Eetstoornissen bij kinderen en jongeren

De cursus 'Eetstoornissen bij kinderen en jongeren' biedt een overzicht van eetstoornissen die voorkomen in de puberteits-/ adolescentiefase. Leer meer over de kenmerken, oorzaken, gevolgen en behandelingen voor Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, BED en ARFID. Ook wordt er geoefend met motiverende gespreksvoering met jongeren en ouders, en handreikingen gegeven voor het aangaan van een gesprek over het vermoeden van een eetstoornis. Deze cursus is geschikt voor hulpverleners die meer willen leren over eetstoornissen bij kinderen en jongeren.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Eetstoornissen bij kinderen en jongeren

De cursus 'Eetstoornissen bij kinderen en jongeren' is een introductie op het gebied van eetstoornissen tijdens de puberteit en adolescentiefase. In deze cursus krijg je een overzicht van de kenmerken, oorzaken en gevolgen van de verschillende eetstoornissen die voorkomen in deze levensfase, waaronder Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, BED en ARFID. Ook wordt comorbide problematiek behandeld en worden kleine oefeningen gegeven om eetstoornissen beter te begrijpen en hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast leer je motiverende gespreksvoering met jongeren en ouders en krijg je handreikingen voor het voeren van een gesprek over het vermoeden van een eetstoornis. Tot slot wordt stilgestaan bij het bieden van eerste hulp en hoe en wanneer door te verwijzen. Deze cursus is geschikt voor hulpverleners die niet bekend zijn met eetstoornissen en biedt praktische handvatten voor het herkennen en behandelen van eetstoornissen bij kinderen en jongeren.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

De deelnemers kunnen eetstoornissen herkennen en diagnosticeren en begrijpen wat een eetstoornis is; ze hebben kennis over eetstoornissen maar ook begrip van wat een eetstoornis voor iemand betekent en wat de gevolgen van een eetstoornis zijn voor iemand zelf en voor diens directe omgeving.

Deelnemers weten hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met een jongere en haar ouders over het eetgedrag en de bijkomende angsten. 

Deelnemers zijn in staat ‘eerste hulp’ te beiden; deelnemers kunnen jongeren en naasten gerust stellen en uitleg geven. Ze kunnen eerste instructies geven aan betrokkenen hoe de eerste stappen uit een eetstoornis te zetten. Ze kunnen jongeren en ouders wegwijs maken en weten waar aanvullende kennis te halen en waar naar te verwijzen.

Deelnemers erkennen en herkennen het appèl dat op hen gedaan wordt, weten overdracht te plaatsen en dus beter te hanteren.

 

Contacturen: 18 uur

Zelfstudie: 11 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Eetstoornissen bij kinderen en jongeren

Amsterdam The Office Operators Up Building Amsterdam
18 contacturen
Saskia Vermeulen

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.