Perfectionisme bij kind & jeugd

Deze cursus biedt deelnemers praktische handvatten om perfectionisme bij kinderen en jongeren in kaart te brengen en effectief te behandelen.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Perfectionisme bij kind & jeugd
Ervaren, bevlogen docenten
Praktijkgerichte cursus
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang snel je certificaat

Doelstelling:

Na afloop van de cursus:

  • Hebben deelnemers kennis en vaardigheden verworven in het toepassen van cognitief gedragstherapeutische technieken in het behandelen van perfectionisme, vanuit transdiagnostische visie. 
  • Weten deelnemers hoe zij perfectionistisch denken en doen bij jeugdigen beter in kaart kunnen brengen en behandelen door middel van gedragstherapeutische technieken. Er wordt hierbij geoefend met diverse cognitief-gedragstherapeutische interventies, zoals de functie analyse, cognitieve herstructurering van leefregels en kernovertuigingen, meerdimensionaal evalueren, kosten-baten analyse, stoelentechniek en gedragsexperimenten. 
  • Hebben deelnemers hun kennis vergroot m.b.t. factoren die perfectionisme in stand houden, inzicht gekregen in perfectionistisch denken en hebben deelnemers kunnen ervaren hoe het is om zelf de eigen lat ook wat minder hoog te leggen. 
  • Weten deelnemers hoe zij het zelfbeeld bij jeugdigen met perfectionisme kunnen verbreden/en versterken middels diverse vaardigheden (o.a. zelfcompassie, stress management, mindfulness, stoelentechniek).
  • Hebben de deelnemers zicht op de interactie tussen perfectionistische jeugdigen en de omgeving (biopsychosociaal model) en kunnen zij de omgeving betrekken t.b.v. terugvalpreventie. 

Werkwijze 

Gedurende deze cursus worden er verschillende werkvormen gebruikt. De docent zal interactieve presentaties en demonstraties geven, maar er zal ook praktisch geoefend worden door middel van rollenspellen en het oefenen in supgroepjes. 

Contacturen: 6

Zelfstudie: 2,5 

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Perfectionisme bij kind & jeugd

Crown Business Center Key-Point, Leiden Leiden
6 contacturen
Ilse van Kuilenburg

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.