ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen

Deze cursus biedt een up tot date én diepgaande verkenning van de diagnostische criteria en behandelingsopties voor kinderen en jeugdigen met ADHD. Ontwikkel een goed begrip van de verschillende kenmerken en uitingsvormen van ADHD en hoe deze kunnen worden geïdentificeerd en geëvalueerd. Leer over de beschikbare behandelingen en hoe je deze binnen je eigen werk kunt implementeren. Leer over farmacologische en niet-farmacologische behandelingen, die kunnen helpen de impact van ADHD te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. De cursus biedt praktische informatie en strategieën die direct kunnen worden toegepast in de klinische praktijk.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen in Amsterdam, Aristo op 18 sep 2024

In de cursus 'ADHD; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen' krijg je een compleet beeld van de diagnostiek en behandeling van kinderen met AD(H)D. Er is aandacht voor o.a. psycho-educatie aan ouders en kinderen, kind groepen en oudercursussen, als ook een leerkrachtcursus.

Na de cursus ben je bekend met het diagnostische beeld van ADHD in ontwikkelingsperspectief, je kent de kenmerken, comorbiditeit, differentiaal diagnostiek, prevalentie en de verschillende uitingsvormen. Je bent in staat ADHD in de praktijk zelf vast te stellen en bekend met verschillende screenende vragenlijsten. Je weet daarnaast welke psychologische behandelingen passend zijn en hebt basiskennis over medicamenteuze behandeling en kunt een multimodale behandeling in de praktijk zelf vormgeven.