Kinderen in de rouw

Wil jij kinderen kunnen begeleiden bij rouw en hierin de juiste ondersteuning bieden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Kinderen in de rouw'. Leer alles over de verschillende soorten rouw, de belangrijkste vragen en reacties van kinderen in rouw en hoe je als hulpverlener dit proces op een gedegen manier kunt ondersteunen. Ontdek de systemische en contextuele benadering en krijg inzicht in de DSM-V beschrijving van rouw. Meld je vandaag nog aan voor deze waardevolle cursus en vergroot je kennis en vaardigheden.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Kinderen in de rouw

De cursus 'Kinderen in de rouw' biedt jou als hulpverlener praktische kennis en handvatten om verschillende vormen van rouw bij kinderen te herkennen en te begeleiden. Je leert hoe je kinderen kunt ondersteunen in hun rouwproces en welke vragen en reacties hierbij komen kijken. De systemische en contextuele benadering vormen de basis van de cursus. Ook wordt de beschrijving van rouw in de DSM-V toegelicht, waarbij er aandacht wordt besteed aan gezonde rouw, gecompliceerde rouw, depressie en PTSS. Na deze cursus ben jij in staat om kinderen in rouw op een gedegen manier te ondersteunen en te begeleiden. Meld je nu aan voor deze waardevolle cursus. 

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
18 punten geaccrediteerd

Doelstelling

  • Op doen van basis en specialistisch kennis, waaronder begripsbesef per ontwikkelingsfasen, wat betreft kinderen (0-18 jaar) in de rouw na het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis (scheiding, overlijden van een dierbare, ziekte.
  • Gesprekstechnieken aanleren om met jeugdigen en hun ouders in gesprek te gaan over het verlies
  • Vaardigheden aanleren om het volledige rouwproces te kunnen begeleiden.
  • Na de cursus ben je op de hoogte van verschillende middelen en vormen van behandelingen bij rouw.
  • Na de cursus ben je op de hoogte van de plaats van rouw in de DSM-V
  • Na de cursus ben je op de hoogte van rouw in relatie met verschillende beperkingen als (licht) verstandelijk beperkt, ASS-problematiek, ADHD, etc.

Werkwijze

Theorie bespreking middels power point presentatie, het lezen van literatuur, voorbeelden en het doen van opdrachten in groepjes. Diagnostische vaardigheden eigen maken door behandelen van vragenlijst en casusbespreking in groepjes. Behandelingsvaardigheden eigen maken door uitvoeren van opdrachten in tweetallen.

Wijze van toetsing

individuele presentatie

 

Contacturen: 18 uur

Zelfstudie: 11 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Kinderen in de rouw

18 contacturen
Miep Burger

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.