Signaleren van trauma bij kind en jeugd

Tijdens deze 1-daagse wordt stilgestaan bij de verschillende traumabegrippen en de invloed van met name vroegkinderlijk chronisch trauma op de (verschillende) ontwikkelingsfasen.

€ 220,00
Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Signaleren van trauma bij kind en jeugd

Trauma kan ook bij jonge kinderen ernstige gevolgen hebben, terwijl lange tijd werd gedacht dat zij er minder last van zouden hebben. Het window of tolerance model is een belangrijk instrument om trauma te herkennen en te begrijpen. In deze cursus leer je triggers in kaart brengen en vermijdingsgedrag herkennen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Mensen die traumaklachten ervaren, zijn namelijk vaak sterk in het vermijden van hun problemen, waardoor de impact van trauma onderschat kan worden. Na deze cursus ben je in staat om trauma sneller te herkennen en weet je wat je moet doen om jonge kinderen te helpen bij traumaverwerking.

Al na één dag certificaat
Ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Goed bereikbaar met OV

Doelstelling

Na afloop van de cursus:

-        Hebben cursisten kennis van de verschillende begrippen rondom trauma

-        Hebben cursisten kennis van de invloed van (m.n. vroegkinderlijk chronisch) trauma op de (verschillende)  ontwikkeling(sfasen)

-        Zijn cursisten in staat om triggers en vermijdingsgedrag te herkennen aan de hand van het window of tolerance model

Werkwijze

De bijeenkomst zal bestaan uit een theoretische inleiding door de docent, veelal visueel ondersteund (filmmateriaal). En uit diverse werkvormen waarbij er een actieve houding van de cursisten wordt verwacht. Er zal ruimte zijn voor literatuurbespreking, groepsdiscussie en voor het oefenen van vaardigheden. De cursist wordt gevraagd eigen casuïstiek in te brengen.


Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 4 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.