Geweldloos verzet

In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.

€ 420,00
Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Geweldloos verzet

Leer op een geweldloze manier weerstand bieden tegen agressie met de methode Geweldloos Verzet. Deze praktische methode, ontwikkeld door hoogleraar psychologie Haim Omer, richt zich op het actief weerstand bieden tegen probleemgedrag en het voorkomen van escalatie. Zijn inspiratiebronnen komen uit de politieke strijd van onder andere Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Ontdek hoe je deze methode kunt toepassen in verschillende contexten, zoals gezinnen, scholen, buurten en andere instellingen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

  • Het kennismaken met de methode van Geweldloos Verzet en deze kunnen toepassen in de praktijk en kunnen overbrengen aan belanghebbende anderen.

Werkwijze Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan het bespreken van de theorie, uitwisselen van eigen ervaringen, oefenen met het stappenplan, oefenen met een acteur, de theoriebespreking met reader en sheets, discussie over relevante onderwerpen en het oefenen van praktijksimulaties met acteurs.  

Wijze van toetsing De toetsing bestaat uit een meerkeuzetoets over de literatuur en een korte individuele presentatie over het geleerde.


Contacturen: 13

Zelfstudie: Deze cursus vereist ongeveer 8 uur aan zelfstudie, waaronder het bestuderen van de literatuur en het maken van de huiswerkopdracht tussen de 2 cursusdagen in. 

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.