Systeem Therapeutisch Werker (STW)

Deze éénjarige opleiding Systeem Therapeutisch Werker is een door de NVRG erkende opleiding die opleidt tot het vak van Systeem Therapeutisch Werker. De cursus bestaat uit 100 lesuren, 17 lesdagen op de maandag en 12 uur groepssupervisie. De cursus wordt in samenwerking met het Platform Systeemtherapie gegeven.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Systeem Therapeutisch Werker (STW)

Inhoud

De Systeemtherapeutisch Werker is een systeemtheoretisch geschoolde en praktisch vaardige hulpverlener, die op uiteenlopende hulpvragen antwoorden zoekt in een actieve samenwerking met sociaal en maatschappelijk betrokkenen. Geschikt voor allerhande, minimaal HBO-geschoolde, hulpverleners die in de beroepspraktijk werken met systemen.

De opleiding richt zich in eerste instantie op een introductie in het systemische denken, vervolgens wordt de therapeutische houding en aandacht voor krachten en bronnen behandelde. Hierna komen de diverse wijzen waarop je naar systemen kunt kijken aan bod, waarna de behandelcontext en het behandelproces behandeld wordt. We eindigen met een paar dagen Capita Selecta om goed aan te kunnen sluiten op deelnemers met diverse achtergronden. 


Werkwijze

Tijdens de lesdagen wordt de groep ook gezien als een belangrijke leeromgeving. We werken elke lesdag de theorie uit en oefenen met middels verschillende werkvormen de concepten die hier bij horen - rollenspellen, oefeningen, filmmateriaal etc. 


Supervisie

De groepssupervisie vindt plaats na de eerste 25 uur les, na les 4. De supervisie bestaat uit 12 zittingen, 30 minuten per supervisant.


Toetsing

Er is na 8 dagen een integratiedag, waarin wordt gekeken wat nog aandacht behoeft. De cursus wordt afgesloten met een take-home toets, namelijk de beschrijving van een casus. 


Reviews

Docenten met hun input, artikelen, cursusmateriaal sloten...

09-10-2023

Docenten met hun input, artikelen, cursusmateriaal sloten allemaal heel goed aan. De supervisies waren een verrijking aan de lessen en de stof die ik de praktijk aan het oefenen was.

Vincent

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.