Webinar verborgen geweld

Wil je in 1,5 uur meer weten over partner geweld en kindermishandeling? Wil je tips van vrouwen die zijn gevlucht? Sluit dan aan bij dit webinar!!

Inhoud                       

In deze webinar wordt vooral ingegaan op partner geweld en kindermishandeling. Vanuit ervaring met de behandeling van gevluchte vrouwen en kinderen uit het Blijf van Mijn Lijf huis, neemt Marieke ons mee in de wereld van deze vrouwen en kinderen. Waarom hebben ze er niet eerder over verteld, waarom zijn ze niet eerder weggegaan, hoe kon het hen overkomen en welke tips hebben ze voor ons als hulpverleners?

Huiselijk geweld doet zich in alle lagen van de bevolking voor. We weten het vaak achteraf, door de verhalen die ons bereiken via onze cliënten zelf. Maar zien we het ook het geweld wat nog gaande is? Zien we het geweld waarover ons niet wordt verteld? Geweld speelt zich vooral af achter de gesloten voordeur, als wij er niet zijn. Toch worden er ook buiten de deur signalen afgegeven die we kunnen leren herkennen, dat is tenminste als we het willen zien, want onze afweer is groot. Er zijn vele vormen van huiselijk geweld. 


Doelstelling

Deelnemers kennen de definitie van huiselijk geweld, meer specifiek van partnergeweld en kindermishandeling

Deelnemers zijn zich bewust van hun eigen afweer bij dit thema

Deelnemers begrijpen de belangrijkste mechanismen in het kunnen voortbestaan van huiselijk geweld

Deelnemers hebben zicht op de belevingswereld van de slachtoffers


Deel deze pagina:
aantal dagen:
1
contacturen:
2

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

HBO(+) en WO (+) geschoolden op het gebied van onderwijs, maatschappelijk werk, sociaal pedagogische dienstverlening, vaktherapie, (ortho)pedagogiek, psychologie, verpleging, geneeskunde etc.

drs. Marieke Zeeman

drs. Marieke Zeeman

Marieke Zeeman is GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist, EMDR practitioner en psychotraumatherapeut. Ze werkt bij Family Supporters Noordkop en behandelt daar vooral meervoudig en complex trauma. Op de locatie van Family Supporters in Den Helder ziet zij m.n. vrouwen (en hun partners en kinderen) met peri en postnatale klachten. Te denken valt aan postnatale depressies, traumatische bevalervaringen, ingrijpende ziekenhuisopnames (van kind of ouder), en verlieservaringen (miskraam, overlijden voor/tijdens of na geboorte). Verder werkt zij vanuit Family Supporters op locatie van het Blijf van Mijn Lijf Huis. Hier ziet ze alle vrouwen voor een intake/screening en waar nodig voor (trauma)behandeling. Ook de meegebrachte kinderen worden gescreend op mishandeling en (seksueel)misbruik en ontvangen waar nodig (trauma) behandeling.

Marieke werkt naast Family Supporters in haar eigen praktijk in Anna Paulowna (Praktijk bij Marieke) van waaruit ze momenteel voornamelijk training en supervisie geeft. Marieke geeft les aan de GZ-opleiding bij RINO Amsterdam en is supervisor voor de GZ-opleiding, voor de opleiding tot Orthopedagoog Generalist (zowel PDBO als individuele route NVO), voor KJ traject NIP en voor SKJ. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor jeugdzorgprofessionals en onderwijsprofessionals via diverse aanbieders. Voordat zij bij Family Supporters ging werken is zij werkzaam geweest bij o.a. de Opvoedpoli Alkmaar, Altra en de Jeugdgezondheidszorg op Curaçao.

Marieke heeft een open en positieve instelling. Ze kan moeilijk accepteren dat iets onmogelijk zou zijn en is daarbij creatief in het zoeken naar oplossingen. Ze is niet bang om door te pakken. En gaat door waar anderen dreigen te stoppen. Ze is gepassioneerd en ambitieus; vanuit de liefde voor haar vak is ze altijd bezig zichzelf verder te ontwikkelen, nog beter te worden in wat zij doet. Uiteindelijk draait het er voor haar om, om contact te maken met de persoon die zij voor zich heeft. Humor en relativeringsvermogen zijn voor haar onmisbaar. Net als authenticiteit, jezelf kunnen zijn. Ze kan soms een tikkeltje chaotisch zijn.

Voor deze webinar wordt geen voorbereiding aan literatuur gevraagd.

Naar boven