Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ

Leer in de cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' over nieuwe inzichten in hoogbegaafdheid en verbeter jouw kennis over het diagnostisch proces, behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ.

De cursus 'Hoogbegaafd in het onderwijs, Jeugdzorg en GGZ' biedt nieuwe inzichten over hoogbegaafdheid en bespreekt het diagnostisch proces en de behandeling en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Leer welke adviezen passend zijn en hoe je rekening kan houden met draagkracht en draaglast van betrokkenen. Meld je aan en breng jouw kennis naar een hoger niveau!

Doelstelling

Na afloop van de cursus:

1) Hebben de deelnemers kennis over nieuwe inzichten wat betreft hoogbegaafdheid.

2) Weten de deelnemers hoe de diagnostiek van hoogbegaafdheid eruit kan zien.

3) Zijn de deelnemers op de hoogte van veelvoorkomende uitdagingen voor leerlingen met hoogbegaafdheid zoals perfectionisme.

4) Kunnen de deelnemers ouders, school en het kind of de jongere effectieve adviezen geven en een behandelplan voor hen opstellen

DagDatumTijden
1 6 november 20239:30 - 16:45
220 november 20239:30 - 16:45

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 14 jun 2023—13 jun 2026
Diagnostiek6Toegekend
Behandeling6Toegekend
Extra literatuurtudie7Toegekend
Herregistratie12Toegekend

Psychologen en orthopedagogen die ervaring hebben met de diagnostiek en behandeling.

Marije van Oostendorp

Marije van Oostendorp

drs. Marije van Oostendorp (orthopedagoog generalist en supervisor NVO) is hoofdbehandelaar in de basis-ggz en doet vanuit die functie zowel de diagnostiek als behandeling bij kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. Daarnaast verzorgt zij diagnostiek en behandeling voor scholen en particulieren. Als supervisor NVO en begeleider van stagiaires van de UvA en VU heeft zij geleerd hoe zij studenten en supervisanten kan helpen bij het op papier krijgen van het diagnostisch proces. Daarnaast geeft zij bij King de cursus Leerstoornissen samen met Madelon van den Boer en bij de Rino cursussen over dyscalculie. 

Wordt online beschikbaar gesteld via de digitale omgeving van King nascholing 

Contacturen: 12 uur

Zelfstudie: 8 uur

Naar boven