Ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen.

De twee daagse cursus 'Ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen' biedt naast theoretische onderbouwing vooral praktische handvatten hoe te handelen in geval van KOPP/KVO-gezinnen voor zowel kind - als jeugd - als volwassen werkers en eenieder die betrokken is bij KOPP/KVO-gezinnen. 

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen.

Als hulpverlener van KOPP/KVO-gezinnen heb je te maken met meervoudige partijdigheid en tegenstrijdige belangen. Deze tweedaagse cursus biedt zowel theoretische onderbouwing als praktische handvatten om met deze complexe situaties om te gaan. Leer de invloed van psychiatrische en/of verslavingssymptomen op de ouderrol en de ontwikkeling van kinderen kennen en krijg concrete gesprekstechnieken om in gesprek te gaan met zowel de KOPP/KVO-ouder als het kind. Verbeter je systemische en gesprekstechnische kennis en toepassing in deze uitdagende gezinnen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

  • De cursist is na het volgen van de cursus in staat om psychiatrische en/of verslavingssymptomen van de ouder te 'vertalen' naar de invloed hiervan op de ouderrol. Dit vervolgens te kunnen bespreken met de ouder en tevens die ouder te helpen om de ouderrol te verbeteren, ondanks de aanwezigheid van deze symptomen. 
  • De cursist is zich beter bewust van de invloed van psychiatrische en/of verslavingssymptomen van een ouder op de ontwikkeling van kinderen in de verschillende leeftijdsfasen. 
  • De cursist is beter in staat om zowel met de ouders als de kinderen het gesprek te voeren. 
  • De cursist is beter in staat om de opgedane kennis over te dragen en te verwoorden naar zowel collega's toe als schriftelijk juist weer te geven.

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen.

Amsterdam The Office Operators Up Building Amsterdam
12 contacturen
Romana Luske

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.