Ilse van Kuilenburg

Ilse van Kuilenburg

Ilse van Kuilenburg haar expertise ligt op het gebied van kinderen, jongeren, en jongvolwassenen in de BGGZ en SGGZ. Naast haar werk als regiebehandelaar binnen een ambulante SGGZ afdeling in Zuid-Holland, heeft zij afgelopen zomer (2022) haar eigen praktijk opgezet voor Generalistische BGGZ (jeugd en volwassenen). "In mijn werk heb ik kennis en ervaring opgedaan met een diversiteit aan (complexe) problematiek (bijv. trauma, verslaving, ADHD, angst, persoonlijkheidsproblematiek) en ben ik gewend aan systemisch en multidisciplinair werken. Daarnaast geef ik al jaren met veel plezier les binnen de POH-GGZ opleiding, CGW en CGT opleiding K&J en Volwassenen (VGCt). "

 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Ilse van Kuilenburg

Cursussen gegeven door Ilse van Kuilenburg

  Basis

  In deze blended CGT cursus leer je cognitief/emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen met behulp van evidence-based methoden en interventies.

  Volwassenen

  Kind/ Jeugd/ Gezin

  Vergroot je kennis en vaardigheden in het toepassen van cognitief gedragstherapeutische technieken in het vergroten van de zelfcontrole, specifiek bij jeugdigen (vanuit transdiagnostische visie) tijdens de eendaagse workshop CGT/CGW bij impulscontroleproblemen en problematisch gewoontegedrag. 

  Kind/ Jeugd/ Gezin

  Hoe kan je als hulpverlener een jeugdige voorbereiden op de traumabehandeling? Welke behandelvormen en interventies zijn passend? Leer meer over stabilisatie en lichaamsgericht werk, meer creatieve technieken bij jeugdigen en kinderen tijdens de eendaagse workshop CGt bij trauma behandeling.


  Cognitieve Gedragstherapie

  De cursus 'Cognitieve gedragstherapie bij Trauma bij Kind en Jeugd' biedt verdieping in het behandelen van trauma en angst bij kinderen en jongeren vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Er wordt gewerkt met evidence-based behandelmethoden en er is specifieke aandacht voor het betrekken van ouders, opvoeders en/of leerkrachten. De cursus is geschikt als nascholing voor (her)registratie cognitief gedragstherapeut of supervisor VGCt of voor wie meer kennis wil opdoen over dit onderwerp.

  Emotieregulatie (ééndaagse cursus)

  Cognitieve Gedragstherapie

  De cursus 'Emotieregulatieproblemen bij kind en jongeren (3 daagse)(blended!)' biedt deelnemers praktische handvatten om emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen. Leer gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan (CGT) op te stellen.

  Kind/ Jeugd/ Gezin

  Leer hoe je emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren beter in kaart kunt brengen en behandelen met de cursus 'Emotieregulatie problemen bij kinderen en jongeren'. Krijg gedragstherapeutische technieken en een op maat gemaakt behandelplan om effectief te werken met emotieregulatie problematiek en zelfverwondend gedrag. Deze cursus biedt een transdiagnostische visie en is gericht op kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

  Kind/ Jeugd/ Gezin

  Deze cursus biedt deelnemers praktische handvatten om perfectionisme bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen.

  Cognitieve Gedragstherapie

  In de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt ontwikkel je kennis en vaardigheden waardoor je klachtgerichte problematiek op een gedragstherapeutische manier kunt behandelen. 

  Cognitieve Gedragstherapie

  In de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt ontwikkel je kennis en vaardigheden waardoor je klachtgerichte problematiek op een gedragstherapeutische manier kunt behandelen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.