Begeleide intervisie (VGCt registratie)

Volg bij King nascholing begeleide intervisie ten behoeve van je registratie tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Begeleide intervisie (VGCt registratie)

Volg je de opleidingsroute tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt nieuwe stijl? Dan dien je 10 sessies van 90 minuten aan begeleide intervisie te volgen. De nieuwe stijl is gericht op persoonsgerichte vorming en werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Bovendien is de begeleide intervisie een belangrijk onderdeel van de opleiding nieuwe stijl.

Tijdens de begeleide intervisie werk je samen met vier tot acht andere cgt'ers in opleiding aan onderdelen die in jullie persoonlijke ontwikkelingsplannen zijn opgenomen. Onder begeleiding van een supervisor VGCt bespreken jullie werksituaties en leren jullie van elkaar door open vragen te stellen, feedback en advies te geven en te oefenen. Dit helpt bij het ontwikkelen van kwaliteitsontplooiing.

Let op: als je in of voor 2021 al supervisie hebt gevolgd in het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, volg je de opleiding oude stijl met leertherapie. Voor het volgen van begeleide intervisie is een PE-portfolio nodig. Wil je meer weten over de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en de nieuwe en oude stijl? Bezoek dan de website van VGCt voor meer informatie.

Zeer ervaren docenten
100% op locatie
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Inhoud 

• In de begeleide intervisie moet aandacht zijn voor de doelen die opgesteld zijn in het POP. 

• In de begeleide intervisie moet aandacht worden besteed aan de leerlijn cognitief gedragstherapeutische diagnostiek en behandeling en de leerlijn professionaliteit (zie de begripsbepaling). 

• De begeleide intervisie richt zich niet zozeer op cliënten, maar op de ontwikkeling van de rol van de therapeut. Er is ruimte om te oefenen met therapeutfactoren. 

• Cognitief gedragstherapeuten i.o. krijgen regelmatig huiswerkopdrachten mee na hun intervisie sessies om het geleerde in de praktijk te brengen. 

• Over de begeleide intervisie schrijft de cognitief gedragstherapeut i.o. een evaluatieverslag in zijn POP. Het POP inclusief het evaluatieverslag moet worden toegevoegd aan het ‘intervisie evaluatieformulier’, in het PE-portfolio van de cognitief gedragstherapeut i.o. De POP documenten met daarin de evaluatieverslagen kunnen worden opgevraagd door de registratiecommissie. 

Werkwijze

Elke supervisor houdt zich aan de richtlijnen van de VGCt. Hierbinnen is ruimte voor eigen expertise en stijl. Kijk bij de betreffende docent welke stijl wordt gehanteerd. 

Contacturen: 15 uur

Zelfstudie: 9 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.