleen kennisoverdracht, maar ook ruimte voor reflectie op eigen visie op zwangerschap en ouderschap. Oefen met casuïstiek en krijg handvatten om psychische stoornissen aan te pakken en door te verwijzen indien nodig.

Compassion Focused TherapyDaisy Alsemgeest

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

Leerproblemen; dyslexie en dyscalculieMadelon van den Boer en Marije van Oostendorp

In de cursus 'Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie' leer je lees-, reken- en spellingsproblemen goed in kaart te brengen door ze te kunnen signaleren, een goede intake en dossieranalyse. De cursus verbindt wetenschappelijke kennis aan een praktische vertaling.

nieuw

Supervisoren opleiding NVO Orthopedagoog Generalist en Kinder- en JeugdpycholoogMarije van Oostendorp

In zeven bijeenkomsten je registratie als NVO supervisor halen. Na deze opleiding kun je je ook registeren als supervisor kinder- en jeugdpsycholoog. Daarnaast ben je bevoegd supervisie te geven aan Jeugd- en Gezinsprofessionals.

€ 1.795
nieuw

Gesprekstechnieken bij (moeilijke) gesprekken op schoolKlaartje Cuppen

Leer hoe je moeilijke gesprekken op school om kunt draaien naar een positieve uitkomst met de cursus 'Gesprekstechnieken bij (moeilijke) gesprekken op school'. Ontdek hoe je gesprekken voorbereidt, leiding geeft en ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt. Na deze cursus ben je in staat om gesprekken op een positieve manier af te sluiten voor alle partijen.

vol

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen Wilfried Ekkers

De Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

2 oktober 2023maandag

vol

Basiscursus EMDR (volwassenen) Erik ten Broeke

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015
nieuw

Basistraining ‘Mentalization Based Treatment (MBT)Nina Liebrand

In de Basistraining Mentalization Based Treatment (MBT) wordt er aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van mentaliseren. Zowel de diagnostiek van het mentaliserend vermogen bij volwassenen, kinderen en jeugdgien en het oefenen met interventies die het mentaliseren kunnen bevorderen komen in deze tweedaagse cursus aan bod.

Eetstoornis bij volwassenen en adolescenten: diagnostiek en behandeling! Bernou Melisse

De cursus 'Eetstoornis bij volwassenen en adolescenten: diagnostiek en behandeling' leert je de eetbuistoornis te herkennen en effectief te behandelen volgens internationale richtlijnen. Deze erkende eetstoornis wordt vaak verward met voedings- of lifestyle problemen, terwijl het ernstige psychologische en sociale gevolgen kan hebben. Deze interactieve cursus is geschikt voor behandelaren met verschillende achtergronden.

laatste 2
Op locatie

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)! - Geertje LambooGeertje Lamboo

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

3 oktober 2023dinsdag

Activerende gespreksvoering met mensen met een LVBMartin de Vor

Deze 2-daagse cursus richt zich op het trainen van praktische (gespreks)vaardigheden voor activerende gespreksvoering met jongeren en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

nieuw

De seksuele ontwikkeling en genderdiversiteit; begeleiden & behandelen Willem-Jan Schrama en Mariel den Engelsman

Leer in de cursus 'Begeleiden & behandelen van seksuele ontwikkeling en genderdiversiteit' hoe je seksualiteit bespreekbaar maakt en seksuele gezondheid bevordert bij cliënten. Ontwikkel professionele vaardigheden en kennis over seksuele levensloop, genderdiversiteit, LHBTQI+-personen, (L)VB en seksualiteit en Vlaggensysteem.

4 oktober 2023woensdag

vol

Vervolgcursus EMDR (volwassenen)Erik ten Broeke

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. 

€ 1.095
nieuw

Vervolg- en nascholingsursus (50 uur): “Cognitieve therapie ‘in de diepte’: werken aan kerncognities”Jan van den Bout

Binnen Cognitieve Therapie (= CT) valt een onderscheid te maken tussen benaderingen die ‘oppervlakte’-cognities pogen te beïnvloeden en benaderingen waarin meer fundamentele cognities worden geïdentificeerd en bewerkt. In deze cursus valt de nadruk sterk op het laatste, vandaar de benaming ‘Cognitieve therapie in de diepte’.

€ 1.750

6 oktober 2023vrijdag

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen); blended!Elsbeth Emsbroek

In deze blended cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

7 oktober 2023zaterdag

vol
Op locatie
2 dagen12 uren

Schematherapie supervisoren cursusEls Loeb

Competentiegericht supervisie geven aan schematherapie-supervisanten.

9 oktober 2023maandag

Seksuele ontwikkeling bij jeugdigen en werken met het VlaggensysteemRoos Koolhof en Muriale Mingels

Er wordt in deze cursus ingegaan op de basishouding met betrekking tot seksualiteit; hoe zorg je er voor dat jongeren zich veilig voelen om te praten over seksualiteit, hoe ga je in gesprek over seksualiteit en hoe win je vertrouwen?Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen Wilfried Ekkers

De Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

vol

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenenWillem Barents

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

10 oktober 2023dinsdag

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandelingSietske Dijkstra en Kirsten Regtop

Wil jij je bekwamen in het werken met de Meldcode en oefenen met de stappen 4 en 5 die recentelijk zijn aangescherpt? Dan is deze 1-daagse cursus 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' uitermate geschikt voor jou of je organisatie.

Basis- en vervolgcursus SchematherapieMarjan Schreurs

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695

11 oktober 2023woensdag

nieuw
Op locatie

Opleiding Systeemtherapie Inleiding én Verdieping (TTC 132 uur) Erik van de Kraats , Henk Pijnenburg en Karin van Dijk

De Opleiding Systeemtherapie Inleiding én Verdieping biedt een brede basis voor systemisch denken en werken. Je leert verschillende perspectieven binnen systeemtherapie kennen en ontwikkelt vaardigheden en houdingsaspecten om verandering te bewerkstelligen. Het vervolgdeel richt zich op specifieke situaties, zoals gezinnen met kinderen met psychiatrische problemen en partnerrelatieproblematiek. Daarnaast is er aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van je eigen therapeutische houding.

€ 3.600
Op locatie

SlaapproblemenIngrid Verbeek en Caroline Jakimowicz

Theorie en praktijk voor insomnie; een cognitief gedragstherapeutische aanpak.

12 oktober 2023donderdag

nieuw
Op locatie
2 dagen13 uren

Persoonlijkheidsstoornissen; therapeutische vaardigheden bij cliënten en systemenJessica Terwiel

Leer gedragspatronen herkennen en beïnvloeden in de werkrelatie met cliënten met persoonlijkheidspathologie. In deze 2-daagse cursus ontwikkel je praktische vaardigheden om interpersoonlijke uitdagingen aan te pakken en grenzen te stellen, zowel bij de cliënt als in de context van ouderschap, kinderen en het systeem. Vertrouw opbouwen en effectief omgaan met overdracht en tegenoverdracht staan centraal. Ongeacht het type persoonlijkheidsstoornis, ontwikkel je de juiste therapeutische vaardigheden.

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigenManon Zonder

In deze vierdaagse cursus ‘Psychopathologie bij kind en jeugdigen’ wordt ingegaan op het opstellen van gedragsanalyses bij probleemgedrag en keuze van interventie. Er is aandacht voor de normale ontwikkeling vs de ontwikkeling van psychopathologie.


13 oktober 2023vrijdag

vol

De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaarIrene Mol en Fieke Wellink

De cursus 'De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar' richt zich op de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen en de relatie tussen ouders/opvoeders en kind. Aan de hand van Stanley Greenspan's theorie worden in 6 emotionele ontwikkelingsfasen de vaardigheden en behoeften van het kind en de ouders in kaart gebracht. De cursus biedt inzicht en handvatten voor diagnostiek en behandeling in de context van het gezin en de sociale/culturele omgeving.


Op locatie
8 dagenVGCt

Vervolgcursus cognitieve gedragstherapie Traumastoornissen: behandeling en verwerkingstechnieken Martijn Stöfsel

In deze cursus wordt de diagnostiek en behandelmogelijkheden bij enkelvoudig, complex trauma en rouw behandeld, vanuit een cognitief gedragtherapeutische optiek. De nadruk in deze cursus ligt op de diagnostiek en behandeling van trauma. 

€ 1.695
Op locatie
3 dagen15 uren

(GORS) SpeldiagnostiekElvira Hensema

Leer gestructureerd het spel van kinderen van 3 tot 12 jaar observeren met de cursus 'GOrS Speldiagnostiek'. Ontdek de vier onderdelen van de individuele observatie-instrument en leer hoe je verslaglegging en begeleidingsadviezen kunt toepassen in de praktijk.

14 oktober 2023zaterdag

Op locatie

Cognitieve Gedragstherapie bij de behandeling van PerfectionismeArnoud van Loon en Carla Steeman

Deze cursus stelt je in staat om klinisch perfectionisme te behandelen. Door middel van een ervaringsgerichte werkwijze krijg je inzicht in perfectionistisch denken bij zowel je cliënt als bij jezelf en worden oefeningen aangeboden die je kunt inzetten in de praktijk. 

16 oktober 2023maandag

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265

18 oktober 2023woensdag

nieuw
Online

Behandeling van PTSS met Imaginaire Exposure & Imaginaire Rescripting Manou van den Berg en Rosita Penninx Quevedo

Wat is de huidige wetenschappelijke kennis wat betreft veiligheid, effectiviteit, en indicatiestelling van imaginaire exposure en imaginaire rescripting bij (complexe) PTSS. En hoe is het om deze behandelingen zelf te ondergaan? Vergaar de nodige theoretische kennis in combinatie met het praktisch uitvoeren van de technieken tijdens deze cursus.

€ 1.295
nieuw
Online
1 dag1 uur

Webinar zelfregulatie bij jongeren en (jong)volwassenen met autismeJeroen Bartels

Een praktisch handvat gericht op het vergroten van de zelfregulatievaardigheden bij jongeren en (jong)volwassenen met autisme!

20 oktober 2023vrijdag

Op locatie
1 dagVGCt

Cursus positief zelfbeeld (oa COMET)Arnoud van Loon en Carla Steeman

Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

25 oktober 2023woensdag

Op locatie

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

26 oktober 2023donderdag

nieuw

Traumadiagnostiek met de DITS-LVBAnnemieke Hoogstad

In deze cursus leer je hoe je traumagerelateerde klachten bij mensen met een verstandelijke beperking  of autisme kunt herkennen en classificeren met behulp van de DITS-LVB

27 oktober 2023vrijdag

Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

vol

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenenWillem Barents

Basiscursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze cursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen. 

30 oktober 2023maandag

vol

Inleiding Systeemtherapie (60 uur). Gerrit van Ramshorst

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850
Op locatie
16 dagenVGCt

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur) Volwassenen Annet Hofman

Leer de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie met de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur) voor volwassenen. Deze cursus biedt kennis en vaardigheden in leer- en emotietheorie, cognitief gedragstherapeutisch proces en diagnostiek, opstellen van verklarend model en het uitvoeren van behandelingen bij angst- en stemmingsstoornissen. Met deze kennis kunt u evidence-based behandelprogramma's uitvoeren en de therapeutische werkrelatie verbeteren.

€ 2.895
nog 1 plaats
Op locatie
2 dagennog maar 1 plaats beschikbaar 😮

31 oktober 2023dinsdag

nog 1 plaats
Op locatie
1 dagnog maar 1 plaats beschikbaar 😮
nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

Op locatie
2 dagen12 uren

Positieve Psychologie - de toepassingenFredrike Bannink

Ontdek hoe je de wetenschappelijke bevindingen van de positieve psychologie in de praktijk kunt toepassen tijdens de cursus Positieve Psychologie - de toepassingen. Leer hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen en optimaal kunt functioneren voor een plezierig, betrokken en zinvol leven, met positieve relaties en succes. Ontdek de vele toepassingen op het gebied van psychotherapie, psychiatrie, opvoeding, onderwijs en werksituaties.

Emotieregulatieproblemen bij kind en jongeren (3 daagse)(blended!)Ilse van Kuilenburg

De cursus 'Emotieregulatieproblemen bij kind en jongeren (3 daagse)(blended!)' biedt deelnemers praktische handvatten om emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen. Leer gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan (CGT) op te stellen.

vol

Vervolgcursus Schematherapie Rachelle Landman en Philip Beerendonk

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

1 november 2023woensdag

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezinBirgitta Kox

Leer alles over autismespectrumstoornissen (ASS) en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden met deze cursus. Ontdek de subtiele gedragskenmerken van ASS en leer over de informatieverwerking bij ASS, differentiaal diagnostiek en co-morbiditeit, en opvoedingsuitdagingen. Verbeter je kennis en begrip van ASS voor een passende behandeling en begeleiding.

3 november 2023vrijdag

Diagnostiek bij een vermoeden van seksueel misbruikSuzanne Terhorst

In deze cursus worden gesprekstechnieken geoefend om een compleet onderzoek te doen gericht op de psychoseksuele ontwikkeling van een kind. Ingegaan wordt op de verschillen tussen diagnostiek in de forensische context en de hulpverleningscontext.

vol

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

6 november 2023maandag

nieuw

Trauma en (online) seksueel geweldIva Bicanic en Rik Knipschild

In de klinische praktijk wordt steeds vaker duidelijk dat het ongewild verspreiden van naaktbeelden, vaak in combinatie met chantage, misbruik en afpersing, ernstige negatieve gevolgen kan hebben voor het psychisch functioneren van jongeren. In deze 1-daagse cursus leren hulpverleners hoe zij kunnen handelen in situaties bij jongeren die geconfronteerd worden met online seksueel geweld.

nieuw
Op locatie
4 dagenVGCt

Cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten (en hun ouders) met angst/dwangproblematiek (25 uur vervolgcursus CGT) Leonie Sieverding en Marije Kuin

Leer effectieve behandelingen voor kinderen en jongeren met angst- en dwangproblemen en betrek belangrijke anderen. Ontwikkel je vaardigheden tijdens deze praktische vierdaagse vervolgcursus (25 uur) in cognitieve gedragstherapie (CGT).

nieuw

Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZMarije van Oostendorp

Leer in de cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' over nieuwe inzichten in hoogbegaafdheid en verbeter jouw kennis over het diagnostisch proces, behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ.

7 november 2023dinsdag

Motiverende Gespreksvoering Ruth Willems

Leer in de cursus Motiverende Gespreksvoering hoe je vanuit een respectvolle en empathische houding cliënten uitnodigt tot zelfonderzoek en het vergroten van hun intrinsieke motivatie. Ontdek hoe je ambivalentie verkleint, zelfvertrouwen versterkt en omgaat met weerstand. Pas de principes toe in je dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld bij complexe echtscheidingen en conflicten.


Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongerenLeonie Sieverding en Marije Kuin

De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

8 november 2023woensdag

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Rouwverwerking bij contactbreuk tussen kind en ouderMiep Burger

Een tweedaagse cursus training waarbij de emotionele aspecten worden belicht van het GEEN contact hebben met één van de ouders.

nog 1 plaats
Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

KOP/PrOP Model in één dag! Simone Nooter

Leer in één dag de essentie van het KOP/PrOP model begrijpen en toepassen bij cliënten met psychische klachten. Dit model biedt een efficiënte manier om inzicht te krijgen in de hoofdlijnen van het ontstaan en in standhouden van klachten en aangrijpingspunten voor verbetering te vinden. Het is een kosteneffectieve en kortdurende behandelmethode die even effectief blijkt te zijn als CGT. Tijdens de cursus ontdek je interessante tools voor behandelaar en cliënt en leer je hoe je de cliënt en behandelaar als samenwerkend ziet, elk met hun eigen expertise. 

9 november 2023donderdag

Online
1 dagSKJ

Onder- en overprikkeling, diagnostiek en interventieMonique Thoonsen

In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar gedrag; je leert onder- en overprikkeling herkennen en alternatieven bieden voor storend gedrag.

nieuw

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen); blended! ONLINEBas de Weerd

In deze Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen); blended! ONLINE cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.400
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Monique Bekker

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

nieuw
Op locatie

Verdieping NIP casusbeschrijving Ruth Willems

Hoe schrijf je een NIP casusbeschrijving? Krijg feedback en begeleiding in deze ééndaagse verdiepingscursus NIP casusbeschrijving. 

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Martine Onland

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695
Op locatie

Suïcidaal gedrag bij jongeren; diagnostiek en behandeling Jan Meerdinkveldboom

In deze cursus wordt zowel een verdiepingsslag gemaakt m.b.t. de theoretische kennis als basale vaardigheden geoefend voor de hulpverlening aan suïcidale jongeren. Aandacht is er voor het systeemtherapeutisch kader alsook voor de individuele psychosociale en psychiatrische aspecten.

10 november 2023vrijdag

nieuw

Wetgeving rondom zorg en dwangSusanne van den Hooff

Vanaf 1 januari 2020 gelden in Nederland de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) indien het gaat over onvrijwillige en verplichte zorg. In deze wetten staan de rechten van de cliënt/patiënt voorop. 

13 november 2023maandag

nieuw
Op locatie
1 dag6 uren

Slaaptraining bij jongeren Marije Kuin

Slaapproblemen zijn van invloed op het dagelijkse functioneren en kunnen de behandeling van psychische problemen veroorzaken, verergeren, in stand houden en belemmeren. En omgekeerd gaan psychische problemen en stoornissen meestal samen met slaapproblemen en -stoornissen. Om die reden is het belangrijk om slaapproblemen aan te pakken.

14 november 2023dinsdag

nieuw

Seksuele & GenderdiversiteitWillem-Jan Schrama

Deze cursus is gericht op belangrijke kennis die je zou moeten hebben over kinderen, jongeren en volwassen cliënten die behoren tot de LHBTQI+ doelgroep.

nieuw

Inleiding en verdieping Oplossingsgerichte therapieMarieke Wulffraat

Deze cursus is een combinatie van de inleiding en de verdiepingscursus. Het is ook een mogelijkheid om maar één van deze twee cursussen te volgen. Stuur ons gerust een mail als je hierin geïnteresseerd bent.

Aan het eind van de cursus heb je begrepen waar het in de oplossingsgerichte therapie om gaat en heb je geoefend met oplossingsgerichte gespreksvoering.

Oplossingsgerichte therapie is een vorm van gesprekstherapie, waarin de wensen van de cliënt en de expertise van de cliënt het uitgangspunt vormen. Oplossingsgerichte gesprekken kunnen plezierig en bevredigend zijn, omdat het gaat over sterke kanten en oplossingen, niet over tekortkomingen en problemen.  


15 november 2023woensdag

nieuw

EMDR bij ontwikkelingsstoornissenTirtsa Ehrlich

In de cursus 'EMDR bij ontwikkelingsstoornissen' leer je nog beter om een EMDR-casusconceptualisatie te maken bij kinderen, jongeren en volwassenen, in het bijzonder bij diegenen met co morbide ADHD en/of ASS.

16 november 2023donderdag

Kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking Mariët van der Molen

Ontdek in deze cursus de sterke en zwakke vaardigheden van kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Leer hoe je als professional rekening kunt houden met hun beperkingen in communicatie en bejegening, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Vergroot je kennis aan de hand van theorie, onderzoek en casuïstiek en draag bij aan een betere zorg voor deze doelgroep. Meld je nu aan voor deze waardevolle cursus.

nieuw

Signaleren van trauma bij kind en jeugdFenna Appelman

Tijdens deze 1-daagse wordt stilgestaan bij de verschillende traumabegrippen en de invloed van met name vroegkinderlijk chronisch trauma op de (verschillende) ontwikkelingsfasen.

Op locatie

‘Brain-based’ begeleiden/ Family Empowerment methodiekMirjam Spijker en Milena Hilstra

In deze cursus krijg je psycho-educatie over de ontwikkeling van het kinderbrein en de stressfysiologie. De principes van brain-based opvoeden en speelse zelfregulatieoefeningen vanuit de Family Empowerment methodiek staan hierbij centraal. 

17 november 2023vrijdag

Compassion Focused TherapyDaisy Alsemgeest

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

20 november 2023maandag

laatste 4

Geweldloos verzetRuth Willems

In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.

21 november 2023dinsdag

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur)Leonie Sieverding en Marije Kuin

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.895

22 november 2023woensdag

laatste 3
Op locatie
4 dagen24 uren

Psychopathologie volwassenenManon Zonder

In de cursus leren de deelnemers begrijpen hoe psychopathologie ontstaat en wat psychopathologie wel en niet betekent. Deelnemers krijgen verdieping in hun inzicht en vaardigheid in hoe systematisch een diagnostische beschrijving van psychopathologie gemaakt kan worden. Tevens wordt ingegaan op het gebruik van de DSM-5.  De NVRG heeft deze cursus geaccepteerd als voldoend aan de vooropleidingseisen t.b.v. de NVRG-opleiding tot systeemtherapeut.

23 november 2023donderdag

Executieve functies bij leerlingen in het middelbaar onderwijsMariët van der Molen

Leer alles over executieve functies bij leerlingen in het middelbaar onderwijs met deze eendaagse cursus. Ontdek wat de basale executieve functies inhouden en hoe deze zich verhouden tot schoolse vaardigheden en gedrag. Leer hoe je als leerkracht, ouder of jongere zelf aan de slag kunt om executieve functies te verbeteren.

24 november 2023vrijdag

Online

Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek Selma Ruiter

Wil je meer leren over het CHC model en hoe je dit kunt toepassen bij intelligentieonderzoek? Dan is de cursus 'Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek' iets voor jou. Je leert over de 10 vaardigheidsgebieden van het CHC model en hoe deze van toepassing zijn op de meest gebruikte intelligentietests in Nederland. Door middel van casussen oefen je met het interpreteren en rapporteren van intelligentieonderzoek volgens de richtlijnen. Na de cursus ben je in staat om handelingsgerichte informatie te bieden aan professionals.

nog 1 plaats
Op locatie
1 dagnog maar 1 plaats beschikbaar 😮

28 november 2023dinsdag

nog 1 plaats
Op locatie
1 dagnog maar 1 plaats beschikbaar 😮
nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

30 november 2023donderdag

Multiproblem gezinnen Claudia de Vries

De cursus 'Multiproblem gezinnen' is ontwikkeld om hulpverleners handvatten te bieden bij het werken met gezinnen die kampen met problemen op meerdere gebieden. Je leert hoe je effectief kunt interveniëren vanuit een systeemperspectief en hoe je een samenwerkingsrelatie opbouwt met het gezin. De cursus behandelt onderwerpen zoals stress, crisis, conflict en opvoedingsproblematiek. Casuïstiek van deelnemers speelt hierbij een belangrijke rol.

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

ACT: Procesgericht werken Lieve Bruyninx

Als het toepassen van de hexaflex niet altijd oplevert wat je hoopt... Als metaforen niet altijd landen zoals je bedoelt... Als je oefeningen niet in beweging zetten wat je verwacht...Dan is  ACT procesgericht leren werken misschien iets voor jou.

1 december 2023vrijdag

nieuw

Dyslexie; de verdieping Madelon van den Boer

Tijdens deze verdiepingsdag staan we stil bij de meest recente praktische dilemma’s en wetenschappelijke inzichten. We gaan in op differentiaal diagnostiek en comorbiditeit bij dyslexie, evenals diverse casussen die cursisten in de praktijk tegenkomen.

4 december 2023maandag

VechtscheidingRuth Willems

In deze cursus word je in staat gesteld om oudergesprekken te oefenen (met een acteur), nadat je bekend bent geraakt met de procedures rondom echtscheiding en de emotionele gevolgen die dit kan hebben voor kinderen en jeugdigen.

12 december 2023dinsdag

nieuw
Op locatie
1 dagVGCt

Eendaagse workshop Trauma behandeling en rol van CGW Ilse van Kuilenburg

Hoe kan je als hulpverlener een jeugdige voorbereiden op de traumabehandeling? Welke behandelvormen en interventies zijn passend? Leer meer over stabilisatie en lichaamsgerichte, meer creatieve technieken bij jeugdigen en kinderen tijdens de eendaagse workshop Trauma behandeling en rol van CGW.


13 december 2023woensdag

nieuw

Behandeling van psychosociale problemen van jeugdigen met een leerstoornisJojanneke van der Beek en Martine Mönch

De cursus bestaat uit een dag van 6 uur. De training Wegwijs in dyslexie en dyscalculie staat hierin centraal. Cursisten krijgen inzicht in de achtergronden en uitvoering van de training en maken kennis met het materiaal van de training.  

8 januari 2024maandag

nieuw

Supervisoren opleiding NVO Orthopedagoog Generalist en Kinder- en JeugdpycholoogMarije van Oostendorp

In zeven bijeenkomsten je registratie als NVO supervisor halen. Na deze opleiding kun je je ook registeren als supervisor kinder- en jeugdpsycholoog. Daarnaast ben je bevoegd supervisie te geven aan Jeugd- en Gezinsprofessionals.

€ 1.795

9 januari 2024dinsdag

Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Els de Rooij

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Rachelle Landman en Philip Beerendonk

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

10 januari 2024woensdag

Basiscursus Schematherapie (25 uur)Marit Kool en Martine Daniels

Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

nieuw

Inleiding Systeemtherapie (60 uur). Yonina Hordijk en Annemiek van Keulen

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850
Op locatie

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

11 januari 2024donderdag

GroepsschematherapieElla de Stigter en Suzanne Schiereck

Deze cursus (gebaseerd op het gedachtegoed van Farell en Shaw) is geschikt voor therapeuten die al ervaring hebben met schematherapie en tenminste een basiscursus hebben gevolgd. Randvoorwaarde voor groepsschematherapie is dat er twee opgeleide therapeuten zijn en conform dit model wordt deze cursus met twee docenten vorm gegeven.

nieuw
Op locatie
4 dagen24 uren

Psychopathologie volwassenenManon Zonder

In de cursus leren de deelnemers begrijpen hoe psychopathologie ontstaat en wat psychopathologie wel en niet betekent. Deelnemers krijgen verdieping in hun inzicht en vaardigheid in hoe systematisch een diagnostische beschrijving van psychopathologie gemaakt kan worden. Tevens wordt ingegaan op het gebruik van de DSM-5.  De NVRG heeft deze cursus geaccepteerd als voldoend aan de vooropleidingseisen t.b.v. de NVRG-opleiding tot systeemtherapeut.

Verdiepingscursus Systeemtherapie (72 uur)Henk Pijnenburg, Denise Matthijssen en Maaike Martens

Als u deze cursus volgt als onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut in het kader van de NVRG, dan is het aan te raden om bij de NVRG na te gaan of uw vooropleiding past binnen de toelatingscriteria van de NVRG. 

€ 2.195

Inleiding Systeemtherapie (60 uur)Denise Matthijssen en Maaike Martens

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850

12 januari 2024vrijdag

nieuw
Blended
8 dagenVGCtSKJ

Post-HBO opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch werker (deels online)!Carla Steeman en Arnoud van Loon

Leer in deze 48 uur durende Post-HBO opleiding conform de VGCt-richtlijnen de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie, inclusief analyse van oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag. Oefen met veelvoorkomende stoornissen en interventies en bouw aan een therapeutische werkrelatie. Deels online beschikbaar.

€ 1.595

Basis en vervolgcursus SchematherapieTheo Verhoeven

De Basis en vervolgcursus Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel. 

€ 1.695
Op locatie

Vervolgcursus Gezinsgerichte Cognitieve Gedragstherapie - blendedDenise Beuvens en Meike van Veggel

Deze cursus biedt hulpverleners een aantal effectieve methoden voor het bewerkstelligen van verandering in gezinssituaties waar zowel lichte- als zware problematiek kan spelen. De behandelmodellen van Lange en Patterson vormen in deze cursus de basis.  

De cursus bestaat voor een belangrijk deel uit gedragstherapeutische kennis en vaardigheden.

€ 1.495
nieuw

Vervolgcursus Cognitief Systeemgerichte traumabehandeling bij kinderen en jeugdigen - blendedDenise Beuvens en Meike van Veggel

In deze cursus leert u werken met cognitieve gedragstherapeutische methoden en technieken voor de behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigen, en hun gezinsleden. Bij trauma en angst spelen ouders een belangrijke rol. Ze bieden steun en helpen bij het aanleren van coping. Daarom staan systeembehandelingen en actieve betrokkenheid van gezinsleden centraal. 

€ 1.395

15 januari 2024maandag

Op locatie
2 dagen12 uren

NIP casusbeschrijving: zo pak je het aanRuth Willems

Leer hoe je diagnostiek- en behandelverslagen volgens de richtlijnen van het NIP schrijft tijdens de tweedaagse training 'NIP casusbeschrijving: zo pak je het aan'. Krijg stap voor stap uitleg over de eisen en oefen met het schrijven van verslagen. Voorkom afwijzing van je casusbeschrijving en krijg inzicht in de aanpak, vraagstelling en formuleringen die door de commissie zijn goedgekeurd. Geschikt voor psychologen in de route tot kinder- en jeugdpsycholoog en supervisoren die hun supervisanten nog gerichter willen begeleiden.

16 januari 2024dinsdag

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265
nieuw

Positieve CGT bij kinderen en adolescentenLeonie Sieverding en Marije Kuin

Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.

Op locatie
4 dagenVGCt

Cognitieve gedragstherapie bij trauma bij Kind en Jeugd (vervolgcursus VGCt 25 uur)Ilse van Kuilenburg

De cursus 'Cognitieve gedragstherapie bij Trauma bij Kind en Jeugd' biedt verdieping in het behandelen van trauma en angst bij kinderen en jongeren vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Er wordt gewerkt met evidence-based behandelmethoden en er is specifieke aandacht voor het betrekken van ouders, opvoeders en/of leerkrachten. De cursus is geschikt als nascholing voor (her)registratie cognitief gedragstherapeut of supervisor VGCt of voor wie meer kennis wil opdoen over dit onderwerp.

17 januari 2024woensdag

Beroepsethiek (WO)Rosalinde Visser

In deze cursus krijg je een introductie tot de beroepsethiek en beroepscodes voor psychologen en orthopedagogen. Dit vormt een leidraad voor het beroepsmatig handelen.  

nieuw
Op locatie
17 dagenNVRGSKJ

Post HBO opleiding Systeem therapeutisch werker (STW) (inclusief 12 keer groepssupervisie!)Erik van de Kraats en Karin van Dijk

Leer de basisprincipes en interventies van de systeemtheorie en pas deze toe in je werk als Systeem therapeutisch werker met de Post HBO opleiding STW. Ontdek de concepten van circulariteit, genogrammen, gezinscyclus en meer. Deze cursus omvat 12 keer groepssupervisie om je vaardigheden te verbeteren.

€ 4.200
nieuw

Scholingstraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIPMiep Burger, Beatrijs Brand, Marina Reijns, Sietske Dijkstra, Ruth Willems, Mariët van der Molen, Willem Barents, Eva Eggink, Roos Gerats, Annemieke Oomen, Monique van der Ven, Rosalinde Visser en Manon Zonder

Bezig met je registratie tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP? Volg ruim 380 punten in een vaste opleidingsgroep!

€ 10.950

18 januari 2024donderdag

Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongerenIlse van Kuilenburg

Leer hoe je emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren beter in kaart kunt brengen en behandelen met de cursus 'Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongeren'. Krijg gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan om effectief te werken met emotieregulatie problematiek en zelfverwondend gedrag. Deze cursus biedt een transdiagnostische visie en is gericht op kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

19 januari 2024vrijdag

Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht Beatrijs Brand

Leer in de tweedaagse cursus 'Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht' hoe je als orthopedagoog in het onderwijs praktisch en verantwoord kunt omgaan met uiteenlopende vragen en hoe je prioriteiten kunt stellen en keuzes kunt maken bij het stellen van een diagnose.

24 januari 2024woensdag

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

Neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren Marina Reijns

In de cursus ‘neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren’ wordt stil gestaan bij de verschillende neuropsychologische vaardigheden die kunnen worden getest bij 4-24 jarigen.

ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen Jacqueline Hilbers en Tirtsa Ehrlich

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van de diagnostische criteria en behandelingsopties voor kinderen en jeugdigen met ADHD. Ontwikkel een goed begrip van de verschillende symptomen van ADHD en hoe deze kunnen worden geïdentificeerd en geëvalueerd. Leer hoe u effectieve interventies kunt ontwikkelen en implementeren, waaronder farmacologische en niet-farmacologische behandelingen, die kunnen helpen de impact van ADHD te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. De cursus biedt praktische informatie en strategieën die direct kunnen worden toegepast in de klinische praktijk.

25 januari 2024donderdag

Leer- en gedragsproblemen in het basisonderwijs; begrijpen en begeleidenBeatrijs Brand

In deze drie daagse cursus staat het signaleren en analyseren van verschillende gedrags- en leerproblemen bij kinderen in de basisschoolleeftijd centraal.

26 januari 2024vrijdag

nieuw

Compassion Focused Therapy van binnenuitDaisy Alsemgeest

De verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leert je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf en zo een voorbeeld kunt zijn voor je cliënt. Verbeter je eigen zelfzorg en emotionele balans met ervaringsgerichte oefeningen en ontdek hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren. Gebruik het drie-cirkel-model om je interacties met de cliënt en de therapeutische relatie te verbeteren. Leer ook hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten. Versterk je vaardigheden in de (persoonlijke) praktijk en vergroot je impact als therapeut met deze inspirerende verdiepingsdag.

Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

29 januari 2024maandag

Op locatie
2 dagen12 uren

Positieve Psychologie - de toepassingenFredrike Bannink

Ontdek hoe je de wetenschappelijke bevindingen van de positieve psychologie in de praktijk kunt toepassen tijdens de cursus Positieve Psychologie - de toepassingen. Leer hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen en optimaal kunt functioneren voor een plezierig, betrokken en zinvol leven, met positieve relaties en succes. Ontdek de vele toepassingen op het gebied van psychotherapie, psychiatrie, opvoeding, onderwijs en werksituaties.

30 januari 2024dinsdag

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

31 januari 2024woensdag

nieuw

Handelingsgerichte diagnostiekPetra de Waard

De cursus 'Handelingsgerichte diagnostiek in het onderwijs en de Jeugdzorg' biedt een verdieping in kennis en vaardigheden van Handelingsgerichte Diagnostiek (HGD). In de cursus leer je de 7 uitgangspunten, de 5 fasen en de werkwijze van handelingsgericht werken (HGW) en handelingsgericht arrangeren (HGA) kennen. Je reflecteert op je eigen handelen en krijgt handvatten en middelen aangereikt om de principes van HGD toe te passen. Er is speciale aandacht voor samenwerking met kinderen en jongeren, wikken en wegen en visualiseren tijdens gesprekken.

€ 1.680

Basiscursus Infant Mental Health (IMH) Judith van der Giessen

Infant Mental Health (IMH) richt zich op kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun ouders. In deze cursus leer je diagnostisch kijken naar de relatie tussen ouder en kind, en komen IMH-interventies aan bod.

1 februari 2024donderdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Wim Voorwalt

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

2 februari 2024vrijdag

nieuw

Verdiepingscursus Systeemtherapie (72 uur)Astrid Wetzels en Henk Pijnenburg

Als u deze cursus volgt als onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut in het kader van de NVRG, dan is het aan te raden om bij de NVRG na te gaan of uw vooropleiding past binnen de toelatingscriteria van de NVRG. 

€ 2.195

6 februari 2024dinsdag

Inleiding Systeemtherapie (60 uur). Robert van Hennik en Jeroen Wierstra

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850

7 februari 2024woensdag

Basiscursus EMDR (volwassenen) Erik ten Broeke

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015

9 februari 2024vrijdag

nieuw

Basis- en vervolgcursus SchematherapieOvidia Tiut

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695

13 februari 2024dinsdag

Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongerenLeonie Sieverding en Marije Kuin

De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

16 februari 2024vrijdag

Compassion Focused TherapyDaisy Alsemgeest

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur)Manon Mostert-Uijterwijk

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.895

27 februari 2024dinsdag

Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Els de Rooij

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

29 februari 2024donderdag

Geweldloos verzetRuth Willems

In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.

1 maart 2024vrijdag

nieuw
Op locatie

Basiscursus ACT Floriaan Demeester

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

5 maart 2024dinsdag

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen) ONLINEJetske Emmelkamp

In deze Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (volwassenen) ONLINE leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.400

Emotieregulatieproblemen bij kind en jongeren (3 daagse)(blended!)Ilse van Kuilenburg

De cursus 'Emotieregulatieproblemen bij kind en jongeren (3 daagse)(blended!)' biedt deelnemers praktische handvatten om emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen. Leer gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan (CGT) op te stellen.

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur)Leonie Sieverding en Marije Kuin

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.895

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld. 

6 maart 2024woensdag

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezinBirgitta Kox

Leer alles over autismespectrumstoornissen (ASS) en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden met deze cursus. Ontdek de subtiele gedragskenmerken van ASS en leer over de informatieverwerking bij ASS, differentiaal diagnostiek en co-morbiditeit, en opvoedingsuitdagingen. Verbeter je kennis en begrip van ASS voor een passende behandeling en begeleiding.

Op locatie

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

Op locatie

Suïcidaal gedrag bij jongeren; diagnostiek en behandeling Jan Meerdinkveldboom

In deze cursus wordt zowel een verdiepingsslag gemaakt m.b.t. de theoretische kennis als basale vaardigheden geoefend voor de hulpverlening aan suïcidale jongeren. Aandacht is er voor het systeemtherapeutisch kader alsook voor de individuele psychosociale en psychiatrische aspecten.

7 maart 2024donderdag

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigenManon Zonder

In deze vierdaagse cursus ‘Psychopathologie bij kind en jeugdigen’ wordt ingegaan op het opstellen van gedragsanalyses bij probleemgedrag en keuze van interventie. Er is aandacht voor de normale ontwikkeling vs de ontwikkeling van psychopathologie.


8 maart 2024vrijdag

nieuw
Op locatie

Emotionally Focused Therapy; Partner/relatietherapie op basis van de gehechtheidstheorieWilbert Kok

Leer de krachtige methodiek van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor partner/relatietherapie, gebaseerd op de gehechtheidstheorie van Bowlby en ervaringsgericht leren. Ontwikkel vaardigheden en een validerende attitude als therapeut om veiligheid en nieuwe verbindingen tussen partners te creëren. Deze helder beschreven cursus biedt inzicht in de drie fasen van het EFT-model en biedt praktische oefeningen en rollenspellen om de vereiste technieken te leren.

€ 1.310

Leerproblemen; dyslexie en dyscalculieMadelon van den Boer en Marije van Oostendorp

In de cursus 'Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie' leer je lees-, reken- en spellingsproblemen goed in kaart te brengen door ze te kunnen signaleren, een goede intake en dossieranalyse. De cursus verbindt wetenschappelijke kennis aan een praktische vertaling.

12 maart 2024dinsdag

Executieve Functies bij kinderen en jongerenMariët van der Molen

In de cursus 'Executieve Functies bij kinderen en jongeren' wordt ingegaan op verschillende executieve functies zoals het werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit. We starten bij de theorie en kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Wat is er bekend over de ontwikkeling van executieve functies? Maar er wordt nadrukkelijk ook gekeken naar executieve functies in de praktijk.

nieuw

GezinsdiagnostiekAnne Koning

Leer hoe je gezinsonderzoek op een effectieve manier uitvoert met de cursus 'Gezinsdiagnostiek'. Ontdek hoe je de gezinscontext in kaart brengt en samenwerkt met gezinsleden om oplossingen te vinden voor problemen. Pas de opgedane kennis toe in jouw eigen werkpraktijk.

Op locatie
1 dagVGCt

Cursus positief zelfbeeld (oa COMET)Carla Steeman en Arnoud van Loon

Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

13 maart 2024woensdag

Dyscalculie: de verdiepingMarije van Oostendorp

In deze verdiepingscursus wordt nader ingegaan op de uitdagingen bij het stellen van de diagnose, het opstellen van een dyscalculie-verklaring en passende adviezen voor leerlingen met dyscalculie in het primair, voortgezet onderwijs en MBO.

14 maart 2024donderdag

De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaarFieke Wellink

De cursus 'De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar' richt zich op de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen en de relatie tussen ouders/opvoeders en kind. Aan de hand van Stanley Greenspan's theorie worden in 6 emotionele ontwikkelingsfasen de vaardigheden en behoeften van het kind en de ouders in kaart gebracht. De cursus biedt inzicht en handvatten voor diagnostiek en behandeling in de context van het gezin en de sociale/culturele omgeving.


15 maart 2024vrijdag

Online

Autisme Spectrum Stoornissen bij jongeren en (jong)volwassenen; diagnostiek en behandelingJeroen Bartels

Vergroot binnen 2 dagen je kennis en vaardigheden in het begrijpen en begeleiden van kinderen en jeugdigen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en hun gezinnen. Deze cursus behandelt de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van ASS bij jongeren en (jong)volwassenen, inclusief richtlijnen, behandelinterventies en comorbide problemen. Praktische oefeningen en een ervaringsdeskundige maken deze cursus compleet.

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Omgaan met verbale agressieRuth Willems

Leer als zorgprofessional hoe je effectief om kunt gaan met verbale agressie tijdens de cursus 'Omgaan met verbale agressie'. Deze cursus biedt inzichten en praktische tools om situaties van grensoverschrijdend en agressief gedrag te de-escaleren en te voorkomen, zodat je je veilig en professioneel kunt blijven voelen tijdens je werk.

19 maart 2024dinsdag

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

Vervolgcursus Schematherapie Rachelle Landman en Philip Beerendonk

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

21 maart 2024donderdag

Motiverende Gespreksvoering Ruth Willems

Leer in de cursus Motiverende Gespreksvoering hoe je vanuit een respectvolle en empathische houding cliënten uitnodigt tot zelfonderzoek en het vergroten van hun intrinsieke motivatie. Ontdek hoe je ambivalentie verkleint, zelfvertrouwen versterkt en omgaat met weerstand. Pas de principes toe in je dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld bij complexe echtscheidingen en conflicten.


22 maart 2024vrijdag

Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

nieuw

Gehechtheid; inleiding in theorie, diagnostiek en behandelingMirjam Putman en Nelleke van der Boon

Leer in deze cursus over gehechtheid, van theorie tot behandeling. Ontdek hoe je de aard en ernst van problematische gehechtheid kunt onderkennen en een passend behandelplan kunt opstellen. Leer hoe je gehechtheidsproblemen kunt diagnosticeren en behandelen in je eigen werksituatie en wanneer doorverwijzen naar specialistische hulpverlening nodig is.

23 maart 2024zaterdag

Op locatie

Cognitieve Gedragstherapie bij de behandeling van PerfectionismeCarla Steeman en Arnoud van Loon

Deze cursus stelt je in staat om klinisch perfectionisme te behandelen. Door middel van een ervaringsgerichte werkwijze krijg je inzicht in perfectionistisch denken bij zowel je cliënt als bij jezelf en worden oefeningen aangeboden die je kunt inzetten in de praktijk. 

26 maart 2024dinsdag

Kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking Mariët van der Molen

Ontdek in deze cursus de sterke en zwakke vaardigheden van kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Leer hoe je als professional rekening kunt houden met hun beperkingen in communicatie en bejegening, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Vergroot je kennis aan de hand van theorie, onderzoek en casuïstiek en draag bij aan een betere zorg voor deze doelgroep. Meld je nu aan voor deze waardevolle cursus.

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265
nieuw

Inleiding en verdieping Oplossingsgerichte therapieMarieke Wulffraat

Deze cursus is een combinatie van de inleiding en de verdiepingscursus. Het is ook een mogelijkheid om maar één van deze twee cursussen te volgen. Stuur ons gerust een mail als je hierin geïnteresseerd bent.

Aan het eind van de cursus heb je begrepen waar het in de oplossingsgerichte therapie om gaat en heb je geoefend met oplossingsgerichte gespreksvoering.

Oplossingsgerichte therapie is een vorm van gesprekstherapie, waarin de wensen van de cliënt en de expertise van de cliënt het uitgangspunt vormen. Oplossingsgerichte gesprekken kunnen plezierig en bevredigend zijn, omdat het gaat over sterke kanten en oplossingen, niet over tekortkomingen en problemen.  


Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)Annemieke Oomen

Leer in de cursus 'Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)' verschillende oplossingsgerichte technieken, zoals de wondervraag en schaalvraag. Ontdek hoe je deze technieken kunt combineren met andere methodieken en hoe je de gewenste situatie van de cliënt kunt bereiken. Er wordt veel zelf geoefend en aan de hand van rollenspellen wordt eigen casuïstiek behandeld.

27 maart 2024woensdag

DSM 5 en DSM 5-TRMarina Reijns

Het DSM classificatiesysteem wordt overal in de GGZ toegepast. In deze dag komen de veranderingen van de DSM IV naar 5 en DSM 5-TR aan de orde. Er wordt uitleg gegeven over de logische opbouw van het systeem in de DSM 5. 


3 april 2024woensdag

Psychodiagnostiek: persoonlijkheidsonderzoek bij adolescenten en jong-volwassenen Marina Reijns

Het doen van psychodiagnostiek bij adolescenten omvat veel meer dan de afname van een aantal testen. De verwijzer, de jongere en vaak ook de ouders spelen allemaal een rol in het diagnostisch proces. Wanneer gebruik je welke testen of vragenlijsten bij deze specifieke doelgroep? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen?

5 april 2024vrijdag

nieuw

Verdiepingscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen (70 uur verdieping) - blended Mariken Braber

In deze blended verdiepingscursus van 70 uur leer je cognitief/emotionele en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen/veranderen. De cursus is op kinderen en jeugdigen gericht en kun je volgen als je de Inleiding (30 uur) al hebt gevolgd.

€ 1.820

8 april 2024maandag

Werken met getraumatiseerde gezinnen Eva Eggink en Roos Gerats

In deze 3-daagse cursus worden de begrippen bij complex trauma behandeld; wat wordt hieronder verstaan? Daarnaast wordt trauma in relatie tot anderen behandeld en wat trauma voor effect kan hebben op de hulpverlener; secundair trauma.

9 april 2024dinsdag

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandelingSietske Dijkstra en Kirsten Regtop

Wil jij je bekwamen in het werken met de Meldcode en oefenen met de stappen 4 en 5 die recentelijk zijn aangescherpt? Dan is deze 1-daagse cursus 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' uitermate geschikt voor jou of je organisatie.

12 april 2024vrijdag

Online

Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek Selma Ruiter

Wil je meer leren over het CHC model en hoe je dit kunt toepassen bij intelligentieonderzoek? Dan is de cursus 'Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek' iets voor jou. Je leert over de 10 vaardigheidsgebieden van het CHC model en hoe deze van toepassing zijn op de meest gebruikte intelligentietests in Nederland. Door middel van casussen oefen je met het interpreteren en rapporteren van intelligentieonderzoek volgens de richtlijnen. Na de cursus ben je in staat om handelingsgerichte informatie te bieden aan professionals.

nieuw

Dyslexie; de verdieping Madelon van den Boer

Tijdens deze verdiepingsdag staan we stil bij de meest recente praktische dilemma’s en wetenschappelijke inzichten. We gaan in op differentiaal diagnostiek en comorbiditeit bij dyslexie, evenals diverse casussen die cursisten in de praktijk tegenkomen.

16 april 2024dinsdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Ilse van Kuilenburg

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

7 mei 2024dinsdag

Basiscursus EMDR (volwassenen) Indra Spierts

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015

15 mei 2024woensdag

nieuw

Basis- en vervolgcursus SchematherapieMarit Kool en Martine Daniels

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695

ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen Jacqueline Hilbers en Tirtsa Ehrlich

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van de diagnostische criteria en behandelingsopties voor kinderen en jeugdigen met ADHD. Ontwikkel een goed begrip van de verschillende symptomen van ADHD en hoe deze kunnen worden geïdentificeerd en geëvalueerd. Leer hoe u effectieve interventies kunt ontwikkelen en implementeren, waaronder farmacologische en niet-farmacologische behandelingen, die kunnen helpen de impact van ADHD te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. De cursus biedt praktische informatie en strategieën die direct kunnen worden toegepast in de klinische praktijk.

16 mei 2024donderdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Geertje Lamboo

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695
nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

ACT: Procesgericht werken Lieve Bruyninx

Als het toepassen van de hexaflex niet altijd oplevert wat je hoopt... Als metaforen niet altijd landen zoals je bedoelt... Als je oefeningen niet in beweging zetten wat je verwacht...Dan is  ACT procesgericht leren werken misschien iets voor jou.

17 mei 2024vrijdag

Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

23 mei 2024donderdag

Executieve functies bij leerlingen in het middelbaar onderwijsMariët van der Molen

Leer alles over executieve functies bij leerlingen in het middelbaar onderwijs met deze eendaagse cursus. Ontdek wat de basale executieve functies inhouden en hoe deze zich verhouden tot schoolse vaardigheden en gedrag. Leer hoe je als leerkracht, ouder of jongere zelf aan de slag kunt om executieve functies te verbeteren.

28 mei 2024dinsdag

Activerende gespreksvoering met mensen met een LVBMartin de Vor

Deze 2-daagse cursus richt zich op het trainen van praktische (gespreks)vaardigheden voor activerende gespreksvoering met jongeren en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

30 mei 2024donderdag

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezinBirgitta Kox

Leer alles over autismespectrumstoornissen (ASS) en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden met deze cursus. Ontdek de subtiele gedragskenmerken van ASS en leer over de informatieverwerking bij ASS, differentiaal diagnostiek en co-morbiditeit, en opvoedingsuitdagingen. Verbeter je kennis en begrip van ASS voor een passende behandeling en begeleiding.

31 mei 2024vrijdag

EMDR en SysteemtherapieDenise Beuvens en Meike van Veggel

Tijdens deze 3-daagse cursus EMDR en Systeemtherapie krijg je meer inzicht in de invloed van traumata van de ouders op hun kinderen, van traumata van partners op hun partners en van traumata van kinderen op hun ouders. EMDR met aanwezigheid van belangrijke andere, is hier een goede behandelmethode.

5 juni 2024woensdag

Vervolgcursus EMDR (volwassenen)Erik ten Broeke

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. 

€ 1.095

6 juni 2024donderdag

nieuw

Behandeling van psychosociale problemen van jeugdigen met een leerstoornisJojanneke van der Beek en Martine Mönch

De cursus bestaat uit een dag van 6 uur. De training Wegwijs in dyslexie en dyscalculie staat hierin centraal. Cursisten krijgen inzicht in de achtergronden en uitvoering van de training en maken kennis met het materiaal van de training.  

nieuw
Op locatie
4 dagen24 uren

Psychopathologie volwassenenManon Zonder

In de cursus leren de deelnemers begrijpen hoe psychopathologie ontstaat en wat psychopathologie wel en niet betekent. Deelnemers krijgen verdieping in hun inzicht en vaardigheid in hoe systematisch een diagnostische beschrijving van psychopathologie gemaakt kan worden. Tevens wordt ingegaan op het gebruik van de DSM-5.  De NVRG heeft deze cursus geaccepteerd als voldoend aan de vooropleidingseisen t.b.v. de NVRG-opleiding tot systeemtherapeut.

12 juni 2024woensdag

DSM 5 en DSM 5-TRMarina Reijns

Het DSM classificatiesysteem wordt overal in de GGZ toegepast. In deze dag komen de veranderingen van de DSM IV naar 5 en DSM 5-TR aan de orde. Er wordt uitleg gegeven over de logische opbouw van het systeem in de DSM 5. 


nieuw

Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZMarije van Oostendorp

Leer in de cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' over nieuwe inzichten in hoogbegaafdheid en verbeter jouw kennis over het diagnostisch proces, behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ.

Basiscursus Infant Mental Health (IMH) Judith van der Giessen

Infant Mental Health (IMH) richt zich op kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun ouders. In deze cursus leer je diagnostisch kijken naar de relatie tussen ouder en kind, en komen IMH-interventies aan bod.

25 juni 2024dinsdag

Op locatie
2 dagen12 uren

NIP casusbeschrijving: zo pak je het aanRuth Willems

Leer hoe je diagnostiek- en behandelverslagen volgens de richtlijnen van het NIP schrijft tijdens de tweedaagse training 'NIP casusbeschrijving: zo pak je het aan'. Krijg stap voor stap uitleg over de eisen en oefen met het schrijven van verslagen. Voorkom afwijzing van je casusbeschrijving en krijg inzicht in de aanpak, vraagstelling en formuleringen die door de commissie zijn goedgekeurd. Geschikt voor psychologen in de route tot kinder- en jeugdpsycholoog en supervisoren die hun supervisanten nog gerichter willen begeleiden.

1 juli 2024maandag

nieuw
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Bert Hoogstad

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

11 juli 2024donderdag

Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongerenIlse van Kuilenburg

Leer hoe je emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren beter in kaart kunt brengen en behandelen met de cursus 'Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongeren'. Krijg gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan om effectief te werken met emotieregulatie problematiek en zelfverwondend gedrag. Deze cursus biedt een transdiagnostische visie en is gericht op kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

16 juli 2024dinsdag

Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongerenLeonie Sieverding en Marije Kuin

De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

14 augustus 2024woensdag

Online

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

2 september 2024maandag

nieuw
Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Bert Hoogstad

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

3 september 2024dinsdag

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld. 

5 september 2024donderdag

Op locatie

ACT In Systeemtherapie. Ervaringsgericht werken aan veerkracht in relaties (40 uur NVRG)Denise Matthijssen en Maaike Martens

ACT vaardigheden opdoen èn het ontwikkelen van een therapeutische houding om nog meer mogelijkheden te hebben in je systeemtherapie!

€ 1.310
nieuw

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (100 uur) Franka Groote

In deze cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen. 

€ 2.400

9 september 2024maandag

vol

Inleiding Systeemtherapie (60 uur). Robert van Hennik

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850

Inleiding Systeemtherapie (60 uur). Gerrit van Ramshorst

De missie in deze inleidende cursus van 10 dagen, is cursisten een stevige basis mee te geven in systeemdenken en systeeminterventies, op basis van een aantal belangrijke stromingen. Deze cursus kan het begin zijn van je opleiding tot erkend NVRG systeemtherapeut.

€ 1.850

Werken met getraumatiseerde gezinnen Eva Eggink en Roos Gerats

In deze 3-daagse cursus worden de begrippen bij complex trauma behandeld; wat wordt hieronder verstaan? Daarnaast wordt trauma in relatie tot anderen behandeld en wat trauma voor effect kan hebben op de hulpverlener; secundair trauma.

10 september 2024dinsdag

Op locatie

Vervolgcursus Cognitieve gedragstherapie bij kind & jeugd (50 uur VGCt)Leonie Sieverding en Marije Kuin

Deze cursus biedt hulpverleners meer draagkracht in het cognitief gedragstherapeutisch werken met kinderen en jeugdigen. In de cursus worden diverse cognitief gedragstherapeutische behandeltechnieken bij kinderen, jeugdigen en hun systemen intensief geoefend.


€ 1.695

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265
nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

12 september 2024donderdag

Executieve Functies bij kinderen en jongerenMariët van der Molen

In de cursus 'Executieve Functies bij kinderen en jongeren' wordt ingegaan op verschillende executieve functies zoals het werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit. We starten bij de theorie en kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Wat is er bekend over de ontwikkeling van executieve functies? Maar er wordt nadrukkelijk ook gekeken naar executieve functies in de praktijk.

13 september 2024vrijdag

Online

Autisme Spectrum Stoornissen bij jongeren en (jong)volwassenen; diagnostiek en behandelingJeroen Bartels

Vergroot binnen 2 dagen je kennis en vaardigheden in het begrijpen en begeleiden van kinderen en jeugdigen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) en hun gezinnen. Deze cursus behandelt de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van ASS bij jongeren en (jong)volwassenen, inclusief richtlijnen, behandelinterventies en comorbide problemen. Praktische oefeningen en een ervaringsdeskundige maken deze cursus compleet.

nieuw

Supervisoren opleiding NVO Orthopedagoog Generalist en Kinder- en JeugdpycholoogMarije van Oostendorp

In zeven bijeenkomsten je registratie als NVO supervisor halen. Na deze opleiding kun je je ook registeren als supervisor kinder- en jeugdpsycholoog. Daarnaast ben je bevoegd supervisie te geven aan Jeugd- en Gezinsprofessionals.

€ 1.795
nieuw
Blended
8 dagenVGCtSKJ

Post-HBO opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch werker (deels online)!Carla Steeman en Arnoud van Loon

Leer in deze 48 uur durende Post-HBO opleiding conform de VGCt-richtlijnen de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie, inclusief analyse van oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag. Oefen met veelvoorkomende stoornissen en interventies en bouw aan een therapeutische werkrelatie. Deels online beschikbaar.

€ 1.595

17 september 2024dinsdag

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandelingSietske Dijkstra en Kirsten Regtop

Wil jij je bekwamen in het werken met de Meldcode en oefenen met de stappen 4 en 5 die recentelijk zijn aangescherpt? Dan is deze 1-daagse cursus 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' uitermate geschikt voor jou of je organisatie.

Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)Annemieke Oomen

Leer in de cursus 'Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)' verschillende oplossingsgerichte technieken, zoals de wondervraag en schaalvraag. Ontdek hoe je deze technieken kunt combineren met andere methodieken en hoe je de gewenste situatie van de cliënt kunt bereiken. Er wordt veel zelf geoefend en aan de hand van rollenspellen wordt eigen casuïstiek behandeld.

Op locatie
4 dagenVGCt

Cognitieve gedragstherapie bij trauma bij Kind en Jeugd (vervolgcursus VGCt 25 uur)Ilse van Kuilenburg

De cursus 'Cognitieve gedragstherapie bij Trauma bij Kind en Jeugd' biedt verdieping in het behandelen van trauma en angst bij kinderen en jongeren vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Er wordt gewerkt met evidence-based behandelmethoden en er is specifieke aandacht voor het betrekken van ouders, opvoeders en/of leerkrachten. De cursus is geschikt als nascholing voor (her)registratie cognitief gedragstherapeut of supervisor VGCt of voor wie meer kennis wil opdoen over dit onderwerp.

Basiscursus EMDR (volwassenen) Erik ten Broeke

De basiscursus EMDR (volwassenen) is gericht op het begrijpen en uitvoeren van EMDR. In de cursus leer je het toepassen van EMDR bij volwassenen met een ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis en andere 'aan trauma gerelateerde' angststoornissen. 

€ 1.015

18 september 2024woensdag

ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen Jacqueline Hilbers en Tirtsa Ehrlich

Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van de diagnostische criteria en behandelingsopties voor kinderen en jeugdigen met ADHD. Ontwikkel een goed begrip van de verschillende symptomen van ADHD en hoe deze kunnen worden geïdentificeerd en geëvalueerd. Leer hoe u effectieve interventies kunt ontwikkelen en implementeren, waaronder farmacologische en niet-farmacologische behandelingen, die kunnen helpen de impact van ADHD te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. De cursus biedt praktische informatie en strategieën die direct kunnen worden toegepast in de klinische praktijk.

19 september 2024donderdag

Gezinsdiagnostiek Claudia de Vries

Leer hoe je gezinsonderzoek op een effectieve manier uitvoert met de cursus 'Gezinsdiagnostiek'. Ontdek hoe je de gezinscontext in kaart brengt en samenwerkt met gezinsleden om oplossingen te vinden voor problemen. Pas de opgedane kennis toe in jouw eigen werkpraktijk.

20 september 2024vrijdag

Leerproblemen; dyslexie en dyscalculieMadelon van den Boer en Marije van Oostendorp

In de cursus 'Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie' leer je lees-, reken- en spellingsproblemen goed in kaart te brengen door ze te kunnen signaleren, een goede intake en dossieranalyse. De cursus verbindt wetenschappelijke kennis aan een praktische vertaling.

Compassion Focused TherapyDaisy Alsemgeest

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

Basis- en vervolgcursus SchematherapieEls Loeb

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

€ 1.695
Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

24 september 2024dinsdag

Basiscursus EMDR kind en jeugdIndra Spierts

Deze basiscursus EMDR kind en jeugd is bedoeld voor psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn in het kinder- en jeugdveld. De eerste twee dagen staat het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen.

€ 1.265

Motiverende Gespreksvoering Ruth Willems

Leer in de cursus Motiverende Gespreksvoering hoe je vanuit een respectvolle en empathische houding cliënten uitnodigt tot zelfonderzoek en het vergroten van hun intrinsieke motivatie. Ontdek hoe je ambivalentie verkleint, zelfvertrouwen versterkt en omgaat met weerstand. Pas de principes toe in je dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld bij complexe echtscheidingen en conflicten.


25 september 2024woensdag

Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht Beatrijs Brand

Leer in de tweedaagse cursus 'Handelingsgerichte diagnostiek voor de onderwijspraktijk: overzicht en inzicht' hoe je als orthopedagoog in het onderwijs praktisch en verantwoord kunt omgaan met uiteenlopende vragen en hoe je prioriteiten kunt stellen en keuzes kunt maken bij het stellen van een diagnose.

26 september 2024donderdag

GroepsschematherapieElla de Stigter en Suzanne Schiereck

Deze cursus (gebaseerd op het gedachtegoed van Farell en Shaw) is geschikt voor therapeuten die al ervaring hebben met schematherapie en tenminste een basiscursus hebben gevolgd. Randvoorwaarde voor groepsschematherapie is dat er twee opgeleide therapeuten zijn en conform dit model wordt deze cursus met twee docenten vorm gegeven.

1 oktober 2024dinsdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Ilse van Kuilenburg

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695

2 oktober 2024woensdag

nieuw

Vervolgcursus Schematherapie Ovidia Tiut

Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen.

Op locatie

Suïcidaal gedrag bij jongeren; diagnostiek en behandeling Jan Meerdinkveldboom

In deze cursus wordt zowel een verdiepingsslag gemaakt m.b.t. de theoretische kennis als basale vaardigheden geoefend voor de hulpverlening aan suïcidale jongeren. Aandacht is er voor het systeemtherapeutisch kader alsook voor de individuele psychosociale en psychiatrische aspecten.

Kinderen in de rouwMiep Burger

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

Beroepsethiek (WO)Rosalinde Visser

In deze cursus krijg je een introductie tot de beroepsethiek en beroepscodes voor psychologen en orthopedagogen. Dit vormt een leidraad voor het beroepsmatig handelen.  

6 oktober 2024zondag

Online

Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek Selma Ruiter

Wil je meer leren over het CHC model en hoe je dit kunt toepassen bij intelligentieonderzoek? Dan is de cursus 'Interpreteren en rapporteren bij intelligentieonderzoek' iets voor jou. Je leert over de 10 vaardigheidsgebieden van het CHC model en hoe deze van toepassing zijn op de meest gebruikte intelligentietests in Nederland. Door middel van casussen oefen je met het interpreteren en rapporteren van intelligentieonderzoek volgens de richtlijnen. Na de cursus ben je in staat om handelingsgerichte informatie te bieden aan professionals.

8 oktober 2024dinsdag

Op locatie

Cognitieve Gedragstherapie bij de behandeling van PerfectionismeCarla Steeman en Arnoud van Loon

Deze cursus stelt je in staat om klinisch perfectionisme te behandelen. Door middel van een ervaringsgerichte werkwijze krijg je inzicht in perfectionistisch denken bij zowel je cliënt als bij jezelf en worden oefeningen aangeboden die je kunt inzetten in de praktijk. 

9 oktober 2024woensdag

Neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren Marina Reijns

In de cursus ‘neurodiagnostiek bij kinderen en jongeren’ wordt stil gestaan bij de verschillende neuropsychologische vaardigheden die kunnen worden getest bij 4-24 jarigen.

10 oktober 2024donderdag

Didactische vaardighedenMartin de Vor

Hoe breng je kennis over? Hoe geef je handvatten voor de praktijk? Hoe motiveer je medewerkers om met inhoudelijke kennis aan de slag te gaan? Het bevorderen van inzicht en het omzetten van theoretische kennis naar handelingen in de praktijk staat in de cursus 'Didactische vaardigheden' centraal. 

12 oktober 2024zaterdag

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

Schematherapie supervisoren cursusEls Loeb

Competentiegericht supervisie geven aan schematherapie-supervisanten.

14 oktober 2024maandag

Op locatie
2 dagen12 uren

Positieve Psychologie - de toepassingenFredrike Bannink

Ontdek hoe je de wetenschappelijke bevindingen van de positieve psychologie in de praktijk kunt toepassen tijdens de cursus Positieve Psychologie - de toepassingen. Leer hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen en optimaal kunt functioneren voor een plezierig, betrokken en zinvol leven, met positieve relaties en succes. Ontdek de vele toepassingen op het gebied van psychotherapie, psychiatrie, opvoeding, onderwijs en werksituaties.

17 oktober 2024donderdag

nieuw
Op locatie
2 dagen12 uren

ACT: Procesgericht werken Lieve Bruyninx

Als het toepassen van de hexaflex niet altijd oplevert wat je hoopt... Als metaforen niet altijd landen zoals je bedoelt... Als je oefeningen niet in beweging zetten wat je verwacht...Dan is  ACT procesgericht leren werken misschien iets voor jou.

22 oktober 2024dinsdag

Vervolgcursus EMDR Kind en Jeugd. Indra Spierts

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR, gericht op kinderen en jeugdigen.

€ 1.075
Op locatie
1 dagVGCt

Cursus positief zelfbeeld (oa COMET)Carla Steeman en Arnoud van Loon

Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

23 oktober 2024woensdag

Op locatie

Inleiding Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur)Arnoud van Loon

Deze cursus geldt als erkende inleiding (30 uur) van de volledige Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

5 november 2024dinsdag

Op locatie
2 dagen13 uren

Opvang na schokkende gebeurtenissenRuth Willems

Leer hoe je als gedragswetenschapper effectief kunt bijdragen aan de opvang na schokkende gebeurtenissen op de werkplek met de cursus 'Opvang na schokkende gebeurtenissen'. Ontdek hoe je bijdraagt aan het herstel van medewerkers en het herstel van vertrouwen in professionaliteit en de organisatie. Geaccrediteerd en gecertificeerd door de NtVP.

Op locatie

Basiscursus ACT (Acceptance & Commitment Therapy)Els de Rooij

Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten. 

6 november 2024woensdag

Basiscursus Infant Mental Health (IMH) Judith van der Giessen

Infant Mental Health (IMH) richt zich op kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun ouders. In deze cursus leer je diagnostisch kijken naar de relatie tussen ouder en kind, en komen IMH-interventies aan bod.

Leer- en gedragsproblemen in het basisonderwijs; begrijpen en begeleidenBeatrijs Brand

In deze drie daagse cursus staat het signaleren en analyseren van verschillende gedrags- en leerproblemen bij kinderen in de basisschoolleeftijd centraal.

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezinBirgitta Kox

Leer alles over autismespectrumstoornissen (ASS) en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden met deze cursus. Ontdek de subtiele gedragskenmerken van ASS en leer over de informatieverwerking bij ASS, differentiaal diagnostiek en co-morbiditeit, en opvoedingsuitdagingen. Verbeter je kennis en begrip van ASS voor een passende behandeling en begeleiding.

7 november 2024donderdag

Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongerenIlse van Kuilenburg

Leer hoe je emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren beter in kaart kunt brengen en behandelen met de cursus 'Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongeren'. Krijg gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan om effectief te werken met emotieregulatie problematiek en zelfverwondend gedrag. Deze cursus biedt een transdiagnostische visie en is gericht op kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

8 november 2024vrijdag

Op locatie
2 dagenSKJ

Beroepsethiek basis en verdiepingErica Westerveld

In deze cursus komen verschillende aspecten van de beroepsethiek aan bod en krijg je inzicht in wat de hieraan gerelateerde tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers inhoudt. Deze cursus is (ook) te volgen in aparte modules. 

12 november 2024dinsdag

nieuw

Inleiding en verdieping Oplossingsgerichte therapieMarieke Wulffraat

Deze cursus is een combinatie van de inleiding en de verdiepingscursus. Het is ook een mogelijkheid om maar één van deze twee cursussen te volgen. Stuur ons gerust een mail als je hierin geïnteresseerd bent.

Aan het eind van de cursus heb je begrepen waar het in de oplossingsgerichte therapie om gaat en heb je geoefend met oplossingsgerichte gespreksvoering.

Oplossingsgerichte therapie is een vorm van gesprekstherapie, waarin de wensen van de cliënt en de expertise van de cliënt het uitgangspunt vormen. Oplossingsgerichte gesprekken kunnen plezierig en bevredigend zijn, omdat het gaat over sterke kanten en oplossingen, niet over tekortkomingen en problemen.  


15 november 2024vrijdag

Compassion Focused TherapyDaisy Alsemgeest

In deze cursus maak je kennis met de Compassion-Focused Therapy (CFT); een behandelvorm die effectief is bij overmatige zelfkritiek, schaamte, stress, angst en depressie. De theorie achter CFT, therapeutische vaardigheden en oefeningen komen aan bod. 

19 november 2024dinsdag

Kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking Mariët van der Molen

Ontdek in deze cursus de sterke en zwakke vaardigheden van kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Leer hoe je als professional rekening kunt houden met hun beperkingen in communicatie en bejegening, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Vergroot je kennis aan de hand van theorie, onderzoek en casuïstiek en draag bij aan een betere zorg voor deze doelgroep. Meld je nu aan voor deze waardevolle cursus.

21 november 2024donderdag

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigenManon Zonder

In deze vierdaagse cursus ‘Psychopathologie bij kind en jeugdigen’ wordt ingegaan op het opstellen van gedragsanalyses bij probleemgedrag en keuze van interventie. Er is aandacht voor de normale ontwikkeling vs de ontwikkeling van psychopathologie.


26 november 2024dinsdag

nieuw

Minder praten, meer beleven en doen in de (K&J) behandelkamerKina Smit

Ontdek hoe je als professional in de (K&J) behandelkamer meer plezier en energie kunt brengen door eenvoudige actieve werkvormen te gebruiken. Leer op een luchtige manier tot de kern te komen en indirect grote stappen te zetten in behandelprocessen. Tijdens deze cursus leer je hoe je de drie psychologische basisbehoeftes van kinderen in ontwikkeling kunt aanspreken en weerstand kunt begrijpen. Met werkvormen als het verkenningspelletje 'emotiebal' en actief ontspannen met ballonbadminton of touwtrekken vergroot je het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn van kinderen en jongeren.

3 december 2024dinsdag

Werken aan een negatief zelfbeeld (COMET) een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongerenLeonie Sieverding en Marije Kuin

De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus leer je hoe je kinderen en jongeren (8-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de werkboeken.

10 januari 2025vrijdag

nieuw

Vervolgcursus Cognitief Systeemgerichte traumabehandeling bij kinderen en jeugdigen - blendedDenise Beuvens en Meike van Veggel

In deze cursus leert u werken met cognitieve gedragstherapeutische methoden en technieken voor de behandeling van trauma bij kinderen en jeugdigen, en hun gezinsleden. Bij trauma en angst spelen ouders een belangrijke rol. Ze bieden steun en helpen bij het aanleren van coping. Daarom staan systeembehandelingen en actieve betrokkenheid van gezinsleden centraal. 

€ 1.395

15 januari 2025woensdag

Basiscursus Infant Mental Health (IMH) Judith van der Giessen

Infant Mental Health (IMH) richt zich op kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun ouders. In deze cursus leer je diagnostisch kijken naar de relatie tussen ouder en kind, en komen IMH-interventies aan bod.

6 mei 2025dinsdag

Blended

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen en volwassenen (blended)!Ilse van Kuilenburg

In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

€ 2.695
Naar boven