Vervolgcursus EMDR Kind en Jeugd.

Het vervolg van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding is bedoeld om de deelnemer te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR, gericht op kinderen en jeugdigen.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Vervolgcursus EMDR Kind en Jeugd.

Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder doelgroep. 

De EMDR vervolgtraining voor kinderen en jeugdigen is een 4-daagse opleiding die stapsgewijs wordt opgebouwd. Tijdens deze training worden theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen gebruikt. De oefeningen omvatten het gebruik van emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers.

Deze vervolgtraining is ontworpen om de cursist complexe traumabehandelingen uit te laten voeren met behulp van EMDR bij kinderen en jeugdigen. Het is een noodzakelijke aanvulling op de basistraining. Deelnemers leren hoe EMDR kan worden toegepast in een meeromvattende behandeling bij complexe problematiek en bij een grote variatie aan klachten. Hierbij gaat het om cliënten die niet specifiek voldoen aan de diagnose enkelvoudige PTSS, maar symptomatologie vertonen welke het gevolg is van ernstige of langdurige traumatisering, bijvoorbeeld in de (vroege) jeugd.

De training behandelt verschillende EMDR-protocollen, waaronder het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast leren deelnemers hoe ze stroef verlopende processen kunnen vlot trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves. De laatste twee dagen van de training worden besteed aan case consultation aan de hand van eigen meegebracht videomateriaal van de deelnemers, die in groepsverband worden gesuperviseerd.

Deze EMDR vervolgtraining is erkend door de Vereniging EMDR Nederland en EMDR Europe. Het is een onmisbare opleiding voor een volledig begrip van het therapeutisch gebruik van EMDR bij kinderen en jeugdigen, en voor het verantwoord toepassen ervan in complexe situaties.

Na afsluiting van de vervolgtraining kan er nog een supervisietraject tot EMDR Europe practitioner gevolgd worden. Meld je nu aan voor deze EMDR vervolgtraining en leer hoe je complexe traumabehandelingen kunt uitvoeren bij kinderen en jeugdigen.


Wijze van toetsing

Men heeft de cursus met goed gevolg doorlopen wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan: 

• 100% aanwezigheid. 

• Een opname van tenminste één EMDR behandeling laten zien, welke plenaire bekeken en besproken zal worden tijdens een van beide terugkomdagen (dag 3 en 4). 

• Als voldoende beoordeelde Kennistoets. 

• Actieve participatie bij de cursus.Evidence based
Direct toepasbaar in de praktijk
Ervaren docent
Heerlijke lunch

Contacturen: 28 uur

Zelfstudie: 16 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Vervolgcursus EMDR Kind en Jeugd.

Culemborg, Unieplaza Culemborg
28 contacturen
Indra Spierts

Reviews

Veel geleerd! Vervolg EMDR echt noodzakelijk voor...

02-10-2023

Veel geleerd! Vervolg EMDR echt noodzakelijk voor verschillende technieken.

Sam

De cursus was verdiepend en een verrijking...

02-10-2023

De cursus was verdiepend en een verrijking van mijn gereedschapskist!

Cato

De materie was erg interessant en leuk...

02-10-2023

De materie was erg interessant en leuk om te leren wat je er allemaal mee kan! Hierdoor heb ik veel nieuwe tools geleerd.

Kris

De cursus had veel diepgang en praktische...

02-10-2023

De cursus had veel diepgang en praktische voorbeelden.

Malou

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.