ACT your way

Leer jongeren en jongvolwassenen psychologisch flexibel te worden met ACT your way. Dit evidence-based werkboek en trainingshandleiding op basis van Acceptatie & Commitment Therapie (ACT) is gericht op identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15-25 jaar). Verminder ineffectieve coping-stijlen en help jongeren een waardevol leven te leiden. Ontdek hoe je ACT your way inzet in individuele en groepsbegeleiding tijdens de 2-daagse training.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
 1. Home
 2. Cursusaanbod
 3. ACT your way

ACT your way is ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen die worstelen met keuzestress, perfectionisme en het volgen van andermans verwachtingen. ACT your way is een werkboek met handleiding voor een training op basis van Acceptatie & Commitment Therapie (ACT). ACT your way is gericht op de identiteit- en autonomie-ontwikkeling van jongeren (15 tot 25 jaar).

ACT is evidence based en een transdiagnostische behandelvorm. ACT your way leert jongeren weer psychologisch flexibel te worden. De toepassing van ACT in de behandeling van jongeren/jongvolwassenen is nog relatief nieuw. Toch is ACT juist voor jongeren/jongvolwassenen een passend behandelaanbod, omdat het hen kan helpen een waardevol leven te leiden en te leren omgaan met stressvolle/uitdagende situaties in hun leven.

Door ACT your way als interventie aan te bieden binnen de begeleiding/behandeling voor jongeren/jongvolwassenen draag jij bij aan de psychologische flexibiliteit van jongeren. Jongeren leren ineffectieve coping-stijlen te verminderen en weer regie te nemen over hun leven, door bewust kiezen voor gedrag wat past bij deze fase in hun leven.

ACT your way kan ingezet worden binnen de begeleiding voor jongeren die te maken hebben met die te maken hebben met een opeenstapeling van uitdagende/stressvolle situaties. ACT your way kan ook ingezet worden binnen de behandeling voor jongeren die een gevoeligheid kennen voor psychische klachten als somberheid, angsten en prikkelverwerkingsproblemen als AD(H)D en autisme en emotieregulatieproblemen. ACT your way kan ook ingezet worden in behandelingen aan jongeren met chronische vermoeidheid, chronische pijn, en of somatisch onverklaarde klachten of bij het leren omgaan met een chronische ziekte.

Tijdens de 2-daagse training leren cursisten ACT your way, zowel individueel als in een groep te gaan gebruiken als onderdeel van begeleiding/behandeling.


100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling 

 • De cursist doet kennis op m.b.t. de toepassingsgebieden van ACT your way.
 • De cursist leert indicatie te stellen voor de toepassing van ACT your way als behandeling.
 • De cursist leert jongeren uitleg te geven over ACT your way en hem/haar hiervoor te motiveren,
 • De cursist doet ervaring op m.b.t. de rol van de trainer in van ACT your way.
 • De cursist doet kennis op m.b.t. het onderzoek naar ACT your way.
 • De cursist ontwikkelt zich in de fases van het gedragstherapeutisch proces middels:
 • Cognitief gedragstherapeutische interventies (op gedrag, gevoel en gedachte) op basis van ACT aan te bieden;
 • Het maken van een casusconceptualisatie (gedragsanalyse) te schrijven op basis van ACT your way;
 • Het hanteren van de therapeutische relatie vanuit ACT;
 • Het maken van een terugval preventie plan op basis van ACT your way.

Na de cursus kunnen deelnemers participeren in het effectiviteitsonderzoek wat in samenwerking met de Universiteit van Utrecht gedaan wordt.

Werkwijze 

In deze cursus zal er gebruik worden gemaakt van kennisoverdracht, ervaringsgericht oefenen, rollenspellen en casusbeschrijving.

Wijze van toetsing 

Aan het einde van de cursus vindt er een toetsing plaats. 


Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Reviews

Hele interessante therapie vorm. Ik vind het...

16-10-2023

Hele interessante therapie vorm. Ik vind het heel goed bruikbaar en voor jongeren concreet.

Margot

Er was een hele enthousiaste cursusleiders, die...

16-10-2023

Er was een hele enthousiaste cursusleiders, die ons veel ervaringsgerichte oefeningen gaf! Dit hielp mij erg in de praktijk.

Simon

Het zelf ervaren van de oefeningen was...

16-10-2023

Het zelf ervaren van de oefeningen was super fijn, omdat je dan ook voelt wat je mist of juist hetzelfde zou doen in het overbrengen van de methode.

Tamara

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.