Vervolgcursus EMDR (volwassenen)

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. 

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Vervolgcursus EMDR (volwassenen)

Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder doelgroep. 


Deze opleiding biedt deelnemers de mogelijkheid om te leren werken met EMDR-protocollen voor verschillende toepassingen, waaronder het stabiliseren van patiënten met behulp van Resource Development and Installation (RDI) voordat de traumabehandeling begint. Bovendien leert men hoe stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van Cognitive Interweaves. De opleiding is geschikt voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg die bekend zijn met de basisprincipes van EMDR.

Evidence based
100% op locatie
Ervaren docent
Goed bereikbaar met OV

Programma

• Uitbreiding aanpak van trauma-gerelateerde symptomatologie • Behandeling van patiënten met meervoudig of complex trauma • Identificeren en aanpak van disfunctionele kernopvattingen • Het gebruik van cognitive interweaves • Stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI)

De vervolgtraining is nodig voor een volledig begrip van het therapeutisch gebruik van EMDR en het verantwoord toepassen ervan in complexe situaties.

De eerste dag is van 9.30-20-00uur (inclusief lunch en diner), de tweede dag van 9.30-17.00uur (inclusief lunch) en de laatste twee dagen van 10.00-17.00uur (inclusief lunch).

Wijze van toetsing

Schriftelijke casusbeschrijving

Aanwezigheidsplicht

Om in aanmerking te komen voor het certificaat dient een deelnemer alle bijeenkomsten gevolgd te hebben. Dag 1 & 2 zijn verplicht, je dient volledig aanwezig te zijn. Wanneer je tijdens dag 3 & 4 één of meerdere dagdelen mist, kun je in bepaalde gevallen – in overleg met de opleider en organisatie gemiste bijeenkomst(en) inhalen of 2 x 90 minuten (per gemiste dag) supervisie volgen bij een door de VEN erkende EMDR supervisor.

Contacturen: 28 uur

Zelfstudie: 16 uur

Reviews

De inhoud van de cursus was mega...

02-10-2023

De inhoud van de cursus was mega interessant, zeker een aanrader om vervolg te doen als je meer wilt leren over verschillende technieken

Emma

Ik vond het fijn dat we tijdens...

02-10-2023

Ik vond het fijn dat we tijdens de cursus ervaringen konden delen en konden leren van elkaar. Daarnaast was de enthousiaste en duidelijke manier van lesgeven van de docenten erg fijn!

Cas

De cursus was super inzichtelijk en helpend...

02-10-2023

De cursus was super inzichtelijk en helpend voor mij als therapeut en voor mijn werk in de praktijk.

Steven

De oefeningen waren erg nuttig en gaven...

02-10-2023

De oefeningen waren erg nuttig en gaven me goede handvaten voor de praktijk.

Tessa

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.