King in gesprek met... Petra van Doorn

Na het afronden van haar studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht in 1998, heeft Petra op verschillende plaatsen gewerkt als psycholoog, onderzoeker, (intercultureel) procesbegeleider en mediator. Om haar vakkennis uit te breiden en zichzelf verder te ontwikkelen, heeft ze verschillende opleidingen gevolgd zoals Acceptance & Commitment Therapy, EMDR, oplossingsgerichte therapie en cliëntgerichte therapie. Bij King Nascholing geeft Petra de meerdaagse opleiding Acceptance & Commitment Therapy voor professionals. Wij stelden haar drie vragen. Hoe ben je in contact gekomen met King nascholing? Via Monique Bekker, docent bij King nascholing, kwam ik in contact met Ingrid; als eerste raakte we in gesprek over een keer in te vallen bij een ACT-cursus. Wat later hebben we verder kennisgemaakt en een Act-cursus gepland, die 4 november start. Wat trekt je in ACT dat je hier ook in bent gaan lesgeven? Rond 2012 ben ik in contact gekomen met ACT en naarmate ik me daar verder in verdiepte, groeide mijn enthousiasme en interesse. Naast de voor cliënten (vaak onbekende,) helpende technieken, leerde ik meer over de achtergronden, het theoretische kader en vrijheid die werken met ACT mij en cliënten bracht. En ik merkte zowel in mijn privéleven als bij clienttrajecten wat een verschil deze benadering kan brengen. Ik wil dit gedachtengoed graag delen, zodat deelnemers met theoretische kennis en door praktische, ervaringsgerichte oefeningen zich verder kunnen ontwikkelen. Wat vind je leuk aan lesgeven? Er zijn meerdere dingen ik leuk vind aan lesgeven: het delen van theoretische kennis en van praktijkervaring en ook het met de deelnemers samen actief aan de slag zijn,in een veilige omgeving waarin je kunt experimenteren. In cursussen breng ik graag humor in en gebruik afwisselende werkvormen, zodat de deelnemers op verschillende manieren kunnen oefenen in het meer eigen maken van deze therapievorm. En één van de dingen die ik belangrijk vind is persoonlijke ontwikkeling; door lesgeven blijf ik zelf leren en wil ik bijdragen in de ontwikkeling van anderen.

  1. Home
  2. Nieuws
  3. King in gesprek met... Petra van Doorn

Na het afronden van haar studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht in 1998, heeft Petra op verschillende plaatsen gewerkt als psycholoog, onderzoeker, (intercultureel) procesbegeleider en mediator. Om haar vakkennis uit te breiden en zichzelf verder te ontwikkelen, heeft ze verschillende opleidingen gevolgd zoals Acceptance & Commitment Therapy, EMDR, oplossingsgerichte therapie en cliëntgerichte therapie.

Bij King Nascholing geeft Petra de meerdaagse opleiding Acceptance & Commitment Therapy voor professionals. Wij stelden haar drie vragen.

Hoe ben je in contact gekomen met King nascholing?

Via Monique Bekker, docent bij King nascholing, kwam ik in contact met Ingrid; als eerste raakte we in gesprek over een keer in te vallen bij een ACT-cursus. Wat later hebben we verder kennisgemaakt en een Act-cursus gepland, die 4 november start.

Wat trekt je in ACT dat je hier ook in bent gaan lesgeven?

Rond 2012 ben ik in contact gekomen met ACT en naarmate ik me daar verder in verdiepte, groeide mijn enthousiasme en interesse. Naast de voor cliënten (vaak onbekende,) helpende technieken, leerde ik meer over de achtergronden, het theoretische kader en vrijheid die werken met ACT mij en cliënten bracht. En ik merkte zowel in mijn privéleven als bij clienttrajecten wat een verschil deze benadering kan brengen. Ik wil dit gedachtengoed graag delen, zodat deelnemers met theoretische kennis en door praktische, ervaringsgerichte oefeningen zich verder kunnen ontwikkelen.

Wat vind je leuk aan lesgeven?

Er zijn meerdere dingen ik leuk vind aan lesgeven: het delen van theoretische kennis en van praktijkervaring en ook het met de deelnemers samen actief aan de slag zijn,in een veilige omgeving waarin je kunt experimenteren. In cursussen breng ik graag humor in en gebruik afwisselende werkvormen, zodat de deelnemers op verschillende manieren kunnen oefenen in het meer eigen maken van deze therapievorm. En één van de dingen die ik belangrijk vind is persoonlijke ontwikkeling; door lesgeven blijf ik zelf leren en wil ik bijdragen in de ontwikkeling van anderen.Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.