Cursus COMET voor negatief zelfbeeld

In deze 1-daagse cursus maak je kennis en leer je het toepassen van het protocol gebaseerd op Competitive Memory Training (COMET). Dit protocol, gericht op lage zelfwaardering, kan ingezet worden om cliënten met zelfbeeldproblematiek te behandelen. 

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Cursus COMET voor negatief zelfbeeld

Inhoud

COMET voor negatief zelfbeeld is een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met zelfbeeldproblematiek behandelen. Hierbij wordt lage zelfwaardering niet alleen als symptoom gezien van bijvoorbeeld een onderliggende depressie of angststoornis, maar ook als een apart probleem dat behandeling verdient. Het protocol is gebaseerd op de principes en uitgangspunten van Competitive Memory Training (COMET). COMET geeft goede behandelresultaten op verschillende probleemgebieden, waaronder negatief zelfbeeld. Deze therapie kan gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie voor stemmingsproblemen, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek of een angststoornis.

Doelstelling

  • Deelnemers laten kennismaken met en leren toepassen van de module COMET voor lage zelfwaardering. 
  • Deelnemers zijn na afloop van de cursus in staat om zelfstandig COMET toe te passen (indien ervaring met de betreffende doelgroep en bedrevenheid in het toepassen van directieve therapievormen). 

Werkwijze
Zowel de korte introductie als iedere stap van het protocol worden gepresenteerd in de vorm van korte mondelinge toelichtingen, ondersteund met powerpointpresentaties. Vanaf het moment dat het protocol zelf aan de orde is, worden deze presentaties aangevuld met videodemonstraties van iedere stap alsmede oefeningen  in de vorm van rollenspelen door de deelnemers zelf met daarbij feedback van de docenten. 


Reviews

Er zat een lekker tempo in de...

15-02-2024

Er zat een lekker tempo in de training, het ging meteen over de inhoud, het was gericht op de praktijk, je kan er ook echt wat mee.

Simon

In korte tijd krijg je tools aangereikt...

15-02-2024

In korte tijd krijg je tools aangereikt waar je graag mee in de praktijk mee aan de slag wilt gaan. Alles netjes op orde, lesmateriaal etc. Goede leuke docent!

Frank

Het was geheel een inspirerende cursus. Mooie...

15-02-2024

Het was geheel een inspirerende cursus. Mooie voorbeelden, filmpjes. En een hele inspirerende trainer.

Marijn

Goede en prettige communicatie en service. Kwaliteit...

15-02-2024

Goede en prettige communicatie en service. Kwaliteit van de training hoog

Fabienne

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.