Slaapproblemen

Theorie en praktijk voor insomnie; een cognitief gedragstherapeutische aanpak.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Slaapproblemen in Seats2meet Utrecht CS op 28 feb 2024

Omschrijving

Slaapstoornissen komen veel voor en hebben een grote impact op de kwaliteit van leven. Langdurige slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis en kan niet zomaar vanzelf overgaan. Cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i) is de bewezen effectieve behandeling voor deze stoornis. In deze cursus leert u zowel de theoretische basis als de praktische vaardigheden voor het herkennen en behandelen van insomnie en nachtmerries. U krijgt handvatten voor diagnostiek en behandeling van slaapproblemen en gaat zelf aan de slag met casuïstiek. Na afloop kunt u zelfstandig cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen met CGT-i.

Werkwijze

Tijdens de cursus wordt de geboden theorie door middel van verschillende werkvormen vertaald naar de praktijk. Cursisten gaan onder meer actief aan de slag met het interpreteren van een slaapdagboek en oefenen aan de hand van casuïstiek vaardigheden. Er wordt zowel plenair als in kleine groepen gewerkt.

 

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heeft u basiskennis van de slaap en gedragstherapeutische vaardigheden om zelfstandig aan de slag te gaan met cliënten die kampen met klachten van langdurige slapeloosheid.