Vervolgcursus EMDR (volwassenen)

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. 


Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder doelgroep. 


Inhoud

Tijdens de opleiding wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves.

Programma

• Uitbreiding aanpak van trauma-gerelateerde symptomatologie
• Behandeling van patiënten met meervoudig of complex trauma
• Identificeren en aanpak van disfunctionele kernopvattingen
• Het gebruik van cognitive interweaves
• Stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI)

De vervolgtraining is nodig voor een volledig begrip van het therapeutisch gebruik van EMDR en het verantwoord toepassen ervan in complexe situaties.

De eerste dag is van 9.30-20-00uur (inclusief lunch en diner), de tweede dag van 9.30-17.00uur (inclusief lunch) en de laatste twee dagen van 10.00-17.00uur (inclusief lunch).


Wijze van toetsing

Schriftelijke casusbeschrijving


Toelatingseisen

  • Erkende EMDR trainingen zijn alleen toegankelijk voor GZ-psychologen (BIG), klinisch psychologen (BIG), NVO-orthopedagoog-generalisten, NIP- kinder en jeugdpsychologen, NIP- kinder en jeugdpsycholoog-specialisten, psychotherapeuten (BIG), psychiaters, gedragstherapeuten (lid VGCt) en degenen die minstens een jaar in opleiding zijn tot een van deze registraties. Daarnaast werkt u ten minste 12 uur per week met volwassen cliënten

Om deel te nemen aan deze vervolgmodule dien je:

  • Een door de Vereniging EMDR Nederland erkende EMDR basismodule te hebben gevolgd;
  • Volledig op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van ‘Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma’ en van hoofdstuk 1 tot en met 8 uit het ‘Praktijkboek EMDR’: Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen;
  • EMDR regelmatig toe te passen en goed uit de voeten te kunnen met het EMDR standaardprotocol;
  • Minstens 20 sessies EMDR gedaan hebben;
  • Te beschikken over een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier
  • Bij uw aanmelding dien je  een kopie van het certificaat van de basismodule EDMR en een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier digitaal op te sturen naar info@kingnascholing.nl Zonder dit formulier is het niet mogelijk om deel te nemen aan de vervolgmodule.

Aanwezigheidsplicht

Om in aanmerking te komen voor het certificaat dient een deelnemer alle bijeenkomsten gevolgd te hebben. Dag 1 & 2 zijn verplicht, je dient volledig aanwezig te zijn. Wanneer je tijdens dag 3 & 4 één of meerdere dagdelen mist, kun je in bepaalde gevallen – in overleg met de opleider en organisatie gemiste bijeenkomst(en) inhalen of 2 x 90 minuten (per gemiste dag) supervisie te volgen bij een VEN erkende EMDR supervisor.


Deel deze pagina:
aantal dagen:
4
contacturen:
28

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

Vereniging EMDR Nederland

Vervolgcursus28Toegekend

FGzPt

geldig van 3 mei 2017— 1 nov 2020
Gz-psycholoog18Toegekend

VGCt

geldig van 3 mei 2017— 1 nov 2020
Nascholing28Toegekend

Erkende EMDR trainingen zijn alleen toegankelijk voor GZ-psychologen (BIG), klinisch psychologen (BIG), NVO-orthopedagoog-generalisten, NIP- kinder en jeugdpsychologen, NIP- kinder en jeugdpsycholoog-specialisten, psychotherapeuten (BIG), psychiaters, gedragstherapeuten (lid VGCt) en degenen die minstens een jaar in opleiding zijn tot een van deze registraties. Daarnaast werkt u ten minste 12 uur per week met volwassen cliënten.Om deel te nemen aan deze vervolgmodule dient u:

- Een door de Vereniging EMDR Nederland erkende EMDR basismodule te hebben gevolgd; 

- Volledig op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van 'Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma' en van hoofdstuk 1 tot en met 8 uit het 'Praktijkboek EMDR': Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen;

- EMDR regelmatig toe te passen en goed uit de voeten te kunnen met het EMDR standaardprotocol;

-    Minstens 20 sessies EMDR gedaan hebben; 

- Te beschikken over een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier

Bij uw aanmelding dient u een kopie van het certificaat van de basismodule EDMR en een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier digitaal op te sturen naar info@kingnascholing.nl. Zonder dit formulier is het niet mogelijk om deel te nemen aan de vervolgmodule. 


drs. Indra Spierts

drs. Indra Spierts

Indra Spierts is GZ-psycholoog, kinder- & jeugdpsycholoog en arbeids- & organisatiepsycholoog. Sinds ruim 20 jaar is zij werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg als behandelaar. Een tiental jaren is zij werkzaam in haar vrijgevestigde psychologenpraktijk Mensano Psychologie te Brabant. Samen met meerdere collegae behandelen zij kinderen, adolescenten en volwassenen. Als docent is zij werkzaam in postdoctorale opleidingen en nascholingsopleidingen. Voorts is zij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR.

Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het volgende praktijkboek (zelf aan te schaffen):

Praktijkboek EMDR

Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen

Redactie: Erik ten Broeke, Ad de Jongh,Hans-Jaap Oppenheim ISBN 9789026522550 | gebonden | 504 p. 2012 | 3e druk | Pearson Assessment and Information

De volgende hoofdstukken van het praktijkboek dienen voorafgaand aan de cursus geheel gelezen te worden: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Voorafgaand aan de derde dag vragen wij u hoofdstukken 7 en 8 te lezen. 

Naar boven