Marit Kool

Marit Kool

Marit Kool is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Na lange tijd forensisch gewerkt te hebben is zij sinds 2013 werkzaam bij het NPI (Arkin) in Amsterdam en Utrecht. Zij is supervisor van de Vereniging voor Schematherapie en de VGCt en geeft naast supervisie ook les aan schematherapeuten in opleiding. Marit is gedreven om haar enthousiasme voor schematherapie en in het bijzonder voor de ervaringsgerichte technieken en de therapeutische relatie over te brengen op haar cursisten. Daarnaast doorloopt Marit een promotietraject; ze heeft een gerandomiseerde studie uitgevoerd naar psychotherapiedosering bij depressieve cliënten met een persoonlijkheidsstoornis die met behulp van schematherapie of een kortdurende psychodynamische therapie werden behandeld. 

Cursussen gegeven door Marit Kool

    Basis

    Deze basiscursus schematherapie (25 uur) biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden. 

    Basis

    Schematherapie is een gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie waarin methoden en technieken uit interpersoonlijke-, experiëntiële- en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn. Deze cursus schematherapie bestaat uit een basis- en een vervolgdeel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.