Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)

De focus in deze 25-uurs cursus 'Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)' ligt op het verdiepen van kennis over de persisterende depressieve stoornis en op kennis opdoen en vaardigheden trainen om CBASP goed te kunnen gaan toepassen. 

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)

Als cognitief gedragstherapeut behandel je vaak cliënten met depressieve klachten. Toch blijkt bij een deel van hen de depressie een hardnekkig en vaak chronisch probleem. Wat doe je dan? In deze vervolgcursus leer je hoe je persisterende depressie behandelt met CBASP, een bewezen effectieve behandelmethode speciaal ontwikkeld voor deze stoornis. Depressie-expert Jenneke Wiersma leert je de interpersoonlijke en experiëntiële technieken van CBASP toepassen, waardoor je hardnekkige (vermijdende) interactiepatronen bij cliënten doorbreekt. CBASP staat inmiddels in verschillende richtlijnen genoemd als eerste keus psychologische behandeling bij persisterende depressie. Na afloop van de cursus kun je als therapeut cliënten met persisterende depressie effectiever behandelen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Na afloop van de training: 

1. kan de cursist de life chart afnemen; 

2. kan de cursist de ‘belangrijke personen’ in kaart brengen; 

3. kan de cursist een overdrachtshypothese opstellen 

4. kan de cursist werken met de Impact Message Inventory 

5. kan de cursist een Situatie-Analyse afnemen 

6. kan de cursist wat er binnen de therapeutische relatie met de patiënt gebeurt bewerken als onderdeel van de interventie 

Werkwijze 

Aan de hand van casuïstiek wordt veel praktisch geoefend met CBASP. Er wordt veel in subgroepen gewerkt waar de docent gericht feedback geeft. Werkvormen zijn onder anderen presentaties, demonstraties, rollenspellen, schriftelijke opdrachten en discussies. 

Van cursisten wordt verwacht dat ze casuïstiek inbrengen, oefenen met CBASP en zelfstandig opdrachten uitvoeren voor de cursus. 

Contacturen: 25 uur

Zelfstudie: 15 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Persisterende depressie behandelen met CBASP (Vervolgcursus VGCT)

Online via zoom
25 contacturen
Jenneke Wiersma

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.