Samenwerking FORTIOR & King nascholing - interview

Op een dag kreeg Catja van FORTIOR een telefoontje van Kim van King nascholing...

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Samenwerking FORTIOR & King nascholing - interview

Op een dag kreeg Catja van FORTIOR een telefoontje van Kim van King nascholing. Kim had een interessant voorstel: ze wilde onderzoeken of King nascholing en FORTIOR iets voor elkaar konden betekenen. Dit telefoongesprek markeerde het begin van een nieuwe samenwerking tussen twee organisaties die een platform willen bieden om hun doelgroep een uitgebreider aanbod te geven.

Kim is samen met Ingrid bijna 10 jaar geleden King nascholing begonnen. Samen zetten zij zich in om cursussen te bieden die aansluiten bij de behoeften van professionals in de GGZ, jeugdzorg, onderwijs en de gehandicaptenzorg. Kim vertelt: “King nascholing biedt Post-HBO en Post academische opleidingen aan, met docenten die ook allemaal in de praktijk werkzaam zijn, dus wat je leert is ook direct toepasbaar in de praktijk. Bovendien biedt King de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist, waar de gehandicaptenzorg al goed vertegenwoordigd is, maar wat minder in de reguliere cursussen.” King nascholing is nu meer in contact met VG-organisaties om in te spelen op de behoeften van deze sector.  “Wij zijn ook bezig met dit meer te integreren in ons reguliere aanbod en zien het ook als een kans voor de andere organisaties om ook met het aanbod van Fortior kennis te maken voor zover ze er nog niet mee bekend zijn”.

Catja is medeoprichter van FORTIOR. FORTIOR ontstond in 2013 en is een bureau dat scholingen aanbiedt die zijn toegesneden op het werkveld van professionals die werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg en speciaal onderwijs. “FORTIOR biedt kortere cursussen van één of twee dagen aan, in tegenstelling tot King n

ascholing, die meer gericht is op opleidingen. Catja vertelt verder wat de drijfveer achter het oprichten van FORTIOR was. Ze benadrukte het belang van inclusie en de mogelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking om volwaardige relaties aan te gaan en uitgedaagd te worden op hun eigen niveau. “FORTIOR organiseert trainingen met respect voor individuen en met aandacht voor de juiste attitude, waardoor er een duidelijke visie achter onze trainingen zit”.

“Ik zie het als een kans om onze cursisten kennis te laten maken met een breder scala aan cursussen”.

De twee organisaties kwamen met elkaar in contact toen Kim het initiatief nam om FORTIOR te benaderen voor een kennismaking en eventuele samenwerking. Beiden zagen een kans om elkaar te versterken door doorverwijzingen en samenwerkingen. King en FORTIOR zien dit als een kans om krachten te bundelen en sterker te worden, zelfs als ze in sommige opzichten concurrenten zijn. Ze zijn van mening dat samenwerken meer voordelen biedt dan concurreren en dat het gunstig is om kennis en expertise te delen.

Kim benadrukt dat de aanvullende aard van FORTIOR en de overeenkomsten in hun werkwijze en visie de reden is om met FORTIOR samen te werken. “Ik waardeer de kwaliteit van de docenten en de betaalbaarheid van FORTIOR cursussen. Ik zie het als een kans om onze cursisten kennis te laten maken met een breder scala aan cursussen”.

“Dit is een kans om krachten te bundelen en sterker te worden, zelfs als we in sommige opzichten concurrenten zijn.”

De samenwerking in de praktijk omvat het delen van cursussen op elkaars website, waarbij cursisten werden doorverwezen naar de betreffende organisatie om zich in te schrijven. Het hoofddoel is om cursisten kennis te laten maken met ieders aanbod en hen een breed scala aan opties te bieden.

Uit het gesprek kwam ook naar voren dat Catja en Kim enkele inzichten over hun organisaties delen. Bijvoorbeeld de grootte van hun teams, het aantal aangeboden cursussen, de omvang van de groepen, en hoe ze omgaan met cursussen die niet genoeg aanmeldingen hebben. Ze benadrukken beiden het belang van klantgerichtheid en flexibiliteit in hun aanpak. King nascholing en Fortior zijn beiden gericht op het leveren van hoogwaardige cursussen en trainingen in de gehandicaptenzorg, met aandacht voor de behoefte van professionals en het streven naar inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. Deze samenwerking biedt hen de mogelijkheid om dit doel nog beter te bereiken en een breder scala aan cursussen aan te bieden aan hun doelgroep.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.