King in gesprek met... Monique Thoonsen

King in gesprek met... Monique Thoonsen. Monique Thoonsen is pedagoog, expert zintuiglijke prikkelverwerking, adviseur en trainer (o.a. bij King nascholing)...

  1. Home
  2. Nieuws
  3. King in gesprek met... Monique Thoonsen

King in gesprek met... Monique Thoonsen. Monique Thoonsen is pedagoog, expert zintuiglijke prikkelverwerking, adviseur en trainer (o.a. bij King nascholing).

Monique is auteur van 'Wiebelen en friemelen in de klas, over de invloed van zintuiglijke prikkelverwerking op leren' en 'Wiebelen en friemelen thuis, over de invloed van zintuiglijke prikkelverwerking op opgroeien'.

1.     Wie is Monique Thoonsen

Ik ben een zeer enthousiaste persoon met een vol leven. Ik ben, naast expert in zintuiglijke prikkelverwerking, pedagoog, auteur en fysiotherapeut, ook partner, moeder, fanatiek lezer, genieter van muziek en chocola en altijd op zoek naar meer kennis over uiteenlopende onderwerpen.

2.     Wat vind je leuk aan lesgeven? 

Eigenlijk ben ik mijn hele volwassen leven al bezig met kennis overbrengen. Zodra ik iets nieuws leer op mijn vakgebieden, deel ik dat ook graag met anderen. Ik deel het liefst die dingen, die het leven eenvoudiger kunnen maken. En dan op een manier die het toegankelijk maakt voor iedereen. Het is een leuke uitdaging om medische en pedagogische concepten om te zetten in begrijpelijke taal en er een praktische vertaling naar het dagelijks leven voor te maken. Wat kun je nu eigenlijk doen met die kennis, om je leven soepeler te laten verlopen?!

3.     Hoe omschrijf je jezelf als docent?

Enthousiast, vol passie en met veel kennis op mijn vakgebied. En als iemand die de nadruk legt op wat je met de kennis kunt doen; hoe het jouw leven en dat van je kind, leerling of client prettiger kan maken.

4.     Wat maakt jouw manier van lesgeven bijzonder? 

Ik gebruik heel veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor de inhoud gaat leven. Ook maak ik gebruik van veel visualisaties, illustraties en videos, waardoor kennis makkelijker blijft hangen.

5.     Wat hoop je over te dragen aan de cursisten door de cursus?

Cursisten leren hoe ze kunnen zien of hun kind, leerling of cliënt onder- of overprikkeld is en ze leren hoe je hen met simpele strategieën, die in de dagelijkse routine passen, kunt activeren of kalmeren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.