Groepsleertherapie (40 uur) ACT

De groepsleertherapie bestaat uit 5 dagen van 8 uur, dit komt overeen met 25 sessies. Voor het lidmaatschap van de VGCt zijn minimaal 25 sessies nodig en maximaal 50 sessies. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGzPt.


Leidraad in deze groepsleertherapie is het doorlopen van het ACT (Acceptance and Commitment Therapy) programma. Het ACT programma omvat 6 zuilen: Mindfulness, Acceptatie, Defusie, Zelf als context, Waarden en  Toegewijde actie. In deze leertherapie leer je je eigen (automatische vaak negatieve) gedachten en patronen te verkennen, te herkennen en evt. te doorbreken. Je kunt tevens eigen leerwensen in brengen.

Tussen de bijeenkomsten door oefen je dagelijks met diverse mindfulness oefeningen en werk je aan ACT opdrachten tav eigen gedachten/patronen/leerwensen.  Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de bijeenkomsten bereid zijn hun ervaringen nav de oefeningen in de groep te bespreken. Vanzelfsprekend wordt ook in de groepsleertherapie absolute vertrouwelijkheid verwacht tav de inbreng van de mede groepsgenoten.

Op de dagen 1, 2 4 en 5 kunnen we evt. in de middag naar buiten gaan, dan kan het handig zijn makkelijke schoenen aan te hebben of mee te nemen. Op dag 3 is er ’s middags een stiltemiddag, dan kan makkelijk zittende kleding prettig zijn. Ook desgewenst een kussentje en fleecedeken meenemen.

Deel deze pagina:
aantal dagen:
5
contacturen:
40

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

VGCt

De leertherapie voldoet aan de eisen van de vgct0Toegekend

De groepsleertherapie, individuele leertherapie en supervisie is voor professionals in opleiding (io) tot cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker. 
Psychotherapeuten io, klinisch psychologen io, psychiaters io zijn van harte welkom. Zij kunnen zelf nagaan of deelname door het eigen opleidingsinstituut erkend wordt. De leertherapie voldoet aan de eisen van de VGCt.dr. Ruth Overtoom

dr. Ruth Overtoom

Ruth Overtoom is GZ-psycholoog, eerstelijnspsycholoog, cognitief gedragstherapeut, supervisor/leertherapeut/docent VGCt, mindfulnesstrainer en EMDR practitioner. Zij is werkzaam in eigen praktijk. Vol enthousiasme geeft zij diverse trainingen en therapieën op het gebied van mindfulness, voluit leven (combinatie van ACT en mindfulness) en bewegen in de mentale ruimte, zowel voor patiënten als professionals. 

Naar boven